Problemy z eMule - Zgłoś -

Przeciez aktualizacje mozną usunać z poziomu Paneli Sterownia (Dodaj/Usuń), napisz numer i dokłądną nazwę tej aktualizacji.

Nie sądze zeby to była wina tej aktualizacji, ale jezeli działą po odinstalowaniu to nie widzę innego rozwiązania. Napisz jej nazwę 8)

gdyby sie dalo to usunac z panelu sterowania to bym to zrobil…

ale pokombinowalem z przywracaniem systemu…

i jakos dziala

teraz poprostu wylaczylem te aktualizacje…

Każdą aktualizację da się usunąc przez Dodaj\Usuń wystarczy zaznaczyć pokaz aktualizacje :roll:

A pózniej po ściagniecu zaznaczasz aby jej nie instalować, ale powinienś podać jej nazwę… :roll:

a jak mam neta (radiowego) 512kbps to jak najlepiej ustawic parametry łącza?

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79611

a da rade podejrzec filmik ktory sie sciaga??? jesli tak to prosze o odpowiedz

pozdrawiam

Złączono Posta : 07.07.2006 (Pią) 2:24

:smiley:

A da radę poszukać :roll:

VideoLan:

http://www.videolan.org/

Tematów na ten tema było tyle co twoich postów :!:

mam ten program i jak teraz podejrzec filmik bo nie czaje

i jeszcze jeden problemik mam, sciagam plik, zostalo mi 2.5 mb i sie sciaga juz 3 razy, dochodzi do konca i jakby sie zaczynal od poczatku, ale tylko te 2.5 mb, te pliki sa dzielona na jakies czesci? prosze o pomoc bo dopiero zaczalem uzywac emula

pozdrawiam

Witam,mój problem z polega na tym ,że zawsze podczas

urochomienia emule,komputer zaczyna strasznie mulic .Nie mam

pojecia od czego to może być ,przeczyscilem rejestr,użyłemCcleaner,

wyczyscillem folder temp i dalej nic.Proszę� o jakies wskazowki.

Pozdrawiam

wchodzisz w folder temp w emulu i odpalasz plik tymczasowy i powinien załapać. Czasem jak są różne zassane cześci to nie łapie, wtedy należy poczekać na więcej cześci.

nie złapie …

Mateusz1811 a jaki masz komp. Jakie łącze itp. :slight_smile:

Mam nestrade 128 , a komp xp sp2 ,256 ram ,amd sempron 2200, radeon 9250 128, to moze ja sie poprawie podczas urochomienia komp zaczyna troszkę mulic, ale totalne zamulanie jest kiedy się podlaczam do serwera.

pozdrawiam

Może emule w tym czasie zaczyna hashować pliki, które udostępniłeś i dlatego jest zwiecha. Poczekaj aż się pliki zahashują i wtedy emule będzie działać bez zastrzeżeń.

Uszkodzony plik, usuń go i zacznij ściagać nowy, bo nic z niego nie bedzie.

Załapaie, ale plik musi mieć koncówke .part , w tedy odtworzy bez problemu.

Wtedy jest największa szansa że zadziała , większa nawet niż gdy videolan jest normalnie ustawiony jako domyślny odtwarzacz w eMule ( o dziwo )

Dla tych którzy utrudniają sobie życie nieżyciowymi playerami innymi niż VLC -> Premule

sympatyczny programik składający w całość to co już mamy pobrane ( do pliku tempfile w folderze temp ) i odtwarzający taki plik w domyślnym playerze , działa zarówno z plikami avi , mpeg czy mp3

Oczywiście żeby cokolwiek wyszło z “podglądania” zazwyczaj potrzebny jest początek i koniec pliku , więc lepiej ustawić sobię opcję pobierania tych kawałków w pierwszej kolejności ( choć cudów to nie daje )

Pobrałeś część której suma kontrolna się nie zgadza i została odrzucona , eMule próbuje pobrać takową ponownie - jeśli ciągle od tego samego źródła to za każdym razem siłą rzeczy musi ją odrzucić.

A pliki są faktycznie dzielone - to istota p2p można powiedzieć , w przypadku eMule standardowy kawałek pliku to 9.28mb , ale czasem zostaje reszta (np. w pliku 13.28 mb będą 2 części : 1 pełna mająca 9.28 i 1 z resztą o wielkości 4mb) w Twoim przypadku najwyraźniej o wielkości 2,5mb

Pozdrawiam użytkowników eMule

Napewno juz tutaj było takie pytanko…no wiec jak skonfigurowac emule pod neo 256(320)

Nawet nie raczyłeś zobaczyć w tym tematcie:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79611

Załosne :roll:

El Presidento szukałem ale nie mogłem znalesc.ale dzięki za ten link Zaraz sobie skonfiguruje emul’ka

Rzeczywiscie pomogło :slight_smile: thanks za pomoc :slight_smile:

Pozdrawiam

http://img254.imageshack.us/img254/2250/emule3jg.jpg Coś takiego wyswietla mi sie po właczeniu Emule. I Chociaż nie wiadomo ile jest on właczony to sie nie podłącza. O co w tym chodzi? Potrafi ktoś pomóc?