zeby muł w pełni rozwinol swoje skrzydla ( ) muszą byc wolne porty: 4662 ; 4672 ; 4661 ; 4665 ; 4711
jezeli owe porty sa wolne od wszelakich ograniczen to nasz muł powinien urosnac do rangi “High ID” (ja osobiscie takiej nie mam bo mi provider nie chce portow odblokowac :evil: ) a jezeli takiej rangi nadal nie mamy to znaczy ze jest cos zwalone w ustawieniach :? najlepiej wziasc wtedy ustawienia domyslne i zmienic tylko rzeczy takie jak nasz nick i parametry lacza
Emule mam chyba od miesiąca i szczerze mówiąc dalej się niemoge połapać :oops: w jaki sposób udostępnia się swoje pliki i jak powiększa się ilośc klientów, co zrobić żeby móc lepiej ściągać??wytlumaczcie mi jak działa ten program??
Mam Windowsa XP i zainstalowanego eMula. Mam zamiar zainstalować Service Packa 2. Podobno blokuje on porty TCP/IP w windowsie co ma zabepieczyć przed robakami internetowymi ale podobno przeszkadzoa eMułowi i innym p2p ale wiem że można to jakoś odblokować w rejestrze systemu tylko dokładnie nie wiem jak. Słyszałem też gdzieś w internecie że sp2 mam sam się zainstalować na wszystkich komputerach z win xp do końca kwietnia 2005 nawet bez zgody i wiedzy uzytkowników dlatego sam wole sobie go zainstalować to będę wiedział co zrobiłem ale używam p2p i chciałbym zeby działały mi bez żadnych problemów, więc proszę o pomoc, może jakiś link gdzie będzie ładnie wszytko wytłumaczone ??
sciagam plik poprzez program eDonkey2000 ale wystapil błąd otóz samoczynnie zerstarowal mi sie komp i i plik ktory sciagalem z neta w niewyjasnionych okolicznosciach znikl z listy plikow pobieranych wszystko co sciaglem w tym pliku do tej pory zostalo braklo 5% do skonczenia a potrzebuje tego pliku wiec ratujcie mnie ludzie jak odzyskacz utracony plik z listy sciagania w sytuacji gdzie posiadam wsyztskie pliki temp pomocy
Mam neostrade 128. Skonfigurowałem Emule tak jak pisało w Komputer Świecie. Ale wciąż mam low ID. Nie mam firewalla, ale włączoną Zapore siciową. Co zrobić aby mieć high ID?
Start->Ustawienia->Połączenie Neostrada (w menu kontekstowym) ->Właściwości->(zakładka) Zaawansowane->Zapora połączenia Internetowego. Neostrade 128 mam sam.
witam jestem dopiero początkującym użytkownikiem eMule i mam łącze z kablówki szybkości 64 kbps i jakie mam dać ustawienia żeby się pliki jak najszybciej pobierały??
Proszę o pomoc. Kto wiek jak skonfigurować emule jezeli w sieci chodzi firewall. Przeglądałem wszystkie wątki w tym temacie ( :o uffff) ale niewiele znalazłem.