Po uruchomieniu laptopa przez ok. 10 min nie działa LPM na Menu Start oraz cały pasek np. ikona powiadomień z prawej. Potem się da. Przed tym czasem również naciskając PPM>Personalizuj również nie działa.
Pojawia się komunikat
Przy tym błędzie do obszaru startowego, ale już przy możliwości uruchomienia, mozna wrzucać ikony aplikacji. Jednak po ponownym uruchomieniu laptopa już ich nie ma.
Może ktoś miał taki problem i znalazł rozwiązanie. Byłbym wdzięczny!
Można sprawdzić pliki systemowe.
PPM na okienka -> wiersz polecenia jako administrator i wpisuj:
dism /online /cleanup-image /restorehealth
i ENTER, potem:
sfc /scannow
i ENTER
Z tego co zrozumiałem taki format bez utraty danych i aplikacji. Rozumiem że instalacja z pendriva?!
Skąd mam wziąść instalkę systemu, bo jeszcze nigdy tego nie robiłem i godne to jest przemyślenia?!
Po wpisaniu Linux pod oknem Custom mam gdzieś to zatwierdzić? Czy wyjść z tego programistycznego okna i wejść na stronę Windowsa?! mam tą aktualizację pobrać? A nie lepiej za pomocą Media Creation Tools?
Wybór należy do Ciebie. Mi “MCT” potrafił przerwać pobieranie i trzeba było od nowa. Tą metodą sobie obraz ISO Win10 normalnie pobierzesz i zamontujesz.
Odnoście twojego pytania to:
To ustawienie jest tymczasowe. Działa tylko wtedy, gdy masz otwarte okno Narzędzia dla programistów i dotyczy tylko bieżącej karty.
Czyli ustawienie będzie działać przy włączonym oknie programistycznym dla karty w której zostało ono otwarte. (nie trzeba zatwierdzać)
Przeczytałes uważnie? Jak masz zainstalowany 2004 to musi być 2004.
Nie myl kompilacji z wersją. Kompilacja to aktualizacja wersji. Napisałem wyrażnie. Przeczytaj parę razy
Wykorzystaj to, pobierz, rozpakuj i uruchom plik MediaCreationTool.bat
Potem wybierz wersje. Masz 2004 więc pobierz taka samą.