chyba tylko wyznaniem …
Człowieku, co ty, za przeproszeniem, pieprzysz? :o Kto coś podpalał ?? To po pierwsze. Po drugie: porównujesz reakcję ludzką na zamach w którym zginęło ponad 5 tys ludzi z reakcją na wydrukowanie durnego obrazka! Po trzecie: “Polacy” a nie “polacy”
I jeszcze jedno
Szczerze wątpię :? I raczej arabskich produktów byśmy nie zbojkotowali bo to grozi kryzysem energetycznym :twisted: Poza tym prasa arabska regularnie drukuje różne złośliwości szczególnie w odniesieniu do Żydów. Co do Chrystusa może mnej bo islam uważa go za pomniejszego proroka zadaje się.
Doszlo do aktow wandalizmu w polsce, wybijania okien, i o ile dobrze pamietam wlasnie do podpalen. Porownuje reakcje ludzi, ktorzy UOGULNIAJA, to nie Islam jest zly, to nie Chrzescijanie sa aroganccy. To sa ludzie! To nie jest ogol to sa ekstremisci.
Niezrozum mnie zle, ja niezamierzam, niezamierzalem nikogo usprawiedliwiac. Tylko poprostu chodzi mi o to ze wszyscy tacy sa, nie tylko Muzulmanie.
P.S.
niewiem jak Ty, ale ja tutaj rozmawiam, a nie pieprze.
P.S.S.
fakt wybacz, ale jednoczesnie prosze nie “ty”, a “Ty”
To, że poleciały szyby i trochę słów… to moim zdaniem niezbyt adekwatne do bezmyślności pewnej redakcji dziennika Rz. Przydał by się ogólny bojkot w Polsce tej prasy… Jeżeli przedruki miały być sondażem reakcji społeczeństwa na kopię bezmyślności innych bruków to ja od dziś w miejsce papieru toaletowego powieszę Rz…tą… :mrgreen:
Przepraszam, poniosło mnie :oops: Jednoczesnie proponuje kompromis - pozostań przy “polsce” i “polakach” (choć dziwi mnie że jednoczesnie piszesz “Muzułmanie” i “Islam”) a ja w zamian będę pisał “ty”, ok?
O podpaleniach meczetów w Polsce nie słyszałem, od ciebie pierwszy raz. Ciekawe dlaczego, sporo było o 11 września w mediach, więcej niż o podpaleniach ambasad obecnie. Ale niech będzie że mam wybiórczo-subiektywny słuch i słyszę tylko to co chcę, nie kłóce się bo nie umiem udowodnic ze podpaleń w Polsce nie było.
Jeśli rzeczywiście tak jest, to odsetek ekstremistów w społeczeństwach arabskich mnie przeraża (tak na oko z 80%). Kółka różańcowe Radia Maryja to przy nich “malutki Pikuś”.
I oczywiście zgadzam się że to nie Islam jest zły, tylko ludzie. Tak jak nie nóż jest zły tylko ten kto nim zadał cios i zabił. Sama religia jest jak najbardziej w założeniach ok (tak jak i chrześcijaństwo z resztą). Chodzi mi cały czas od początku tej dyskusji o mentalnośc tamtych społeczeństw, nie o to w co wierzą. Bo fanatykiem można być w odniesieniu do każdej sprawy/religii i zawsze bedzie to mniej lub bardziej złe (częściej “bardziej” niż “mniej”).
Milicja - piszesz w taki sposób, że cięzko się z tobą polemizuje Po kilkukrotnej lekturze twojego postu dochodze do wniosku że chyba mam zdanie przeciwne niż ty w tej sprawie. Nie umiem ci odpowiedzieć dlaczego bo ty nie podajesz zadnych argumentów - uwazasz tak a nie inaczej i tyle. Cięzko się kłócić z argumentem “no bo tak i już”…
Ja myślę, żeby się ucieszyli zważywszy na to, że nikt z żyjących Boga nie widział
Tak sie sklada ze srodowiska, ktore ogolnie sa znane jako Zydowskie sa szczegolnie aktywne w wymyslaniu tych dowcipow o Radiu Maryja. Nie jestem ich fanem ani tez nie bede bronil tej rozglosni lecz to nie prawda ze to chrzescijanie sami sobie do zupy… Roznica jedynie polega na tym ze w Polsce ta nagonka na chrzescijanizm jest robiona bardzo umiejetnie i subtelnie, co nie umozliwia wytoczenia oskarzen pod konkretnym adresem.
PS
A tak apropo to ani ludzie ani religia nie jest zla. Ale jak dorastasz w kulturze gdzie Twoja mama, tata, cale rodzenstwo, kuzyni i sasiedzi sa przekonani, ze Ameryka i George Bush sa ucielesnieniem zla to ciezko jest pozostac obiektywnym.
Następna teoria spiskowa dziejów :evil:
Dlaczego Żydzi, a nie Cykliści :x
Zacznij używać polskiej pisowni - inaczej będzie ostrzeżenie
Faral - Moje posty w tym temacie są raczej retoryczne… Nie będę przytaczał konkretnych argumentów ponieważ nie chcę się dalej licytować kto ma rację w tym akurat temacie… Przedstawiłem jedynie moją krótką opinię i niech tak pozostanie… Nie ma co reanimować kolejnym postem tematu który jest już po obdukcji w piachu…