A 1600af to jest 1 generacja więc musi chodzić
1600AF to generacja druga (Pinnacle Ridge), ale skoro chodziło przez kilka dni, to BIOS wydaje się aktualny (a przynajmniej odpowiedni).
Kilka dni temu aktualizowałeś BIOS w tej swojej płycie. Po aktualizacji też było w porządku?
Nie aktualizowałem biosy ponieważ było wszystko w porządku
ale płyta oddana na gwarancji więc nie ma problemu a teraz kupię coś typu Asus prime a320m – a
A czy Gigabyte ab350m – a obsługuje ten procek?
A mam pytanie czy to https://www.avans.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/plyty-glowne/plyta-gigabyte-ga-a320m-h-amd-a320-ddr4-sata3-usb3-0-pcie3-0-am4-matx?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjw2a32BRBXEiwAUcugiDizuQ9uQvpbtz5J0jcjsCvYYpZ9xOJzxlpEASEtHmmj0nj5x1ZAnxoC4OAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Będzie chodziło z moim ryzenem?
Bo po prostu chce coś taniego kupić na okres naprawy gwarancyjnej
Sparwdź na stronie producenta, ale nie ejstem pewien, może to też zależeć od BIOS.
Zależy od bios ale a320 chyba obsługuje 2 generacje nie?
Na stronie producenta pisze że obsługuje 1 2 i 3 generacje więc obsługuje
Tak jak mówiłem to była wina płyty bo przyszła nowa i chodzi a czy gdy jutro odpale komputer na 45 min na starej zeschniętej paście termoprzewodzacej od procka spali się ?
Istnieje takie ryzyko, że wyłaczy się.
Szczególnie w grach.
Ktoś tu na forum sugerował pastę do zebów, ale ja raczej bym na goło kładł radiator niż na zaschnięty izolator…
Ja do gier nie potrzebuje tylko na 45 min do programu Microsoft teams żeby sprawdzian napisać. Ale Procek zepsuć się nie może?
Bo mam na nim po prostu 4 dni nie używaną pastę termoprzewodzącą od chłodzenia w box a chłodzenie ściągłem jakieś 3 dni temu
Teoretycznie może, ale najpierw powinno Ciebie rozłączyć i wyłączyć pc.
Przypuszczam, że jeżeli założysz bez pasty, i procek będzie na ćwierć gwizdka działał, to powinno raczej nie przekroczyć granicznej temperatury. …
Na Twoim procku nie eksperymentowałem…
8ed8 testuj… może zadziała, ale ja bym ta pastę rano kupił, choćby w celu uniknięcia rozłączenia w teście.
Gdy odpalę go na taktowanie 15 ghz i w trybie oszczędzania energii system odpalę
Czy będzie w tedy ok? Bo ja bym kupił pastę jednakże do sklepu dostarczają dopiero na 14
A gdy procek nie będzie przekraczał temperatury 60 stopni to powinno być ok?
Jeżeli utrzymasz ponizej 60 i tak faktycznie ejst, to spokojnie idź się uczyć do testu.
Ok. Dzięki