Daj link do instrukcji telewizora.
“IP od dostawcy jest potrzebne tylko i wyłącznie do stawiania serwera, monitoringu itp?” - nie rozumiem.
IP Publiczne, zewnętrzne Czytaj wszystko co pisze bo mam wrażenie, ze wypluwasz połowę
LG 49LH570V Googluj
Między innymi. Przydaje się też przy połączeniach P2P. Ale poza tym dla przeciętnego użytkownika nie powinno mieć to znaczenia.
Nie Spamuję to nie żyję
Nawet jak w DHCP ustawiamy wymuszanie połączenia z innym serwerem DNS to NAT operatora na wewnętrznym IP czegoś nie pomiesza i dalej nie będzie szło mimo wszystko przez DNS operatora?
Nie będzie, chyba, że operator podmienia zapytania na porcie 53 (DNS) i przekierowuje do swojego serwera co jest mało prawdopodobne.
Daj linka.
Ale mi to nie potrzebne, sam chcesz wiedzieć??
Magic, z 10 lat szukałem a telewizor chyba młodszy produkcyjnie.
Nie, Ty chciałeś znać konfigurację i jak to ustawić.
Serio?
Ja się pytałem jak się zachowuje urządzenie, które łączy się z routerem, na którym są ustawione dwa DNSy, a ono wykrywa jeden DNS. Ty natomiast daj instrukcje i daj instrukcje
EOT. Nic się nie chcesz nauczyć.
Nie prawda. Nie odpowiedziałes na to pytanie, a chyba z 4 razy powtórzyłem.
Jeszcze raz bo nie rozumiesz.
Masz ustawione dwa adresy IP DNSów, a urządzenie łączące się z routerem widzi jeden adres DNS. Co wtedy gdy ten jeden DNS padnie?? Czy poprostu urządzenie widzi oba DNSy, a pokazuje jeden w statystykach czy czymś takim jak na moim zdjęciu?
Ty unikasz odpowiedzi na to cały czas zasłaniając się, że nie chce się nie wiem czego nauczyć. Na inne rzeczy odpowiedziałeś i przyjąłem, nie dopytuję.
Odpowiedź już dawno padła, masz to napisane krok po kroku: jak żadnen ustawiony DNS nie rozwiąże nazwy, to na tym się kończy. Nazwa jest nierozwiazana.
Dobra SORRY.