Problemy z eMule - Zgłoś -

Na pewno nie zwalnia z myślenia i nie zastąpi niczyjego lenistwa. Praktycznie na każdym forum komputerowym jest FAQ a w nim jak skonfigurować emula, u nas na przykład kolega El Presidento w dziale OPROGRAMOWANIE czwarta rubryka od góry eMule FAQ dokładnie opisał jak to zrobić i nie po to się trudził żebyś teraz zadawał głupie pytania.

Siemka. Może ktoś z Was mi coś poredzi. Kiedy ściągnie mi się już 100% pliku i żółty cienki paseczek zakańczania dojdzie do końca, to plik zamiast rzeczywiście się zakończyć i przejść do “incoming” spada na liście o kilka procent, a zazwyczaj do ok. 30%. Nie mogę nic ściągnąć - syzyfowa praca. Dzieje się tak za każdym razem gdy dojdzie do 100%. Kopie zapasowe nic nie pomagają. Może wie ktoś co można ztym zrobić?

prosze o pomoc w ustawieniu emula,mam internet poprzez kablówke,predkosc 2MB(nie jestem w polsce jezeli to ma jakies znaczenie),mysle ze przy takiej predkosci powinno to jakos smigac,a tu kiepsko i to nie tylko emule ale tez inne jak azureus i temu podobne,ja zawsze wolalem osiołka takze moze ktos mi pomoze dobrze go skonfigurowac?

Pomóż mi proszę.

Od tygodnia nie mogę praktycznie korzystac z programu, nie mogę znaleźć zadnego tytułu czy wykonawcy. nie łaczy się z żadnym serwerem.

Wcześniej łączyłem się z serwerem: DonkeySewer No 2 a teraz nie chce.

Nie jestem biegły w komputerze ale zauwazyłem że “mułek” nie łączy się z KADem a dawniej miałem połaczony.

Co zrobić? :?

Witam! mam prośbe ostatnio pobrałem emule1.2c i okazuje się że bardzo zwalnia komputer ibardzo długo pobiera filmy imuzę pasiadam neostradę 512kbs…proszę o pomoc …dziękuję

Od pewnego czasu nie można się połączyć z żadnym serwerem Donkeya, nie wiem jaka jest tego przyczyna, mam nadzieje że to tylko prace konserwatorskie.

W moim przypadku jest tak, że mogę się jedynie połączyć z siecią KAD

Witam

Radze poczytac dokladnie fora stron emule by sie dowiedziec ze czesc serwerow zostala zamknieta w wyniku decyzji sadu. Pozostaje jak narazie kad

Pozdrawiam

TUTAJ znajdziecie coś więcej na ten temat.

Złączono Posta : 01.10.2007 (Pon) 14:32

Do jakiego serwera można się bezpiecznie podłączyć?

Proszę o podanie IP (+port) serwera

Pytacie jak ustawić pod kątem sieci lan eMule.

Jak ustawicie na 10000000000000000000000000 kbps download i upload to i tak będzie dobrze! Emule nie wyciągnie więcej niż ma przepustowość wasze łącze!

Pozdrawiam

i tu się mylisz kolego, za wysokie ustawienie uploadu ma wpływ (i to zły) na download.

Wcale niekoniecznie jeśli mam neostradę 512Kb/s to powinno być 64kB down /16kB up, jeśli ustawię limit down na 90 to mi ciągnie czasami 65kB a na 30 uploadu mi ciągnie 16-17kB i żadnego "złego wpływu " nie obserwuję.

Pozdr.

Emule w lewym dolnym rogu wyświetlona jest wiadomość: dany użytkownik zażądał listy udostępnianych plików z katalogu !incomplite files

Przy instalce eMula mam problem z ustawieniem portu TCP patrzyłem na różnych stronach jaki jest preferowany, ale żaden nie działa. Emula dodałem do wyjątków w ochronie systemu i nic moja sieć ma 1,5Mb.Moim dostawcą jest rutex śląsk

ja mam problem jak niektórzy poprzednicy… nie można się połączyć ani z Kad, ani z Donkey’em

witam!~mam takiego typu problem ze emule znajduje wszytskiego typu pliki oprocz Muzycznych ;// nad czym boleje bo tylko muzyke sciagalem… i wogole jak szykam to znajduje wszytsko oprocz muzy… probowalem instalowac rozne wersje ale nic to nie daje… :(( czy ktos jest mi w stanie pomóc??

Witam

Mam problem z emule ponieważ gdy chce pobrać jakiś plik nic nie idzie(ciągle ma status “czeka”)

Używam serwera Razorback 3.0

proszę o pomoc

mw92 , masz Low ID?? Spróbuj podłączyć się do innych serwerów, np. Razorback 3.1 itd… Podłączasz się do Kad??

Mam High ID, jestem podłączony do kad, a Razorback 3.1 jest odłączony.

P.s Korzystam z neostrady 1 mb

mw92 , w takim bądź razie pozostaje Ci tylko czekać, lub też pobierać kilka plików naraz w celu “pożywki” dla programu.

Mam mały problem. Podłączam się do każdego serweru bez problemu, ale gdy w pisuje w wyszukiwarce nazwę pliku to nic nie znajduje. Wyszukiwarka w ogóle nie działa. Może mi ktoś pomóc?