Cześć, ostatnio wymieniłem swoją starą płytę na nową pod gniazdo 1150. Nowa płyta to msi b85m-e45 i po podłączeniu wszystkich kabli, zamontowaniu procesora, dołożeniu ramu komputer w ogóle się nie włącza… Wiecie co może być przyczyną? Możliwe że źle podłączyłem te wszystkie kable bo kompletnie tego nie ogarniam, jak coś mogę wysłać zdjęcie to może ktoś pomógłby mi to podłączyć… Z góry dziękuję
Zrób zgodnie z filmem, jak nie pomoże to wysyłaj dokładne zdjęcia.
Nie ma nowych płyt na gniazdo 1150, kupiłeś najparwdopodobniej używaną i teraz czekamy na pytanie, czy na starej komputer działał.
W pierwszej kolejności sprawdź, czy prawidłowo podłączyłeś przewody panelu przedniego (power, reset i diody), bo ja zawsze się z tym męczę Jakby nie mogli zrobić do tego normalnej wtyczki
Odłącz przewód zasilający płytę główną (24-pin) i zrób zdjęcie wtyczki.
Co to za zasilacz?
Przecież zasilanie źle wpięte, co to za upośledzona wtyczka wpięta… tam masz mieć jedną wtyczkę od początku do końca złącza…
Czyli to raczej zasilacz co nie? Bo ten obecny działał w starej płycie w której ten wtyk był mniejszy od obecnego, polecicie jakiś tani zasilacz?
Będzie tak:
Za 20 PLN więcej jest wersja 550W.
On chyba nie musi wymieniać zasilacza, tylko odpiąć to ustrojstwo, które wsadził w gniazdo dodatkowego zasilania płycie głównej.
Ja na jego miejscu jeszcze raz przeanalizowałbym instrukcję obsługi płyty głównej, obudowy i reszty podzespołów
Dlatego pytałem:
Dzięki za pomoc, zamówiłem już zasilacz mam nadzieję że rozwiąże problem bo zadania czekają
Cześć
To znowu ja, podłączyłem nowy zasilacz ale komputer dalej nie wstaje jakieś pomysły?
Pokaż jak go podłączyłeś tym razem.
Teraz chyba ok, chyba że @anon17641694 coś jeszcze wypatrzy, ale może być tak, że wcześniej już spaliłeś płytę, albo coś jeszcze jeśli poszło zbyt duże napięcie na nieodpowiednie piny.