Problemy z dostaniem się na forum - mieliście?


(blumberplumber) #1

Witam!
Wczoraj, po wybraniu jednego z dostępnych motyw i zapisaniu zmian, nie mogłem się dostać na dobroprogramowe forum. Rano, 3 maja na kompie z Win 10 forum nie działało, a na tel z Androidem hulało bez problemu. Potem, ok. godziny 14 również na smartfonie przestało działać. Sprawdzałem na różnych systemach (Win 10 CU, Win XP SP3, Ubuntu 16.04 LTS) i przeglądarkach (Chrome 58, Chrome 48, IE11, IE8). Próbowałem również pingować forum i żadne pakiety nie zostawały utracone.
Odpowiadałem na komentarz @tomekb przy newsie dotyczącym konkursu, i wspomniałem tam o tych problemach.
Tutaj piszę z zapytaniem, czy i Wy - forumowicze - mieliście takie kłopoty?


#2

blumberplumber, mi forum wczoraj też zdechło. Ale dzisiaj już działa OK.
Pozdrawiam!


#3


i kilka komentarzy niżej.


(Bogdan_G) #4

Jakie problemy? To ja nie miałem kłopotu, tylko ten, co naprawiał…
Swoją drogą - nie uroniłem kropli kawy z przejęcia się cudzym problemem. Spokój był i rozrywka nawet… [URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/7f45a674fe0c90e8][/URL]


(blumberplumber) #5

No… Prawdopodobnie jakaś awaria lub problem z serwerami, o czym mógł świadczyć kod Błedu HTTP nr. 500
Już wczoraj ok. godz. 22:30 chodziło:)


(gosciuW7) #6

Nie zmieniałam theme to był problem serwera
długo trwał :confused:


(Domker) #7

Dzisiaj to kilkukrotnie wyskoczył mi na forum taki oto komunikat:

Serwer nie wyrabia, czy co?


(Bogdan_G) #8

U mnie nie było tego błędu 429, ale on dotyczy błędów activex. Na Firefoxie? To trzeba sprawdzić w podglądzie zdarzeń - błędy aplikacji.


(Domker) #9

ActiveX raczej mnie nie dotyczy pod systemem Linux Arch tak BTW.
Tak to Firefox 54.0.1.
Po prostu skakałem pomiędzy działami i takie błędy się wkradały.
Teraz jest już dobrze, ale raz na kilkadziesiąt sesji logowania takie coś widzę.
Na forum Manjaro jeszcze się nie zdarzyło, a też jest oparte o ten sam silnik, co forum DP.