Forum dobreprogramy.pl jest bardzo dobrym forum. Userzy zwracają się o pomoc w wielu probelmach. W większości są to problemy związane z oprogramowaniem. Niestety ludzie mają nie tylko probelmy z oprogramowaniem (co kupić?Czy to się opłaca?) ale i także z wykonywaniem stron internetowych, grafiki, itp. Dział o tworzeniu stron internetowych jest ale niestety nie ma działu poświęconemu grafice. Na forum pojawiają się pytania o tworzeniu grafiki w różnych działach (Problemy, Poszukuję, Webmastering), ale przydałby się dział poświęcony wyłącznie grafice. Byłyby w nim różne rzeczy dotyczące grafiki, szybciej możnaby było znaleźć informacje co jak stworzyć itp. A nie tak jest teraz: Pytania o grafice są “porozwalane” po różnych działach, w każdym z działów pojawia się codziennie masa tematów, i trochę cieżko znaleźć potrzebny temat. A tak to byłoby wszystko w jednym dziale :yes:
w Polsce brakuje dobrych for graficznych dla każdych: od początkujących po zaawansowanych. Na większości polskich dużych for graficznych osoby mniej obeznane w photoshopie traktuje się jak kogoś, z kogo można się ponabijać. Forum DobreProgramy.pl byłoby więc dla każdego.
Poza tym w chwili obecnej tematy dot. grafiki są porozrzucane po innych forach. Nie lepiej, aby były uporządkowane i przebywały w jednym miejscu?
No właśnie, wszystkie problemy z grafiką są porozrzucane po całym forum.
Lepiej byłoby zamieścić wszystko w jednym dziale. Oprócz samej grafiki, znajdowałoby się tam jeszcze sprawy dotyczące animacji.
W takim dziale można podyskutować na temat grafiki, tej podstawowej i zaawansowanej, np. jak zrobić jakiś efekt? (oczywiście pierwsze trzeba poszukać po stronach z tutorialami 8)), albo do czego służy dane narzędzie i jak się nim posługiwać
Nie wspomnę o takich pytaniach jak: “jaki program graficzny”, ale od czego mamy naszych wspaniałych moderatorów 8)
Była jeszcze poruszana sprawa, dotycząca prac i ich oceny. Myślę, że to nie jest najlepszy pomysł, żeby takie coś robić w dziale grafika, chyba, że stworzyłoby się 1 taki temat… :roll:
Przeciez to jest spoko pomysł. Ja od dawna już chciałem się zająć grafiką ale nie wiem jak zacząc i w ogóle nic nie wiem. A tu jest tyle dobrych ludzi że z pewnością wytłumaczyli by mi wszystko od samego począsiu To naprawdę spoko pomysł. Popieram w 200%.
4520 userków… a ½ z tych 4520 userków nie interesuje i nie będzie interesować się graficzką, więc zostaje 2260 userków , którzy mają kontakt z graficzką… z ½ z tych 2260 userków nie chce bardziej wgłębiać się w tajniczki graficzki z różych powodeczków… więc zostało 1130 userków , czyli malusieńka grupeczka ludzików, którzy chcieliby bedziej wgłębić się w tajniczki graficzki na dopreprogramy.pl! :PPP :PPP
Zdrabniam jak nigdy
No nic… trzeba czekać i zobaczymy czy ten dział powstanie czy nie