Problemy z eMule - Zgłoś -

DL 64

UL 16

Witam! Proszę wyjaśnijcie co znaczy LawID, oraz kolory pasków-szary,żółty. Wiem, że czerwony to niedostępny,zielony-pobranie całkowite,a podejrzewam, że szary zaczy ilość pobrania. Dopiero zainstalowałem eMule 0.42g i nie znam się na tym za bardzo.

Low ID - http://forum.dobreprogramy.com/viewtopi … ght=low+id

Zołty,oznacza którą aktualnie częsc sciągasz,a szary która juz masz,tak jest przynajmniej u mnie.

Witam! Jeszcze kolory: niebieski-ciemny i jasny wiem że 1 oznacza cały plik, oraz szary-ciemny i jasny, jeden oznacza pobrane, dzięki.

Niebieski jasny oznacza, że ma to mała ilość userów natomiast ciemny, że ma to duża ilość userów. Im ciemniejszy kolor tym większa ilość użytkowników posiadających ten plik :lol:

Jeszcze jedno-znaczenie wykrzyknika w czerwonym i zielonym tle umieszczone przed nazwą pliku w transferze, a tak wogóle gdzie można łopatologicznie przeczytać o eMule?

Czerowno wykrzyknik to jest to fake,czyli albo nie to co sciagasz,albo plik jest uszkodzony.

Natomiast zielony,oznacza ze wszystko jest ok.

A jeszcze co do kolorów,to niebieski jasny,oznacza,że plik ma mało zródeł a ciemny niebieski oznacza,żę zróeł posiadajacych aktualnie sciągany plik jest bardzo duzo,czerwono oznacza brak zródła.

Z tymi wykrzyknikami to nie jest tak do końca, jak tutaj napisano (posłużono się obszernym skrótem myślowym, który nie zawsze prowadzi do prawdy). W skrócie oznaczają one, że wśród użytkowników (“do których jesteśmy podłączeni”) z danym plikiem, który chcemy ściągnąć są tacy, którzy wystawili komentarze dla danego pliku.

Zielone tło oznacza, że nie ma komentarzy całkiem negatywnych - albo brak oceny, albo same pozytywy. Natomiast czerwone informuje, że przynajmniej jeden z komentarzy jest negatywny - i to może oznaczać, że plik jest uszkodzony, zawartość jego jest niezgodna z nazwą (fake), bądź bardzo słabej jakości. W praktyce aż tak bardzo tymi oznaczeniami nie radzę się sugerować, bo często wprowadzają one w błąd. Wychodźcie z zasady, że jeśli plik jest mały, a komentarze negatywne są odosobnione, to wiele nie stracicie jak ściągniecie do końca i się sami przekonacie.

Witam! Jeszcze pytanko- dleczego gdy mam włączonego mula następują rozlączenia z netem? Co to są mody? Kto pyta nie bładzi.

Mody to sa jakby ala dopalcze po poprotu moga pomoc w lepszym sciaganiu np. mod " pawcio " dobrze sie sprawuje na neo. inny mod lepiej wyszukuje zroodla itp, glownie sie ich uzywa jak juz zwylky emul niechce scaigac.

Tu mozna sie w nie zaopatrzec http://www.emule-mods.de

witam!

powiedzialby mi ktos jak doprowadzic do uzywalnosci emule z moim laczem: siec osiedlowa przepustowosc niby 100:)

pozdro.

A jaki system?? WinXp czy WIN98 albo 2000??

I na ile ta siec osób jest??

Bo zle ustawiając osiołka mozesz “zarżnąc” cała siec czyli pozostali bedą miec prpoblemy z otwieraniem stronek

Jezeli to jest topic o problemach z Emule to ponizsza stronka moze byc przydatna.

http://www.osiol.com/faq.htm

czy moge wylaczyc, albo ograniczyc Upload?

internet place za transfer, to znaczy w miesiacu mam 7 gb transferu do wykozystania - Download+Upload. Jesli sciagam np 200 mb, ten sam plik sciaga odemie 3-4 nastepnych i w koncu za plik 200 mb, odciaga mi z transferu 600-800 mb. Wiem, ze chcialbym talko brac, ale zeby bylo chociaz 1:1

pozdrawiam :oops:

Jesli ograniczysz Upload,to automatycznie zostanie ci “przycięty” Download…

niestety zawsze jest coś za coś.I Tak jest w przypadku osiołka.

a wiec tak system mam windows 2000 a co do sieci to jest ona dosc duzo mysle ze jest w niej cos kolo 150 userow moze nawet wiecej

pozdro

Kto mi wyjaśni dlaczego gdy używam mułka to co jakiś czas następuje rozłączenie z netem (co ok 30 min), tak że podczas ściągania muszę go pilnować,a już na noc nie mogę go zostawić.

mam ponad 500 serwerów na liście a podczas podłączania pisze że na liście serwerów nie znaleziono poprawnych wpisów

Post 2

co sie dzieje? jak moge to naprwić?

Post 3

Jeślim można prosił bym o podpowiedź jak skonfigurować łącze o przepostowości 192kbps

Update

Nie pisz postów jeden pod drugim.

Używaj opcji :arrow: Zmień

Golden Finger

Barnajunior,wywal wszystkie i wgraj jeszcze raz ale nie aż taka ilosc! !!

Lebog,a jakie masz łącze?? jesli przegiąłes z ustawieniami czyli dałes za duzo jak na możliwosci łacza,to moze cie rozłaczac.Poprostu przecholowałes.