Problemy z eMule - Zgłoś -

Nie wiem co jest grane, jestem w lanie, mam łacze DSL 2 mega i emule mi nie działa. Admin mi powiedział że ma takie same ustawienia netu i ciągnie 74kb/s. No mi szczena opadła ja mam transfery w granicach 0.1 max 0.3 kb/s. Jeżeli mi ktoś pomoże będe wdzięczny.

Jezeli admin to moze celowo zablokowal ci porty.Musisz sie go zapytac czy nie zblokowal ci portow.napisz jakie masz ustwienia jakiego masz mulka itd

Admin twierdzi że niczego nie blokuje.

Jestem w sieci LAN, moje łącze internetowe to DSL 2000 kbit/s. Aktualnie mam ustawine

• pobieranie 250 kB/s (limit 225)

• wysyłanie 37 kB/s (limit 29)

porty:TCP 4662; UDP 4672

• ilość źródeł na plik 800

• limit połączeń 800

• rozmiar kolejki 5,000

• rozmiar bufora 256.00 KB

Nie wiem, może cza czekac, ale ile mozna też czekać żeby sie rozruszał :evil:

Za wszystko THX

napisz moze ile osob macie w tej sieci i wtedy bede mogl ci cos poradzic

No ludzi jest ok. 40, lecz może sie znajdzie 15 ktorzy tak więcej siedzą na necie i ściągają, reszta to tylko przeglada strony, rozmawia na gg lub czacie

Wiec tak jesli administrator podzielil lacze na 40 osob bo chyba napewno tak jest to macie po 50kb:(:(:(:(,ze administrator sobie sciaga z taka predkoscia nie znaczy ze ty bedziesz z taka sciagal.Jesli macie po 50kb to jest nie cale 7Kb:(:frowning: czyli ustawienia ktore miales sa bardzo bardzo bardzo zle,to nieznaczy ze inni niesciagaja ale jesli lacze macie podzielone bo napewno macie podzielone twoja predkosc bedzie 7Kb.

I ustawienie na ta predkosc beda takie

DL 8 limit 8

Ul 4 limit 4

ilosc zródel na plik 200----------- :lol:

ilosc polaczen 160

ilosc polaczen na 5s 14

z takiem laczem musisz sciagac max 10 plikow nie wiecej bo bedzie sie mulek zapychal.:(:(taka jest rzeczywistosc takie masz lacze i nic nieporadzisz.ze admin sciaga z taka predkoscia to znaczy ze obcina klijentom lacze jak nie korzystaja,i bierze dla siebie i dlatego tak sciaga,a niemysle zeby tobie dawal lacze jak za to nieplaczisz:(.

jedynym rozwiazaniem aby dobrze szlo i jak znasz admina to pogadanie,aby w nocy udostepnial np pol lacza jak nikt niekorzysta,ale wtedy bedziesz musial sciagac wieczorami.Mysle ze to lepsze niz sciaganie z ta predkoscia co masz dotychczas.takze te ustawienia co ci podalem sa na twoje lacze ustaw je i mysle ze napewno po pary godzinach jak mul sie rozpedzi bedziesz sciagal do 7Kb.a jak pogadasz z adminem i wlaczy ci na noc bedzie dobrze i lepiej niz masz teraz

Pozdro

jak skonfigurować parametry łącza w emule mam neostradę 320?? :?

:arrow: GReat

Po co zakładasz osobny topic skoro pytania zdałeś tuataj ??

nadmiarowy skasowano

DL=32 UL=8

Ilość źródeł na plik 3000

Limity połączeń 2000

Zaobserwowałem dzisiaj dziwną rzecz na moim eMule.

Specyfikacja mojego łącz i sieci pozwala mi mieć na mule ZAWSZE low id, a dzisiaj patrze; obok tego małego globusa jest jedna s zcz ałka (ta od serwerów) zielona ( !!

Masz HIGH ID poniewarz jest to bledne HIGH ID dane dla twojego IP dla swietego spokoju.Jesli masz takie HIGH ID to bardzo zle nic niesciagniesz.Zaloguj do innego serwera sie

neostrada 128 konfiguracj łącza proszę o szybką odpowiedź

DL=16 UL=8

Ilość źródeł na plik 3000

Limity połączeń 2000

DL 16

Ul 6

ilosc zrodel na plik 280

ilosc polaczen 200

ilosc polaczen na 5 s-20

sciagaj tyle plikow aby suma zrodel byla powyzej 4000 do 4500 jesli bedziesz mial wiecej bedziesz zapychal mula i bedziesz mial zbyt wiele polaczen

Kad jest to siec tak jak ed2k wymiana jest miedzy znajomymi -mozna tak nazwac.Pozdro

aha do neo niech sobie cfosa zainstaluje bedzie przy wymianie mogl korzystac szybciej ze stronek :lol:

Pogieło Cię, nie dziw się, że nazywają cię posto-kletą :evil:

Posty OT :arrow: Kos(z)mos.

Pozdrawiam :okulary:

Mam taki problem z eMule jeśli wybieram jakiś plik do ściągania i ma on np.400 źródeł to podczas łączenia mam jedno żrodło i za ok.5 minut pokazuje się kolejne500 źródła albo np.jakiś plik ma 8 zródeł to mi komp łączy się z 2 i na tym koniec…albo w cale się nie łączy

Jeszcze jedno jakie śą najlepsze ustawienia łącza w eMule mój internet to 1024 Kb/s… i co robić gdy nikt niechce ściągać odemnie -choć mam dużo udostępnionych plików

To tylko powód do zadowolenia :arrow: nie zapchane łącze :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

http://www.orzel.kgb.pl/roznosci/p2p/ko … _emule.htm

Watch “Ustawienia Parametry Łącza” i to co pod nimi :]

Ilosc zrodel na plik -500

ilosc polaczen - od 300 do 400

ilosc polaczen na 5s- od 40-50

Musisz pokabinowac

Pozdro

J mam radiówke mi wyszło ze mam-Throughput

510 kbp/ - kilobits per second.Za bardzo sie nie znam ale to mozliwe zeby radiówka tyle wyciagneła??? a jak tak to prosił bym konfiguracje do edokeya2000.z góry dzieki:) :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: