Witam przed chwilą kupiłem słuchawki Genesis Argon 100 z mikrofonem
Wszystko okej ale jest tylko 1 jack nie ma jacka na mikrofon więc moje pytanie brzmi oco tutaj chodzi i jak zrobić żeby działał mikrofon + dzwięk w słuchawkach jednocześnie
Zakupić przejściówkę. Np, taką:
wiesz może gdzie dostane taką przejściówkę ? i jaki to koszt?
Sklepy z elektroniką. 25-40 zł
No to ładnie mój błąd że nie sprawdziłem ale mówiłem facetowi w sklepie że do komputera… to jeszcze dodatkowo muszę wydać na przejściówkę … okej dzieki
Akurat w tym podstawowym modelu, końcówka jest pod złącze w laptopie, w wyższych modelach dawali przejściówkę. Bezpiecznie jest kupować słuchawki na USB
Jedynie takie były do ceny która mogłem przeznaczyć na słuchawki nie spodziewałem się takiego numeru no trudno nauczka na przyszłość żeby samemu dokładnie sprawdzić
W sklepie. Bo na zamówienie do 99 zł mogłeś mieć większe pole do wyboru.
To jest jakaś dziwna sprawa, bo sprawdziłem w Euro AGD https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/genesis-sluchawki-genesis-argon-100-czarne.bhtml i tam w opisie nie ma żadnej wzmianki, aby do podłączenia do laptopa, telefonu, czy tabletu potrzebne było jakieś uzupełnienie przejściówką. Także nie wskazują na to komentarze klientów.
Chodzi o stare laptopy i komputery stacjonarne, które miały (laptopy) i mają oddzielne gniazda mikrofonu i słuchawek.
No bo nie potrzeba w większości wypadków które wymieniłeś. Jest przecież opis i nawet rysunek, że słuchawki posiadają jedno złącze jack 3,5 a na rysunku wyraźnie widać, że jest to złącze 4-polowe łączące w sobie słuchawki i mikrofon.
Internet 5zł
Ja za nie zapłaciłem 59 zł w Media Expert
Ok mam tą przejściówkę kupiłem za 8,50 w elektronicznym , wszystko jest dobrze czyta już mikrofon i słuchawki ale jak testuje mikrofon w rożnych programach to tak jakby nie działał ( wpinałem słuchawki do telefonu żeby sprawdzić to mikrofon jest sprawny ) co to może być?
Sprawdź w systemowym: Panel sterowania > Dźwięk > zakładka Nagrywanie, czy Twój mikrofon tam jest i czy ustawiony we Właściwościach na 100% z ewentualnym wzmocnieniem. Dopiero potem sprawdzaj w aplikacjach.
To sprawdziłem na samym początku tam jest wszystko okej, więc gdzie może leżec problem?
To nie tyle ja wymieniłem, co sklep. Niestety zabrakło w sklepowych informacjach zwykłej empatii, aby przestrzec, że czegoś tam może to nie pasować. Przecież następstwem takiej “niekompletnej” informacji ktoś podejmuje złą, względnie kłopotliwa decyzję. A przykładem tego jest pytanie kol. @anonimek3221, który nota bene nie napisał do czego mu taka wtyczka czteropolowa nie pasuje, więc trzeba sie domyślać
Ale zapewne jestem staroświecki i naiwny, że oczekuję od sklepów rzetelności. Nie pogniewam się, jeśli ktoś tak powie. Pozdrawiam.
Nie za bardzo wiem, co jeszcze sklep mógłby dodać? Że nie pasuje do kart dźwiękowych z osobnym złączem na mikrofon? No w sumie mogli, ale pewnie nie pomyśleli. Tak jak i ja bym nie pomyślał, że taka informacja może być dla kogoś niekompletna.
@anonimek3221 Czy w tych programach możesz wybrać źródło dźwięku dla mikrofonu i jesteś pewny, że ustawiłeś prawidłowo? Może pokaż na zrzucie ekranu.
Kombinowałem suwakami itd , w rejestratorze dzwieku wgl nic nie nagrywa a np w programie reaper nagrywa się przester, może coś ze sterownikami w pc?
Czyli działa. Pokaż zrzut ekranu ustawień z tego programu, w którym nie działa. Tam pewnie też musisz wybrać odpowiednie źródło dźwięku.
nie nagrywa się gdy odpalam nagrywanie nagle robi się taki przester , a w rejestratorze dzwięku z windowsa nic sie nie nagrywa jakby mikrofon był nieaktywny a jak widać działa bo system go wykrywa zresztą na telefonie sprawdzałem więc jest sprawny https://www.szybkiplik.pl/a3oVza3f3g ( tutaj załączam dzwiek który się nagrywa )