Problem z wylogowywaniem z X

Witam i bardzo proszę o pomoc.
Nie wiem co się dzieje z moim kontem na X. Właściwie jest to już trzecie konto w ciągu tygodnia.
Ale po kolei.
Pierwsze konto miałem przez kilka lat, było to konto anonimowe, służyło głównie do czytania. Ostatnio, od marca zacząłem więcej komentować. Wszystko było w porządku aż do ostatniego tygodnia, kiedy nagle w czasie korzystania z X, wylogowało mnie bez powodu. Niestety nie mogłem się zalogować, bo nie pamiętałem hasła do maila, z którego nie korzystałem. Założyłem więc nowe konto, które przetrwało… dwa dni i scenariusz się powtórzył. Niestety, do nowego maila też nie zapisałem hasła. Moja wina. Tylko jak się okazało, było to bez znaczenia. Nowe, trzecie już konto, wywaliło po kolejnych dwóch dniach. Na tym nowym zdążyłem zamieścić parę wpisów, dać parę lajków i po napisaniu jednego z komentarzy pojawiła się informacja „twoje konto zostało zablokowane”. Musiałem potwierdzić, że ‘‘jestem człowiekiem’’, następnie podałem hasło do maila, na który przysłano kod, który musiałem wpisać. Po wpisaniu kodu, info „konto zostało odblokowane”. Jak się jednak okazało, nie do końca, bo nie mam już żadnych obserwowanych ani obserwujących, mogę czytać, dać lajka, ale jak dałem pierwszego to info, że konto zostało ograniczone ze względu na podejrzaną aktywność lub naruszanie zasad. Od razu zaznaczę, że żadnych zasad nie naruszyłem, staram się pisać tak żeby nie mieć problemów, o wiele mocniejsze komentarze wiszą tam bez żadnych konsekwencji. Korzystałem z X na telefonie. Jak wszedłem na komentowane przeze mnie wpisy na laptopie (tam mam inne konto, na którym wyłącznie czytam), to moje komentarze są zakryte pod hasłem „Pokaż prawdopodobny spam”. O co tu chodzi? Trzecie konto w tydzień…
Bardzo proszę o pomoc.

To nie z winy X

To też nie z winy X

To wygląda na winę X, który w ostatnich dniach ma poważne problemy techniczne. Odczekaj parę dni, powinni naprawić. Ograniczona widocznośc postów na X to nic specjalnego, ich filtry są zbyt czułe od kiedy zaczęli ostro walczyć ze spamem.

Nie pisałem, że z hasłem to wina X. Po prostu chciałem opisać jak to wyglądało.
Odczekać, czyli w ogóle nie korzystać, czy ograniczyć aktywność?
Teraz mam już obserwowanych i obserwujących, czytam, lajkuję, jeszcze nie pisałem ale pewnie też mogę.
Z tego co wiem, to „podejrzane” są konta, które są zbyt aktywne, a to nie mój przypadek. Dziś miałem tylko jeden komentarz, parę lajków i retweetów. Trudno to chyba uznać za zbytnią aktywność.

Wiem, wiem, trochę sobie zażartowałem. Polecam managery haseł, np https://keepass.info/. Kiedyś po zalogowaniu również dostałem komunikat o ograniczeniu widoczności, mimo że komentuję sporadycznie i na jakichś niszowych profilach o retro tematyce.

Mają coś nakręcone z algorytmem wykrywającym spamowe konta. Mieli ogromny problem ze spamem i teraz algorytmy sa zbyt czułe, jakiś jeden wyraz nie tak i cię łapie (tak bym to ujął upraszczając temat)

Nie byłby to problem, bo konto i tak jest anonimowe, ale ostatnio poznałem fajnych kilka osób z którymi piszę i nie wiem czy taka ‘‘etykietka’’ nie zniechęci ich do dalszej znajomości.
Wiem że X miał awarię dzisiaj, we wcześniejszych dniach też? Bo właśnie w ciągu tygodnia mam te problemy.
To ograniczyć aktywność, czy na razie zaprzestać?

Trudno mi powiedzieć, może zaczekaj do momentu aż informacja o spamie z twojego konta zniknie (sprawdzając z innego konta). Może wyloguj się i zaloguj na koncie, które masz ograniczone i zobacz czy po ponownym zalogowaniu dostaniesz jakiś komunikat o ograniczeniach.

Ja miałem to gdzieś i jak miałem ochotę to komentowałem. Tak czy inaczej, tak jak mówiłem, mają coś ostro nakopane z kontrolą spamu.

Tylko z tego co gdzieś widziałem, to takie ograniczenie może potrwać chyba dłużej niż kilka dni.
Tak przy okazji, to warto się wylogowywać i zalogowywać do X? Ja cały czas byłem/jestem zalogowany.

Coś X awarie ma, nawet w radio RMF słyszałem dziś.

Może powinieneś też wykupić jakieś stałe IPv4 lub wymusić na operatorze IPv6 - X może stosuje prymitywne filtrowanie i dostajesz IP po botach/spamerach bez zablokowanego zalogowania (shadowban dla botów i spamerów, by się nie zorientowali za szybko).

Dziś działa niby normalnie, dodałem komentarz, dostałem lajka, wszystko jest jak było, ale jednak na laptopie nadal widzę, że moje wpisy są oznaczane jako spam. Zauważyłem też że jeden typ, który pisze tam gdzie ja i do tej pory jego wpisy było normalnie widać, ostatni wpis z wczoraj ma oznaczony jako „może zawierać niepożądane treści”, chociaż nic takiego tam nie napisał.

Relaks, nie z twojej winy, ani nie z winy znajomych, awaria jest

Takie to teraz awarie, że max kilka dni i będzie naprawione a zazwyczaj radzą sobie z problemem w ten sam dzień. W początkach Internetu w Polsce, czyli nie tak dawno, jak awarię miał np Twój dostawca Internetu to mogło miesiąc źle działać. W sumie czasami to był standard. Teraz biorę jakieś zwykłe łącze od Orange za 80zł i 99% dostępności jak kiedyś łącze korporacyjne za 2.000zł miesięcznie.

Owszem można powiedzieć, „ale teraz od Internetu tak wiele zależy” niemniej jednak fakt zostaje faktem, że jakość usług dostępowych to jest przepaść a jak coś nie działa to zazwyczaj jakiś pojedynczy serwis w sieci.

No wczoraj była, ale później niby wszystko wróciło do normy. O tyle ciekawe, że w czasie tej awarii (czyli ok.15) po wejściu na X nie mogłem zobaczyć np. swoich wpisów albo czyjegoś profilu, bo było „ponów próbę”. Ale nie było żadnych problemów z wylogowywaniem. Po jakimś czasie wszystko zaczęło działać normalnie, ale ja nic nie robiłem. Dopiero wieczorem, jak dodałem komentarz, a zaraz po nim lajka, zostałem wylogowany. Dziś póki co, zamieściłem jeden komentarz, na razie wolę więcej nie robić, bo nie wiem czy znowu mnie nie wywali.

Dziwna sprawa. Teraz wszedłem na swój profil i nie widzę swoich wpisów. Zajrzałem do jednej z osób z którymi piszę i widzę jej wpisy sprzed 20 godzin, mimo, że po wpisaniu jej nazwiska (nie jest to osoba całkiem anonimowa) w Google wychodzą mi jej wpisy sprzed godziny. Co ciekawe, to samo jest na laptopie, mimo że tam mam inne konto.

Teraz jeszcze lepiej. W laptopie u tej osoby widać już ostatnie wpisy, w telefonie nadal nie. Nie mogę też zobaczyć własnych wpisów ani odpowiedzi. Nie mam pojęcia co tu się dzieje.