Problemy z eMule - Zgłoś -

No to ustaw limit na 60… ;]

Jak ściągam z eMula kilka plików po 400MB to lepiej “puścić” je wszystkie naraz czy ściągać po kolei?

Hmm, to zależy. Jeśli wrzucisz np. jeden plik, będzie Ci sięszybciej ściągał jeden plik. Jak wrzucisz więcej, prędkości się podzielą. W zasadzie to nie ma różnivy, chyba że chcesz ściągnąć jeden plik szybciej.

1 kb/s = 1kbps (1 kilobit na sekundę = 1 kilobit per second)

natomiast chodzi ci raczej o kilo bajt czyli k B

a wtedy 1kB/s = 8kb/s

pozdrawiam

Zobaczcie tu :smiley: :

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … f=6&t=2521

mam problem :frowning: i potrzebuję odpowiedzi " na wczoraj" Jeśli możesz to napisz mi jak uaktywnić IRC w emulu ( jak tam wchodzę to nie widzę żadnej osoby ani tematu, w logu jest komunikat IRC socket: Failed to connect - Error 10060 a muł normalnie ciągnie. :frowning: :frowning: Po drugie jeśli możesz to podaj mi najlepszą konfigurację dla muła z neostradą w wersji 312 Kb/s i prawie cały czas włączonym kompie. Po trzecie napisz mi jak można otworzyć osobny kanał wysyłania i pobierania danych do wybranej osoby. Z Góry dziękuję i prosze o jak najszybszą odpowiedź na forum lub na GG 1757375

:frowning: :frowning:

DL=40 kb/s

UL=10 kb/s

Po przekroczeniu 5 GB/miesiąc

DL=4 kb/s

UP=1 kb/s

1. Jak sprawdzić, który jestem w kolejce do ściągnięcia pliku?

2. Jeżeli plik jest cały czas na czerwono i ma status “czeka” to czy jest szansa ściągnięcia go?

3. Jak sprawdzić czy dany plik jest w 100% do ściągnięcia?

AD1. naciśnij 2 razy na plik i masz zakładke Priorytet

AD2. Nie, jak plik jest na czerwono to znaczy że go nikt w całości nima,

Opisy kolorów:

Czrwony fragment- brak części

Niebieski- można ściągać sąwszystkie części

AD3.Patrz wyżej

Mam dobrze skonfugurowane eMule a i tak nie chcę się połączyć z żadnym serwerem!! Dlaczego?? :frowning:

Masz najnowszą wersje eMule? przyczyn może być wiele: Firewall, złą konfiguracja, stara wersja eMule, itp…

Możesz mieć np. LowID i nie łączy Cię z większością serwerów… :?

Witam wszystkich, nie będę oryginalny w swoim pytaniu. W nuniomie pokazuje mi średnio 130-160 kbps (łącze stałe). Jak poustawiać parametry łącza w emule aby to miało sens. Wersja emule v0.42g.

Pozdrawiam Lammar

Podczas ściągania pliku status przechodzi na “wstrzymany”, kolor paska stan pobierania zmiania się na fiolet i wydawany jest dźwięk (pojedyńcze “piknięcie”). O co chodzi?

Brak miejsca n dysku jesli eMule to zuważy,to zatrzymuje pobieranie plików,zwolnij miejsca tyle ile plik zajmuje.

Miałam to samo. W ustawieniach muła w IRC wpisz sobie zamiast emule-project.net - nazwę następującego serwera: irc.freshirc.de

Powinno pomóc

1. A z jakich wy korzystacie programów obsługujących sieć ED2k? Bo ja mam eMule v.30a LSD12d AMD i zastanawiam się nad zmianą. Propozycje mile widziane :D.

2. Czy aby zachować znanych klientów zmieniając wersję wystarczy skopiować tylko plik “clients.met”?

Nie polecam tego moda!!

Mimo że jest bardzo dobry na Neostradę to jest on uważany za mod LECHERSKI i osoby majace go nie są mile widzanie w sieci ED2K,zmien np,na Morpha bądz Pawcia,albo Sivkę,niczego sobie mody,też bardzo dobre.

Te pliki są bardzo ważne i jesli cchesz miec wyszstko po przesiadce na inna wersje i nie utracic,to musisz to przekopiować do nowego configu:

preferences.dat

cryptkey.dat

userhash.dat

client.met

Można zainstalować po prostu nową wersję na starą, np. z eMule 0.30e na eMule 0.30 f 8)