Problem ze sterownikiem kontroler eternet

Witam jestem tu pierwszy raz mam problem z komputerem pc zainstalowałem wina xp i mam problem z połączeniem z netem ,mianowicie w menadżer urządzeń wykrzyknik kontroler Ethernet,proszę o pomoc ???

Podaj firmę i model płyty głównej komputera?

Witam na płycie głównej pisze D33007 ,nie wiem czy o to chodzi???..

Karta sieciowa zintegrowana? Najlepiej pobierz program do odczytania nazw podzespołów twojego komputera (np. AIDA64) i przepisz tutaj nazwę Twojej karty sieciowej.

Aida 64 a ja mam 32 czy ta 64 ściągnąć ??

To odpisz z Aidy32. Jeśli AIDA32 nie rozpozna Twojej karty, to wtedy spróbuj 64.

Karta Realtek RTL8139 Family PCI FAST ETHERNET NIC,czy o to chodziło ???

Owszem, o to chodziło. Spróbuj pobrać i zainstalować te sterowniki : http://tnij.org/sterownik-link. Wypakuj pliki i uruchom setup.exe. Po instalacji uruchom ponownie komputer i napisz, czy wszystko działa.

Dalej to samo ,inne urządzenia znak zapytania i kontroler Ethernet tak samo :frowning:

Tomek0903 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Podaj model płyty głównej z CPU-Z (zakładka Mainboard)

Czy o to chodziło bo ja tu jestem pierwszy raz ???

Dodane 08.05.2013 (Śr) 23:19

Ale w Aidzie nie mogę znaleźć tej zakładki Mainboard czy to w Aidzie jest ??

Z http://www.cpuid.com/medias/files/softw … its-en.zip (zakładka Mainboard)

HP System Board ,czy o to chodzi ?

Czy to jest komputer HP? Jeśli tak to podaj jego model (gdzieś powinna być naklejka z modelem).

Co jest napisane w rubryce Model?

Chipset intel i845G Rev. A1,Southbridge intel 82801DB(ICH4) Rev.01 czy możne o to ???

:?:

W zakładce Mainbord Model HP system board,a we właściwościach kompa nic nie ma jaki to komputer …

Dodane 09.05.2013 (Cz) 0:10

SCHNEIDER taka nazwę znalazłem na allegro bo jest taki sam tylko o innych parametrach…

Dodane 09.05.2013 (Cz) 0:21

Właściwości, urządzenia kontroler Ethernet ,urządzenie PCI -atherosAR5001X+Wireless Network Adapter czy to może pomóc ???..

Musisz ustalić i podać co to właściwie jest za komputer? Czy stacjonarny, czy może laptop? Jeśli stacjonarny PC, nie składak, tylko kupiony gotowy (jak mi się zdaje), to przecież gdzieś ma (chyba na obudowie?) nalepkę z firmą i modelem komputera?

W ostateczności otwórz systemowego Menadżera Urządzeń , zaznacz tę pozycję z wykrzyknikiem i z górnego menu wybierz Właściwości. W kolejnym oknie wybierz zakładkę Szczegóły , rozwiń menu Właściwość , wybierz pozycję Identyfikatory sprzętu i podaj tutaj co jest napisane w okienku Wartość , w pierwszej pozycji od góry. Powinno być coś w rodzaju: PCI\VEN_10DE&DEV… itp. To podaj tu na forum.

Witam wszystkich,

Dodane 09.05.2013 (Cz) 10:55

Właściwości kontroler Ethernet ,szczegóły :PCI\VEN_168C&DEV_0013&SUBSYS_1051168C&REV_01/4&11C9F252&0&28F0

Dodane 09.05.2013 (Cz) 10:58

Czy o to chodziło ??

Dodane 09.05.2013 (Cz) 11:01

A to jest komp stacjonarny ,a nazwy jakoś nie znalazłem porostu nie ma żadnej naklejki ani wytłoczenia itp.SCHNEIDER taka nazwę znalazłem na allegro bo jest taki sam tylko o innych parametrach…

Dodane 09.05.2013 (Cz) 11:17

PCI\VEN_168C&DEV_0013&SUBSYS_1051168C&REV_01/4&11C9F252&0&28F0