Witam, od pewnego czasu mam problem z rozłączającą się myszką i nie mam pojęcia co się dzieje.
W dzienniku zdarzeń w aplikacjach pokazuje się błąd WMI
Event filter with query “SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA “Win32_Processor” AND TargetInstance.LoadPercentage > 99” could not be reactivated in namespace “//./root/CIMV2” because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
System: Windows 7 Professional 64-bit
Dell Inc. Vostro 260
Pamięć: 8192MB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Nie sądzę, że ten błąd ma wpływ na działanie myszki.
Ale brawo za czujność
Błąd w Dzienniku Zdarzeń, siedzi w Windows 7 Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent …
Naprawisz plikiem MicrosoftFixit50688.msi.
Kliknij w Zielony Download, może wyskoczyć dodatkowe okno z reklamą, zamknij je, a pobrany plik uruchom i zainstaluj poprawkę.
Napisz jeszcze jaką masz myszkę. Marka, model.
Masz wszystkie aktualne sterowniki?
Do aktualizacji sterowników używasz dodatkowych programów, czy samodzielnie pobierasz ze stron producenta sprzętu?
Z tego co wiem to problem z dziennika zdarzeń dotyczy tego.
I mozna go obejść lub zignorować. O. nie zauwazyłem ze juz ktos odpisał.
Nie jest związany z myszą
Co do niej to niej to poprzez menadzer urządzeń rozwinał bym Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i tam otwierałbym kazdy pojedyńczy wpis a w nim, jesli jest, zakładkę Zarzadzanie energia i odhaczał pozycję Zezwalaj temu komputerowi na wyłaczanie tego urzadzenia…
Podobnie w pozycji Mysz i inne urzadzenia…
Dziękuję za szybką pomoc
Pobrałam ten fix, co do sterowników to pobieram sama ze strony producenta i są aktualne, system jest 2 dni po formacie ze względu na wyłączającą się mysz.
Wsadź tam tam normalnie win10, miałem troszkę z dell do czynienia. oficjalnie nie wspierają. Ale elektroniczna aktywacja jak najbardziej ( jakiś układ z dell)
Bo zamęczysz się tą siódemką: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO
A sterowniki da system.
To prawidłowo. Jesli ten problem nadal istnieje to przeinstaluj sterowniki.
Dodatkowo wejdz w wiersz poleceń (administrator) i uruchom polecenie:
sfc /scannow.
Co do win 7 to jajecpl ma rację.
P.S. sprawdzałaś z inną myszą.
Sprawdzałaś.
Czy możesz opisać dokładniej jak się objawia “rozłączenie myszki”?
Wcześniej napisałaś, że musiałaś restartować komputer
Przestał odpowiadać? tzn. zawiesił się?
Nie mogłaś ruszyć myszką? Czy klawiatura wtedy działała? Czy działał touchpad?
Jak często się to objawia? Losowy czas? Czy zazwyczaj …naście minut po ponownym włączeniu laptopa?
Napisz jakiej przeglądarki używasz.
No właśnie, tylko myszka jak by się odłączała i kursor stoi w miejscu, poza tym klawiatura i programy działają.
Dzieje się to czasem co 15 min, a czasem po 3 godzinach.
Ja mam stacjonarny komputer i korzystam od lat z Chrome.