Problemy z eMule - Zgłoś -

Nie. Jeżeli nie usuniesz pliku config.dat

Instalując nowszą - nie usuwaj starej - instaluj w to samo miejsce

A jakiego masz Firewalla tzn osobistego cos w rodzaju Kerio czy u admina na serwerze jest/

P.S; w firewalla musisz poprzepuszczac wszystko co jest związane z Osłem!

Jest to baaaardzo duża sieć - nie mam możliwości poproszenia admina o przepuszczenie ruchu dla emule - pytanie czy można to jakoś oszukać?

mam takie pytanko jak dodac informacjie o pliku (komentasz)

pomocy łacze 256ksps/s jak skonfigurowac plis

Bylo juz pisane pare razy wiec sobie zobacz wszytskie posty a nie pisz jeszcze jednego postu bez sensu

Pomóżcie skonfigurować emule 0.44b łącze 256kbps. Please. :frowning: :!: :!: :!: :!:

Zbędne powtarzające się posty skasowano :evil:

fiesta

Słyszałeś o opcji ZMIEŃ lub SZUKAJ??

eee a czemu przy odpaleniu mula i probie polaczenia pisze, ze :

..... appears do be dead

o co biega ??

Serwer do ktorego probujesz sie podlaczyc w tej chwili jest offline

ok ale czemu wszystkie ?? :stuck_out_tongue:

Witam!!

Przeczytalem cale forum i szczerze mowiac nie wszystko rozumiem!! Ale zaczne od poczatku:

1. Siedze na Athonie 2000+, WinXP i mam neo128. Uzywam e-mule od ok.2 mies., mam High ID i na poczatku nic nie zmienialem w ustawieniach i bylo niezle (ok 7kb/s), ale jakies pare dni temu przeinstalowalem system i zmienilem ustawienia tak jak to gdzies przeczytalem:

DL - 20

UL - 8

ilosc zrodel na plik - 500

limity polaczen - 500

liczba nowych polaczen na 5sek - 50

i jest teraz FATALNIE!! Fakt ze nie wszystkie pliki sa popularne ale jak znajduje 400 zrodel to powinien jakos ciagnac :cry:

Nie wiem czy to przez to ze zrobilem reinstalke?? Czy moglem stracic kredyty?? A moze da sie go jakos lepiej skonfigurowac?? POMOZCIE, bo jak tak dalej bedzie sciagal (0,2-0,3 kb/s) to sie chyba potne :frowning:

1. Jak to dokladnie jest z tym Kad`em?? Czy to jest potrzebne i jak z niego korzystac??

2. No i jeszcze proxy: czy ktos wie jak sie je ustawia i czy to sie w ogole oplaca??

3. A co do naprawiania plikow Donkey Doctorem, to zrobilem tak jak opisaliscie, ale chyba nie pomoglo bo przed awaria mialem 96%, a teraz mam 0,3%, ale plik zajmuje 139 mb ze 140 ktore powinien zajmowac w calosci. Czy ktos moglby jeszcze raz krok po kroku opisac jak to zrobic??

Z gory DZIEKUJE za wszelka pomoc!!

Ustaw tak:

DL=16

UL=5-6

Ilość źródeł 2000

Połączenia 800

Kad włączony

Kredytów nie straciłeś

AD3.Proxy nie potrzebne, to nic nie daje

Dzieki Killer :slight_smile:

Moze sie cos ruszy, tylko wyjasnijcie mi łopatologicznie jeszcze raz te naprawianie plikow Donkey Doctorem, bo ja chyba cos musialem pomieszac i nie dziala :frowning:

Jakie powinienem mieć ustawianie eMule jeśli mogę pobierać 25 kb/s, wysyłanie 8 kb/s(używam eMule Plus 1.1a)?

Ilosc zrodel na plik 300

Ilosc polaczen 280

ilosc polaczen na 5s 15

kad nie wlaczaj

proxy tez nie wlaczaj

Jesli nie usunoles katalogu config to tam masz kredyty i ich nie starciles,ale jesli go ucunoles to juz nie masz trych kredytow co miales

Dwie sprawy.

Pierwsza i najwazniejsza:

Mam win XP home, ja jestem administratorem i niestety tylko na moim koncie można ściągać pliki. Kiedy siostra na swoim ograniczonym :wink: koncie probuje coś ściągnąć, to nawet plik się nie zaznacza na czerwono. O co chodzi???

Druga:

Albo słabo widzę, albo nie znalazłem konfiguracji odpowiedniej dla mojeg komputera. Mam pentium IV 2,4 gHz, szybkość łącza wg numion.com - 144 kbps i oczywiście win XP. emulek 0.44d. Nie wiem, czy mam jeszcze co podać… Jaka konfiguracja będzie najlepsza?

Filozof

Sprobuj w Ustwieniach>Bezpieczenstwo zaznaczyc opcje “Uruchamiaj emule’a jako nieuprzywilejowany uzytkownik”

Witam mam emule 0.44d. Internet przez osiedlowa kablowke 256kb/s Jakie ustawienia proponujecie??

Nie zadziało :confused: :confused: Czy ktoś zna inne rozwiązanie???