Problemy z eMule - Zgłoś -

Kubus101 Firewall Ci blokuje eMule , wejdź w jego konfiguracje i dodaj regułkę przepuszczającą go - wtedy pójdzie , jeśli nie wiesz jak to napisz jakiego masz firewalla i rozwiązanie się zaraz znajdzie.

Dzięki:) Nareszcie mu poszedł:)

Na komputerze mam dwie partycje. Na C (systemowa) miałem zainstalowany eMule a do folderu D:\My downloads ściągałem pliki. Dziś rano powiesił Mi się na amen system więc musiałem sformaować (powolny NTFS). Czy pliki które wcześniej ściągałem w da się jeszcze jakoś wznowić/odzyskać?

Dobra ale gdzie przechowywałes pliki tymczasowego ściagania, domyślnie katalog Temp, pliki do folderu w twoim wypadku D:\My downloads , kopiowane są po ukonczeniu zadania. Masz pliki tymczasowe :?

Jezeli nie nie ma mowy nic odzyskać :!:

Czy to normalne, że jak wysyłam pliki z prędkością 70KB/s a ściągam z max 30KB/s (zazwyczaj okołao 15KB/s) . Ściąganie i wysyłanie mam ustawione na maxa. Mam łącze 320kb/s

mam wewnętrzne id i chce zeby admin przekierował mi porty,moje pytania są takie:czy te porty to tcp 4662 i udp 4672(takie mam napisane w ustawieniach),w teście wyskakuje mi błąd tylko portu tcp:

Starting TCP connection test...

TCP test failed! UDP test will not be performed.

Connection test finished.

Results in detail:

* TCP connection test failed.

It was not possible, to establish a TCP connection to your eMule.

Other users will only be able to connect to you with the help of a server, resulting in a low ID for you. While eMule still works, this will give you several disadvantages. Therfore it is highly recommended to solve this problem.

How to resolve port problems... Something is interfering with your network communications. There are two main reasons for this:

* If you are using a firewall, ensure that your firwall don't block the required ports! You might need to set a rule to allow the ports to be available.

* If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!

admin mówi że mi przekieruje 1 port,czy to ma byc port tcp czy muszą być oba,czy jesli przekieruje mi te porty(port) to będe miał high id?

Do high id , wystarczy port dla protokołu TCP , jednak bez portu UDP możesz mieć problemy z odpaleniem Kad. Portów można użyć dowolnych (o ile są otwarte ,a w Twoim przypadku przekierowane ) , zaleca się wartości portów powyżej 1000. Potruj troche adminowi , może pęknie i da 2 porty , jak da to sobie je przepiszesz do parametrów łącza , jeśli da tylko jeden to użyj go dla protokołu TCP.

mam trzy pytania,

1.mój emul ściąga mi maksymalnie 5 plików na raz, gdzie się ustawia żeby ściągał więcej na raz? ściągam jakieś 15 plików ale emul pobiera zawsze tylko 5 ?,

2.podczas dnia mam łącze 512 kb(LAN-ASTER) w nocy mam 1024 jak mam ustawić emula? mam zmieniać ustawienia na noc ?

3.przy prędkości 512 transfer mam ok. 40 kb, przy prędkości 1024 mam max 64 kb czy nie jest to troche mało ? mam zew. IP…?

kiedy ściągam dużo rzeczy przez emule i ogólnie przez p2p to nie chce mi się potem komp wyłączyć dopiero po restarcie się wył… A ostatnio kiedy śćiągałem przez emule to komp zaczął mi brzęczeć i przerzuciłem się na shareaze lecz problem z wyłączaniem jest. O co tu chodzi?

super4634 , eMule jako taki może co najwyżej spowolnić zamykanie systemu z racji tego , że przed zamknięciem programu musi on pozapisywać sporo danych z bufora aby nie zginęły. Oczywiście mówimy o sytuacji gdy eMule jest włączone a Ty klikasz na wyłączenie lub restart.

Brzęczenie na pewno nie ma nie ma przyczyny w eMule.

Problemy z zamknięciem systemu jakoś bardziej przypominają objaw infekcji lub zwykłego rozjechania się systemu , radzę też skontrolować czy z samym sprzętem wszystko gra.

ale kiedy nie ściągam nic przez p2p to wszystko jest wporządku nic nie pipczy i system wyłącza się normalnie.

a jak skonfigurowac emula do lacza neostrady 768,0Kb/s??

Mam problem

Uzywam routera i mam LowID sprawdzałem mozliwości łącza i mam 32Kb/s a emule ściąga 2-3Kb/s. Za to Upload mam wysoki.

Myślę że mam problem z portami bo Azureus chodzi mi ok.

POMOCY

Mam Duuży Problem:

MAm internet w sieci Toya.net.pl Symetryczne Łącze 750

Możliwość Ściągania 90Kb/s a Upload 85Kb/s

Ciągle mam lowID i nie weim jak to zmienić!

U torrent ściąga mi przeciętnie z prędkością ok 10Kb/s

Mam Łącze dzielone przez switcha!

PLZ POMOCY!

W jaki sposób skonfigurować Emule pod kątem sieci LAN :?:

Moje dane są tutaj -> 6fd957ea4d3f3955m.jpg

A ja dzis zauwazylem taki problem: Nie wyswietlaja mi sie serwery. Do tej pory bylo wszystko ok. Dzisiaj wylaczylem emule i po restarcie kompa wlaczylem ponownie. Gdy klikam na serwery to pokazuje sie:

http://img177.imageshack.us/img177/2165/1sc0.jpg

Co sie moglo stac?

jak mam skafigurowac emule ??

Woogle niemoge sie polaczyc ze serwerami i nic sciagac :frowning:

Mam internet radiowy 256kb/s

Witam. Proszę o dane do konfiguracji emule. Mam neostrade 1MB 1312kb/s

Google chyba jeszcze działają

http://www.google.com/search?sourceid=n … nfiguracja

a od czego jest ten temat ??