Cześć, przychodzę z takim problemem, że nie mam pojęcia jak usunąć windows 10 i zainstalować win7.
zawsze jak reinstalowałem system albo instalowałem, nie było żadnego problemu, mam windows 7 wypalony już na pendrive programem RUFUS, ale gdy włączam przez opcję start z usb, to nie wyszukuje mi tego pendrive, czy może mi ktoś pomóc?
Co robisz??
Prawidłowo odpalasz instalkę siódemki przez BIOS/UEfi, formatujesz partycję czy dysk z obecnym systemem i instalujesz siódemkę.
gdy uruchamiam komuter przytrzymuję F2 i włącza się menu biosa, ustawiłem tam już secure boot na disable, bo gdzieś tak kazali, i daje tam w boocie na uruchomienie z usb device, i nic się nie dzieje, włącza się normalnie komputer.
tak samo wchodziłem przez ustawienia do “odzyskiwanie” i uruchamianie zaawansowane i tam próbowałem startować z usb device, to nie wyszukuje USB wyskakuje błąd, i włącza się komputer normalnie.
W biose w boot menu powinienieś mieć opcję Legacy First, to powinno pomóc.
Włóż pendrive i spróbuj naciskać F10, F11 lub F12 nie pamiętam, żeby wywołało menu startowe gdzie powinno się pojawić do wyboru dysk twardy i USB z nazwą pendrive-a np Samsung … Wybierasz, albo wystartuje, albo BIOS pokaże błąd, że nie wykrył sektora rozruchowego na pendrivie.
Następny nawiedzony który chce zamienić lepsze na gorsze (bez wsparcia technicznego Microsoftu) Potem bedzie płacz i zgrzytanie zębów.
w win10 sam system zjada mi miliony mb pamięci przez swoje svhost, gdzie w w7 na innym komputerze mam jedną usługę co zjada kilka mb
nie mam takiej opcji
menu startowe wywołuje przytrzymanie F2, i nie ma nazwy usb
Zrób zdjęcie jak wywołasz to menu startowe BIOS jak wygląda. Może być telefonem tylko, aby czytelne w miarę było
Brak danych na temat płyty głównej. U mnie jest taka opcja w UEFI/BIOS jak priorytet startu dysków. Przy włączonej innej opcji “Legacy+UEFi” wśród tych priorytetów ten sam napęd USB pokazuje się dwa razy i wtedy przy wyborze dysku do zabootowania trzeba wybrać ten właściwy.
Jeśli to nowy komputer z win 10 i przechodzisz na win 7 , to upewniłeś się, że masz wszystkie sterowniki i wszystko będzie działaś poprawnie? Chyba, że to był komputer z win 7 i zrobiłeś upgrade i pobawiłeś się win 10 i wracasz do win 7 to rozumiem.
Oryginalna instalka od Windowsa 7 nie ma sterowników dla USB 3.0. Podepnij pendrive pod USB 2.0 albo zintegruj sterowniki od USB 3.0 z instalką Win7.
Ok udało się zainstalować win7 Ale teraz mam inny problem, nie mam sterowników do karty sieciowej i nie mam internetu, a mam laptop acer v3 772g A tam tylko sterowniki do win8, jest jakaś opcja na znalezienie sterowników pod win7
Podaj identyfikator sprzętowy tej sieciówki, znajdziesz go przez menedżer urządzeń.
Oki jak przyjdę do domu będę oznaczał I pisał chyba, że sobie poradzę to też napisze I podziękuje:D
Mam takie coś wszystkie urządzenia od ethernetu sieci, karty graficzne są w innych I nie są opisane
“Kontroler sieci” czwarty od góry to twoja bezprzewodówka. W szczegółach znajdziesz identyfikator urządzenia. Ta karta to Broadcom albo Atheros, ale muszę znać jej dokładny identyfikator.