Problem z uruchomieniem laptopa

Witam. Mam problem z tym uruchomieniem mojego laptopa firmy Samsung. Nic nie moge zrobić, ani naprawić systemu, ani na nowo zainstalować (pojawia się okienko instalacji i nic więcej nie można zrobić, gdyż wątpie by te same okienko pt. Instalator rozpoczyna prace było od dwóch godzin). Gdy probuje włączyć system mam blue screena. Dodam zdjęcie jego poniżej. Kochani. Co robić? Nic nie mogę. Znam się średnio na komputerach mówię z góry, oraz nie mam przy sobie Pc’ta, tylko telefon, z którego pisze. Pzodrawiam i licze na pomoc

Cześć,

Jaki Windows jest zainstalowany ?

Windows 7:)

Jak by nie patrzeć problem z dyskiem .
Proponuje wyzerować dysk i postawić na nowo partycje primary (NTFS ) . Poszukaj w sieci linux’a live, który ma programy do zerowania i partycjonowania dysku twardego .

Jeśli nigdy nie zerowałeś a tylko format systemowym to dysk może pracować wolniej i mogą wyskakiwać blue screen bo są problemy z dyskiem lub partycją .

Edit.

Przepraszam nie doczytałem do końca . Jeśli masz znajomego poproś go o takiego linux’a live, którego na pendraku ci wypali .

Ale nie mam pojęcia jak mam to zrobić, gdyż nie mam komputera obok siebie żadnego, tylko telefon. Proszę o wytłumaczenie jeśli jest szansa, gdyż nie znam się

Jesli mozesz to podeślij link do programu :slight_smile:

Rozumiem .
Niżej dam ci linki które łatwo było znaleźć w google ale zanim weźmiesz się do “roboty” poczytaj w sieci co masz zrobić .

Z własnego doświadczenia wiem że warto upewnić się co ma się robić .
Linux Live :
http://sergeistrelec.ru/winpe_10_8/120-winpe-10-8-sergei-strelec-x86-x64-native-x86-20170831-english-version.html

Do czyszczenia dysku np HDD Low Level Format Tool, do partycjonowania np. EaseUS Partition Master

Rufus :
https://rufus.akeo.ie/

Ustawiałeś coś, lub resetowałeś BIOS?

Coś próbowałem robić, ale były to losowe rzeczy, gdyż nie znam się- nic one nie przyniosły.

Wejdź w advanced i zrób screen

Na razie nic tu nie zmieniamy.
Chyba, że pamiętasz, że sam coś tu przestawiałeś.

Druga rzecz. Próbowałeś naciskać F8 podczas uruchamiania, aby wejść w startowe menu?

Klikam F8 podczas włączania i laptop się wyłącza.

Tak nie powinien się wyłączać.
Możliwe, że pojawia się błąd i przy kolejnym kliknięciu F8, komputer się wyłącza.

Jeśli chodzi o Bios. Przestawiałeś coś na tym ekranie z ostatniego zdjęcia?

Pamiętasz co instalowałeś przed wystąpieniem BlueScreen?

Nie przestawiałem nic. A co do instalowania to nie pamiętam, ale jestem w 99% pewien, że to nie przez jakiś plik,bo komputer przestał działać z dnia na na dzień. Co mogę jeszcze zrobić?

Jakie masz opcje tutaj dostępne?
obraz

Auto/ Manual

Zmień na Manual i co nowego się pojawi?