Problem z logowaniem na forum?


(Phobos64) #1

Wydaje się to być zabawne, skoro jestem zalogowany, ale niestety takie nie jest. Oczywiście pamiętam login i hasło, nie przypominam sobie także abym cokolwiek zmieniał. Mimo to otrzymuję komunikat:

Najzabawniejsze jest to, że mogę wejść na forum dzięki hasłu zapisanemu w Ironie, tylko taki mały drobiazg - Iron nie pokazuje haseł, tylko strony i loginy. Co z tym fantem zrobić?


(Kpc21) #2

Skorzystaj z opcji "Przypomnij hasło".


(Phobos64) #3

Problem w tym, że właśnie nie widzę takiej opcji na stronie logowania zarówno przed podaniem "nieprawidłowego" loginu i hasła, ani po.


(ybu) #4

Miałem to samo.Mnie pomogło zalogowanie z Głównej strony (belka na samej górze strony)i potem mogłem normalnie logować się ze strony forum .


(Phobos64) #5

Dzięki ybu pomogło :slight_smile:


(kasmir) #6

Miałem ten sam problem- dzięki ybu Twoja metoda pomogła


(Maryś) #7

Witam.

Otrzymałem informację z redakcji, że problem naprawiony.

U mnie jednak nie działa.

Dalej mogę się zalogować tylko z poziomu vortalu.

Windows Home Edition, Firefox 3.5.2


(Kpc21) #8

Próbowałeś czyścić ciastka i pamięć podręczną przeglądarki ?


(Frog) #9

Temat tymczasowo przyklejam.

Wszystkie pozostałe wątki dotyczące tego problemu --> śmietnik


(lazikar) #10

Aby po migracji Vortalu do nowej wersji poprawnie zalogować się do forum należy zalogować się najpierw na Vortalu. :slight_smile:


(Maryś) #11

Zalogowałem się na Vortalu. OK.

Przechodzę z poziomu Vortalu na Forum.

Jestem zalogowany.

Wychodzę z Forum.

Czyszczę pamięć podręczną, ciasteczka, historię przeglądania.

Ponownie się loguję ale już z poziomu Forum

i dalej mnie nie ma ! ?

PS. Dostałem od Docenta jakiś plik winmail.dat na skrzynkę.

Co mam z tym zrobić ?


(Docent) #12

Maryś, pracujemy nad tym problemem, dziś mam nadzieję uda się ustalić przyczynę. Co do pliku winmail, to mój Outlook najwidoczniej coś takiego wysyła - następnym razem upewnię się, że format wiadomości będzie już nieoutlookowy :slight_smile:


(Kpc21) #13

Kiedy zalogowałem się na vortalu i forum z poziomu innego komputera, na swoim zostałem wylogowany (był wtedy wyłączony). Zarówno na vortalu, jak i na forum.


(SMDOBPRO) #14

Ja też nie mogłem się zalogować z 2 kompów na Firefoxie z zapamiętanym hasłem, hasła wcześniej nie zmieniałem ten sam objaw na obu komputerach,przepisałem jeszcze raz hasło i login z maila który kiedyś otrzymałem przy rejestracji i ten sam efekt nieprawidłowe dane,pomógł reset hasła,

ale ciekawe jaka przyczyna,hasła nie zmieniałem więc albo ktoś kombinował przy danych konta,albo coś się posypało na serwerze forum,ciekawe czy będzie więcej użytkowników z tym problemem .


(Jjoasz) #15

opera 10.0

dzis wywalilo mnie po kilku dniach - nie mam zapietywania hasel, ale i nie czyszcze historii

po wyczyszczeniu cookies moglem wejsc na strone forum i glowna, lecz wywalalo znany komunikat podczas prob logowania - zalogowanie ze strony glownej pomoglo, ale jakis bug jest...

neta mam 8/1.5mbit z dobrym pingiem, a strony na podforach otwieraja sie troche wolno - i nie jest to wina blokowania serwerow reklamowych, niestety 8)

czy jest jakis termin zakonczenia prac?

latwiej sie znosi niedogodnosci znajac konkretna date... :roll:


(system) #16

Mam ten sam problem więc byłem zmuszony stworzyć tymczasowe konto do napisania w tym wątku.

Próbowałem się najpierw zalogować przez stronę portalu ale otrzymuję komunikat "błędny login lub hasło".

Gdy próbuję zresetować hasło, otrzymuję informację "błędny login lub e-mail".

Oczywiście, na Forum zalogować się nie mogę.

Dodatkowo dziwna sprawa, chciałem wysłać PW w tej sprawie do jednego z adminów.

Napisałem, nacisnąłem wyślij a wiadomość leży w katalogu "Do wysłania" od dwóch dni.


(Frog) #17

Oznacza to, że admin do którego napisałeś nie logował się w tym czasie na forum i nie odebrał jeszcze Twojej wiadomości.

Czekaj cierpliwie, z pewnością po weekendzie otrzymasz odpowiedź.


(mała1) #18

Dokładnie tak (to znaczy możesz długo czekać na odpowiedź, albo nie otrzymać jej wcale, jak było w moim przypadku). Ale wystarczy zastosować się do poniższej rady.

Widzę, że nie tylko ja miałam taki sam problem :stuck_out_tongue: Logować się należy na stronie portalu, nie na forum, wtedy działa: http://www.dobreprogramy.pl/


(system) #19

Co ciekawe, zrobiłem eksperyment i zarejestrowałem nowe konto na adres mailowy którego użyłem do rejestracji mojego pierwotnego konta.

Jakież było moje zdziwienie gdy otrzymałem link aktywacyjny. To oznacza że najprawdopodobniej, gdzieś przy migracji na nowy portal moje dane osobowe jakimś cudem zniknęły z bazy danych użytkowników, przynajmniej część z nich bo moje posty nadal są i profil również jest widoczny. Dziwna sprawa.

A wiadomość prywatna nadal leży w katalogu "Do wysłania"...


(mała1) #20

Też tak miałam.

Przecież musiałam z jakiegoś konta napisać do admina :wink:

Jak przeczytają, zniknie.

Próbowałeś zalogować się na stare konto ze strony głównej vortalu?