Jest jakiś program, który rzeczywiście będzie usuwać pozostałości po zainstalowanych programach, po dajmy na to, wcześniejszym skanie dysku programem? Co z tego, jak w tradycyjny sposób z panelu sterowania usunę dany program, skoro i tak w folderze AppData znajduję pliki, które muszę ręcznie usuwać. Przed chwilą w taki sposób usunąłem ponad 1GB plików. Windows 10.
Nie wierzę takim programom jak IOBit.
Ja zawsze korzystałem z RevoUninstallera.
No to będzie trzeba sprawdzić ten program, dzięki.
Tylko że w wersji darmowej nie ma śledzenia odinstalowanych programów. Po prostu używa się go zamiast wbudowanego narzędzia i po procesie zwykłej deinstalacji odpala swoje algorytmy.
Wersja Pro za darmo na ruskich stronach widzę że często jest dostępna. Warto wersją Pro zainteresować się?
Nie warto wersją spoza oficjalnej dystrybucji, chyba że rozdają tam jakieś kody licencyjne do wykorzystania na stronie autora, a nie instalatory z witaminką a czy warto kupić pro, to możesz się sam przekonać instalując testową 30-dniową wersję.
Program znalazł pozostawione wpisy w rejestrze danego programu. Ja bym już z miejsca zaznaczał pole “Mój komputer”, bo całość zostanie usunięta, prawdopodobnie. To jest bezpieczne?
Kompletnie nie rozumiem co wyżej napisałeś…
Może tak. Programem który zaproponowałeś, usuwam jakąś aplikację zupełnie mi zbędną. Po usuwaniu mam okno “Znaleziono pozostawione wpisy rejestru”. Czaisz? Mogę całość zaznaczyć do usuwania? To jest bezpieczne?
Kiedyś miałem problem z rejestrami i wolę być ostrożny.
Nie ma takiego programu. Nie istnieje. Co do odinstalowania, to można korzystać z tych, co najwięcej usuwają, także foldery ustawień w appdata. Darmowy, to soft4boost any uninstaller odinstalowuje na poziomie płatnego total uninstall.
Zasada 1 - programy zintegrowane z windowsem nie odinstalowuje się programami trzecimi usuwające pozostałości w systemie i w rejestrze. To może uszkodzić wiele ustawień systemowych.
Pozostałości, które system zachowuje, dotyczy nawet setek tysięcy logów, zapasowych plików i folderów, wielu ustawień w rejestrze. Powód jest prosty, chodzi o to, żeby użytkownik mógł odzyskać/przywrócić wszystko usunięte/odinstalowane. System tłucze niezliczone kopie bezpieczeństwa i logi, czyli nieustannie zapisuje ustawienia, konfigurację ustawień. Na tym polega odzyskiwanie z punktów przywracania systemu i wszystkiego w tych punktach łącznie z ustawieniami rejestru.
Nawet po formatowaniu dysku i nowej instalacji, można odzyskiwać pliki i foldery.
System takim programom, jak wyszukiwanie, czy FRST - nie pozwala na zaglądanie wszędzie - ma tak chronione i ukryte miejsca.
Program do czyszczenia najlepszy, to privazer, który czyści stare pliki nawet po poprzednich instalacjach systemu, nawet na dyskach SSD, do tego sprzątnie prawie milion różnych logów, stare foldery (old) po programach, do tego w rejestrze.
Revo ma grzechy uszkadzania systemu, bo usuwa nawet współdzielone dll.
Sprzątałem sterowniki nvidia programem revo i potem nie dało się zainstalować nowych. Musiałem stawiać system od nowa.
Przeglądnij co zaproponował. Ja od lat używam i już nawet nie sprawdzam co proponuje bo nigdy nie zaproponował niczego niebezpiecznego. Zawsze też ustawiam zaawanansowane wyszukiwanie pozostałości. W razie czego przed instalacją revo robi punkt przywracania.
Jeśli taki ekspert odinstalowuje sterowniki w ten sposób to ja cię proszę A czytać trzeba zawsze przed zatwierdzeniem operacji, w końcu to ingerencja w system zewnętrznymi narzędziami.
No właśnie, czyli nie ma takiego programu, który usunie z automatu pozostałości z appdata.
Privazer znam, niestety skanuje dość długo na moim blaszaku.
Od Ruskich Revo Uninstaller Pro jest za free, ponieważ zazwyczaj mają nielegalną wersję z witaminą. Więc dla bezpieczeństwa lepiej nie korzystać z tej darmowości, bo się czegoś nabawisz.
Ruskiego syfu.
Niby ostatnio był klucz revo do wersji 3.
Jak ktoś chce mogę oddać, bo już wydali wersje 4, najwyżej wyjdzie że klucz się przeterminował z przynajmniej 3 miesiące temu…
Tyle, że kompatybilny instalator trzeba by z web.archive.org jak się zachował tam.
Biere na horom curke!!!
Próbowałeś odkurzacz?
Za stary i rozwala najnowsze Windows 10?
Za czasów Windowsa 7, czyli kilkanaście lat temu. Na Windowsie 10 nie instslowalem odkurzacz, bo mam od początku CCleaner.