Dawno już z niego nie korzystałem. Ostatnio wkleiłem link, minęło parę sekund i zobaczyłem komunikat “download finished”, ale nic nie pobrało. Profilaktycznie zaktualizowałem program, ale nic to nie zmieniło. Co zrobić?
Upewnij się gdzie niby miało zapisać?
Dziwne, u mnie działa
Jeśli istnieją pliki /etc/youtube-dl.conf
lub ~/.config/youtube-dl/config
to sprawdź, czy nie mają linii rozpoczynającej się od parametru -o
(output) z jakimś katalogiem, o którym zapomniałeś, że go ustawiłeś
Albo odpal z parametrem -v
(verbose), żeby sprawdzić gdzie jest błąd.
Pomyliło mi się. Program to Youtube-DLG, ale nadal nie działa.
Upewniłem się, że folder w którym ma zapisywać istnieje.
Nie ma czegoś takiego.
W takim razie nie znam youtube-dlg, chyba że to nakładka (gui) dla youtube-dl.
Jaki system operacyjny?
Tak, to chyba youtube-dl tylko, że z nakładką. Win 8.
Nie znam tej nakładki graficznej ani wersji programu na Windowsa. Musisz poczekać na kogoś kto tego używał, albo pokazać zrzuty ekranu z opcjami konfiguracji, to może coś się wymyśli “na oko” możesz też poszukać w katalogu gdzie jest zainstalowany program czy nie ma jakichś logów.
To poczekam na kogoś.
Opcji ostatnio nie zmieniałem więc wątpię, że tam jest coś nie tak. W logu niestety nic się nie pojawia, są tylko stare wpisy sprzed dwóch miesięcy, ale ich nie liczę, bo wtedy i tak działało.
Ta nakładka gui nie nadaje się już do pobierania z YT. Nie jest dostosowana do zmian w YT - w ponad rok czasu.
Trzymam ten program do pobierania filmów z vodpl.
Do pobierania z YT mam program portable 3D Youtube Downloader https://portable.info.pl/3d-youtube-downloader-portable/
Wypróbowałem wszystkie możliwe ustawienia youtube dl gui. I to by było na tyle.
Masz na myśli, że od roku nie działa?
2-3 miesiące temu jeszcze u mnie działała.
sprawdzę go
Nie zrobiłeś rewolucji, że odinstalowałeś Visual C++ 2010?
Nie zrobiłeś rewolucji, że odinstalowałeś Visual C++ 2010? Albo może coś ci go uszkodziło (dysk w porządku nie sypie badami?).
Tych Visual C++
się lepiej nie pozbywać:
- 2005
- 2008
- 2010
- 2012
- 2013
A youtube-dl.exe
wymaga wersji z 2010, takim go skompilowano na Windows.
Jakich wymaga GUI to nie wiem, pewnie samo z siebie żadnych.
2015 nadpisze ci instalator 2017 / 2019 i nie trzeba nic na siłę deinstalować.
Jak zrobić, żeby pobierał więcej niż 1 plik? Wklejam mu link z zakładki “wideo” z danego kanału, ale ściąga tylko pierwszy plik.
Nie, nie zrobiłem.
czystka vc++ 2010
nie, nie zrobiłem
A spróbuj go naprawić / zdeinstalować i zainstalować ponownie.
Opcjonalnie namierz gdzie gui sobie wypakowało youtube-dl.exe
i z tamtego katalogu odpal wiersz polecenia i do niego wklej komendę tekstową i zobacz czy też wywali błędy.
Inna sprawa że mi się film z yt pobrał tak, że po 5 minucie jest uszkodzony… - może Bogdanowi też podobnie uszkadza i uprościł do “kompletnie nie działa”.
Ponawiam pytanie.
Jak zrobić, żeby pobierał więcej niż 1 plik? Wklejam mu link z zakładki “wideo” z danego kanału, ale ściąga tylko pierwszy plik.
Ten program pobiera pojedynczo. Akurat u mnie wystarczy, Jest 4k video downloader - bierze playlisty.
Sprawdź takie polecenia w CMD:
cd %AppData%\youtube-dlg
youtube-dl.exe --newline -i -o "%USERPROFILE%\Downloads\%(title)s.%(ext)s" -f mp4 --ignore-config --hls-prefer-native "https://www.youtube.com/watch?v=C0DPdy98e4c"
pause
I czy plik się normalnie zapisze.
Szukaj pliku “TEST VIDEO.mp4”. Niestety plik zapisuje się z datą 2014, więc może być nisko w śmietniku pobranych.
Niby GUI kopiuje do AppData\Roaming
sobie aplikacje konsolową.
I on będzie się bawił w robienie PlayList na YouTube by pobrać za jednym zamachem.
Nie działa. Okno się zamyka.
Znasz coś co ściąga z “wideo” a nie z “playlisty”?