Problemy z eMule - Zgłoś -

wiec tak:

zeby muł w pełni rozwinol swoje skrzydla ( :wink: ) muszą byc wolne porty: 4662 ; 4672 ; 4661 ; 4665 ; 4711

jezeli owe porty sa wolne od wszelakich ograniczen to nasz muł powinien urosnac do rangi “High ID” (ja osobiscie takiej nie mam bo mi provider nie chce portow odblokowac :evil: ) a jezeli takiej rangi nadal nie mamy to znaczy ze jest cos zwalone w ustawieniach :? najlepiej wziasc wtedy ustawienia domyslne i zmienic tylko rzeczy takie jak nasz nick i parametry lacza

mysle ze taki opis powinien wystarczyc :stuck_out_tongue:

mam pytanie

Emule mam chyba od miesiąca i szczerze mówiąc dalej się niemoge połapać :oops: w jaki sposób udostępnia się swoje pliki i jak powiększa się ilośc klientów, co zrobić żeby móc lepiej ściągać??wytlumaczcie mi jak działa ten program?? !!

Witam !!

Mam Windowsa XP i zainstalowanego eMula. Mam zamiar zainstalować Service Packa 2. Podobno blokuje on porty TCP/IP w windowsie co ma zabepieczyć przed robakami internetowymi ale podobno przeszkadzoa eMułowi i innym p2p ale wiem że można to jakoś odblokować w rejestrze systemu tylko dokładnie nie wiem jak. Słyszałem też gdzieś w internecie że sp2 mam sam się zainstalować na wszystkich komputerach z win xp do końca kwietnia 2005 nawet bez zgody i wiedzy uzytkowników dlatego sam wole sobie go zainstalować to będę wiedział co zrobiłem ale używam p2p i chciałbym zeby działały mi bez żadnych problemów, więc proszę o pomoc, może jakiś link gdzie będzie ładnie wszytko wytłumaczone ??

Z góry dziękuje i pozdrawiam !!

Pozdro !!

sciagam plik poprzez program eDonkey2000 ale wystapil błąd otóz samoczynnie zerstarowal mi sie komp i i plik ktory sciagalem z neta w niewyjasnionych okolicznosciach znikl z listy plikow pobieranych wszystko co sciaglem w tym pliku do tej pory zostalo braklo 5% do skonczenia a potrzebuje tego pliku wiec ratujcie mnie ludzie jak odzyskacz utracony plik z listy sciagania w sytuacji gdzie posiadam wsyztskie pliki temp pomocy

Bylo to pisane wczesniej wystarczy przeczytac posty i bedzie wiadomo jak to sie robi.

musisz zmienic part.met.bak na part.met

Mam neostrade 128. Skonfigurowałem Emule tak jak pisało w Komputer Świecie. Ale wciąż mam low ID. Nie mam firewalla, ale włączoną Zapore siciową. Co zrobić aby mieć high ID?

Zapore sieciowa jaka zapore??? masz siec na neo 128 z innymi??

Start->Ustawienia->Połączenie Neostrada (w menu kontekstowym) ->Właściwości->(zakładka) Zaawansowane->Zapora połączenia Internetowego. Neostrade 128 mam sam.

Już wszystko wiesz?

No to wylacz zapore sieciowa! !!

witam jestem dopiero początkującym użytkownikiem eMule i mam łącze z kablówki szybkości 64 kbps i jakie mam dać ustawienia żeby się pliki jak najszybciej pobierały??

Dl 8 limit 8

UP 2 limit 2

Ilosc zrodel na plik 140

ilosc polaczen 100

ilosc polaczen na 5s 8

mozesz sprobowac dac UP na 3 lub 4 i zobacz jak bedzie szlo

Pozdro

jak “ominąć” low ID w eMule v0.44d ???

ściąga się pożal się boże! !!

Hej - może Ty mi pomożesz z eMulem :frowning: skąd wziąć hasło umozliwiające rozpakowanie plików ???

gdzie jest ta opcja

Ja chciał bym sie dowiedziec czegos wiecej o sieci kad???

jeśli znasz angielski

http://en.wikipedia.org/wiki/Kademlia

a jeśli nie to masz

Chip`a

Witam,

Proszę o pomoc. Kto wiek jak skonfigurować emule jezeli w sieci chodzi firewall. Przeglądałem wszystkie wątki w tym temacie ( :o uffff) ale niewiele znalazłem.

Z góry dziękuje za pomoc.

jelonki

Czy instalacja nowszej wersji Emule spowoduje utrate kredytów i częściowo ściągniętych plików???