Problem z wylogowywaniem z X

Może powinieneś też wykupić jakieś stałe IPv4 lub wymusić na operatorze IPv6 - X może stosuje prymitywne filtrowanie i dostajesz IP po botach/spamerach bez zablokowanego zalogowania (shadowban dla botów i spamerów, by się nie zorientowali za szybko).

Dziś działa niby normalnie, dodałem komentarz, dostałem lajka, wszystko jest jak było, ale jednak na laptopie nadal widzę, że moje wpisy są oznaczane jako spam. Zauważyłem też że jeden typ, który pisze tam gdzie ja i do tej pory jego wpisy było normalnie widać, ostatni wpis z wczoraj ma oznaczony jako „może zawierać niepożądane treści”, chociaż nic takiego tam nie napisał.

Relaks, nie z twojej winy, ani nie z winy znajomych, awaria jest

Takie to teraz awarie, że max kilka dni i będzie naprawione a zazwyczaj radzą sobie z problemem w ten sam dzień. W początkach Internetu w Polsce, czyli nie tak dawno, jak awarię miał np Twój dostawca Internetu to mogło miesiąc źle działać. W sumie czasami to był standard. Teraz biorę jakieś zwykłe łącze od Orange za 80zł i 99% dostępności jak kiedyś łącze korporacyjne za 2.000zł miesięcznie.

Owszem można powiedzieć, „ale teraz od Internetu tak wiele zależy” niemniej jednak fakt zostaje faktem, że jakość usług dostępowych to jest przepaść a jak coś nie działa to zazwyczaj jakiś pojedynczy serwis w sieci.

No wczoraj była, ale później niby wszystko wróciło do normy. O tyle ciekawe, że w czasie tej awarii (czyli ok.15) po wejściu na X nie mogłem zobaczyć np. swoich wpisów albo czyjegoś profilu, bo było „ponów próbę”. Ale nie było żadnych problemów z wylogowywaniem. Po jakimś czasie wszystko zaczęło działać normalnie, ale ja nic nie robiłem. Dopiero wieczorem, jak dodałem komentarz, a zaraz po nim lajka, zostałem wylogowany. Dziś póki co, zamieściłem jeden komentarz, na razie wolę więcej nie robić, bo nie wiem czy znowu mnie nie wywali.

Czyli się nie myliłem. Dobrze słyszałem w radio?

Awaria chyba już naprawiona, z tego co widzę, wszyscy normalnie korzystają, a u mnie nadal problemy.
Na moim profilu wpisów/odpowiedzi nie widać, mimo że rano dodałem dwa komentarze i klika retweetów i po dodaniu były widoczne. Za to są dwa retweety sprzed trzech dni. Jak gdziekolwiek chcę wejść, to nie włącza się normalnie, tylko dłuższą chwilę się ładuje. Nadal coś jest nie tak.

Być może dalej jest częściowo awaria i/lub z powodu tego całego bałaganu twoje konto dalej jest ograniczone

Obserwuj konto X na X https://x.com/x poszperaj w pomocy https://help.x.com/en/forms odczekaj jeszcze, niestety nikt Ci nie powie czy tam już wszystko działa

Popytaj też AI, w przypadku Twittera, najlepiej Grok’a, czyli

„Co może być powodem tego, że moje konto zostało ograniczone? Nie wykonywałem żadnej podejrzanej działalnosci. Moje wpisy nie są widoczne lub oznaczone jako prawdopodobny spam. Jak długo będzie trwało ograniczenie konta, co mogę zrobić, żeby usunąć ograniczenie?”

Najgorsze jest to, że się na tym nie znam. Tyle, że założę konto i korzystam, ale jak są jakieś większe problemy, to nie mam pojęcia co robić. Zastanawiałem się czy ktoś mi się nie włamał na konto, ale z drugiej strony jak sobie przypominam, to oba wylogowania z kont miałem w dniach obu awarii. Pierwsze 17.05 (awaria była ok. 10 i mniej więcej wtedy mnie wylogowało) i drugie 24.05 (ciekawsza sprawa, bo awaria ok. 14, a wylogowanie wieczorem). Wynikałoby z tego, że problemy są spowodowane awarią.
Dzięki, sprawdzę tego Groka.

Niestety, niczego szczególnego się nie dowiedziałem. Tradycyjne teksty że powody mogą być różne, oznaczanie jako spam może być efektem algorytmów lub zgłoszeń użytkowników. Oczywiście powody to spamowanie, treści niezgodne z regulaminem i nieautoryzowane, nietypowe zachowanie, wysoka liczba zgłoszeń, algorytmy, ataki hakerskie itd. Czas trwania zależy od platformy, rodzaju naruszenia oraz historii konta. Tymczasowe ograniczenia mogą trwać od kilku godzin do kilku dni. Jak usunąć ograniczenie: „zgłoś problem przez Pomoc”, "zweryfikuj tożsamość (prześlij dowód osobisty XD), usuń problematyczne treści (nawet jakbym chciał (i wiedział, które to są „problematyczne”, to ich nie widzę!!!) No i najlepsze. „Ogranicz aktywność, unikaj intensywnych działań jak MASOWE wysyłanie wiadomości, komentowanie czy polubienia”… Przecież ja dziennie zamieszczałem nie więcej jak z 10 komentarzy, może kilkanaście retweetów, lajków to nie wiem, ale też na pewno nie masowo…
Tak jak się spodziewałem, do dupy to.
Jeszcze dodam, że jedna osoba z mojej najbliższej rodziny też ma konto na X i tylko w czasie samej awarii jej nie działało (ale bez żadnego wylogowywania itp, po prostu nic się nie otwierało, ‘‘ponów próbę’’). Od tamtej pory normalnie korzysta i nap… więcej lajków i komentarzy niż ja…

Mi Grok zaproponował link do centrum pomocy https://help.x.com/en/forms i pierwsze co tam masz

„Locked and suspended account issues, next steps for account that has been flagged…”

jak to wąłczysz to w artykule masz link do odwołania

Jeśli uważasz, że dostęp do Twojego konta został ograniczony w wyniku błędu, odwołaj się od tej decyzji, kontaktując się z naszym zespołem ds. pomocy technicznej.

Warto się w to bawić? Bo czytałem, że nic to nie daje, najczęściej w ogóle brak odpowiedzi…
Może będą chcieli żebym potwierdził tożsamość dowodem XD
Poza tym, jeśli by to uznać za błąd, to jakim cudem błąd przy TRZECIM koncie?
Nawet jeśli było to spowodowane tymi awariami, to dziwny przypadek, że ja mam problemy na trzech kontach, a inni w ogóle…

Jasne, przynajmniej się przekonasz ze nie pomogło, a może zadziała

Zastanawiam się jeszcze nad tym zhakowaniem konta a nawet telefonu. Telefon raczej odpada, bo nie ma żadnych niepokojących objawów (nawet dla pewności poczytałem jakie mogą być i nie ma).
Z kontem podobnie, z jednym wyjątkiem - jednym z takich objawów może być informacja o podejrzanej aktywności na koncie (taką miałem kiedy musiałem się ponownie zalogować).
Nie wiem czy da się to ewentualne zhakowanie konta jakoś dokładniej sprawdzić/potwierdzić.

Moźe x odnotował, że założyłeś parę kont w krótkim czasie i uznał to za probóbe spamowania. Tym bardziej zgłoś problem

Wszedłem w ten link i dalej wyszło takie coś: „Obecnie nie jesteś zalogowany lub jesteś zalogowany na koncie X, które nie jest zawieszone lub zablokowane. Wyloguj się i zaloguj się na swoje konto, które jest zawieszone lub zablokowane, aby przesłać tę prośbę.” Problem w tym, że jestem zalogowany na tym swoim koncie…

to się poddaje, nie mam więcej pomysłow

Rzekomo nie jestem zalogowany na zawieszonym koncie, a jednocześnie w powiadomieniach wisi mi informacja od czasu wylogowania „Dodaliśmy do Twojego konta tymczasową etykietę, która może mieć wpływ na jego zasięg. Tutaj możesz dowiedzieć się więcej.” Paranoja…

Jeszcze jedna ciekawa sprawa. Dzisiaj X niby normalnie działa, tzn. nie do końca, bo wolno chodzi i się ładuje, ale wróciły moje wpisy i odpowiedzi (niestety na laptopie widzę, że nadal moje konto z telefonu jest oznaczane jako prawdopodobny spam). Chodzi mi jednak o coś innego - mianowicie, na telefonie zajrzałem na profil jednej z obserwowanych osób i nie ma tam w ogóle jej wpisów. Sprawdziłem na laptopie i to samo. A od osoby z rodziny wiem, że wspomniana osoba cały czas dodaje nowe wpisy. Dziwi mnie to, że nie widzę ich i tu i tu. Jeśli konto mam ograniczone na telefonie, to na laptopie powinienem chyba widzieć wszystko normalnie. Może mam zhakowany i laptop i telefon?

Jesteś zalogowany do X’a na tym innym komputerze na którym sprawdzasz, czy są wpisy? Jak się nie zalogujesz, tylko po prostu sprawdzasz przez link, to X nie wyświetla wszystkich wpisów, tylko wg własnego uznania.

Zhakowany? Raczej wg mnie nie ale jak się obawiasz, to możesz zamieścić raporty z programu FRST, tak jak autor tego wątku Usunąłem "Infatica P2B" co jeszcze zrobić? jest tu paru forumowiczów, którzy z tych raportów potrafią wszystko wywnioskować nt infekcji. Raporty trochę zdradzają nt twojego komputera więc przejrzyj je zanim zdecydujesz się umieścić publicznie.

Tak, jestem tam cały czas zalogowany, zresztą podobnie jak na wszystkich tych kontach z telefonu.
Problem z zobaczeniem wpisów tej osoby wynikał być może z faktu, że chyba nadal są mniejsze lub większe problemy z działaniem X-a (sprawdzam na https://downdetector.pl/status/twitter/ ) i o tej godzinie chyba był wzrost zgłoszeń. Ale nie wiem.
Czytałem dziś o tymczasowym ograniczeniu konta z etykietą i na Reddicie sporo osób to miało. Niektórym podobno zdjęli, ale nie napisali po jakim czasie. W teorii niby takie ograniczenie powinno trwać od kilku godzin do 7 dni.
Zastanawia mnie to, że dziś od rana wolno działał mi zarówno telefon, jak i X. Szczególnie ten drugi. Ale na laptopie w przypadku X-a było to samo.
Zastanawiam się jeszcze nad usunięciem konta w laptopie i założeniem tam nowego, które zastąpiłoby to z telefonu. Ale obawiam się, że może być tak jak pisałeś wcześniej, że X uzna, że za często zakładam konta i też ograniczy/zablokuje.