mam ten program i jak teraz podejrzec filmik bo nie czaje
i jeszcze jeden problemik mam, sciagam plik, zostalo mi 2.5 mb i sie sciaga juz 3 razy, dochodzi do konca i jakby sie zaczynal od poczatku, ale tylko te 2.5 mb, te pliki sa dzielona na jakies czesci? prosze o pomoc bo dopiero zaczalem uzywac emula
wchodzisz w folder temp w emulu i odpalasz plik tymczasowy i powinien załapać. Czasem jak są różne zassane cześci to nie łapie, wtedy należy poczekać na więcej cześci.
Mam nestrade 128 , a komp xp sp2 ,256 ram ,amd sempron 2200, radeon 9250 128, to moze ja sie poprawie podczas urochomienia komp zaczyna troszkę mulic, ale totalne zamulanie jest kiedy się podlaczam do serwera.
Może emule w tym czasie zaczyna hashować pliki, które udostępniłeś i dlatego jest zwiecha. Poczekaj aż się pliki zahashują i wtedy emule będzie działać bez zastrzeżeń.
Wtedy jest największa szansa że zadziała , większa nawet niż gdy videolan jest normalnie ustawiony jako domyślny odtwarzacz w eMule ( o dziwo )
Dla tych którzy utrudniają sobie życie nieżyciowymi playerami innymi niż VLC -> Premule
sympatyczny programik składający w całość to co już mamy pobrane ( do pliku tempfile w folderze temp ) i odtwarzający taki plik w domyślnym playerze , działa zarówno z plikami avi , mpeg czy mp3
Oczywiście żeby cokolwiek wyszło z “podglądania” zazwyczaj potrzebny jest początek i koniec pliku , więc lepiej ustawić sobię opcję pobierania tych kawałków w pierwszej kolejności ( choć cudów to nie daje )
Pobrałeś część której suma kontrolna się nie zgadza i została odrzucona , eMule próbuje pobrać takową ponownie - jeśli ciągle od tego samego źródła to za każdym razem siłą rzeczy musi ją odrzucić.
A pliki są faktycznie dzielone - to istota p2p można powiedzieć , w przypadku eMule standardowy kawałek pliku to 9.28mb , ale czasem zostaje reszta (np. w pliku 13.28 mb będą 2 części : 1 pełna mająca 9.28 i 1 z resztą o wielkości 4mb) w Twoim przypadku najwyraźniej o wielkości 2,5mb