Czy możecie mi doradzić w wyborze nowego komputera? Interesuje mnie same jednostka centralna do 1500zł i ma być głównie do gier komputerowych, oglądania filmów, słuchania muzyki oraz do internetu. Zależy mi na tym żeby był to Windows Vista ale niekoniecznie. Bardzo proszę o pomoc ponieważ słabo się znam na komputerach. Wiem że cena jest mała ale proszę o wasze propozycje z podaniem linków do komputerów.
No już Ci dałem config, chyba że jeszcze czegoś ode mnie oczekujesz Moje ramy są lepsze, tak samo jak dysk twardy (seria F1 jest dość awaryjna), karta graf. bardziej wydajna. Czyli ogółem zestaw mój jest ciekawszy. A i na przyszłość taka moja i tylko moja rada: zestawy na AM3 opyla się składać dopiero jak ktoś ma w kieszeni ok. 2000 zł
Chodzi mi oto, że nie ma co opierać zestawu na mobo AM3. Nie chodziło mi o procka Bo najtansze dobre mobo AM3 kosztuje ok. 330 zł + do tego 2 GB DDR3 jakieś ogarnięte czyli ok. 170 zł. Jakiś ogarnięty procek moim zdaniem minimum tu AMD X2 550, koszt ok. 375 zł (choć można również wsadzić słabsze procki AM3). Czyli już wychodzi za to minimum ok. 900 zł i do tego trzeba doliczyć jeszcze kilka podzespołów (dokładnie dysk twardy, zasilacz, obudowa, karta graf., napęd ~~ minimum tu ok. 850 zł. I już za wszystko wychodzi ok. 1750 zł, ceny podałem orientacyjnie, bo na pewno więcej by wyszło
Uważaj jak chcesz, każdy myśli inaczej i robi to co wydaje mu się najlepszym wyborem. Więc nie ma co się kłócić, ja uważam tak, ty siak - kupujący ostatecznie decyduje co wybrać. W pomocy doradzić mu mogą inni forumowicze. Takie są moje poglądy i sugestie.
Ja też chciałabym skorzystać z Waszej pomocy:) Pozukuję laptopa do max 2000zł, do pracy, oglądania filmów, słuchania muzyki i czasem do grania. Nie mam pojęcia na ten temat, dlatego też liczę na jasne i proste wskazówki:) na co powinnam zwrócić szczególnie uwagę? a może macie jakiś dobry typ?
temat jest o stacjonarnym do 1.5k a nie laptopie do 2k :roll:
moze powinnas zwrocic uwage na kolor
identyczny temat juz jest na forum… szukajka chyba dziala?
a’propos radzacych - Autor chyba nie ma bladego pojecia o komputerach, wiec dla dobra jego, jak i wlasnego poleccie jakies gotowce, bo zaroi sie od tematow: jak zlozyc, jak paste polozyc a potem krecic
Ja osobiście bardzo lubię fioletowy:) również zajrzałam na ten link (wczesniej, zanim napisałam post), ale jak zapewnie zauważyłeś podane w nim ceny mnie przerastają, dlatego też mam nadzieję, że jakieś dobre osoby udzielą mi indywidualnych wskazówek:)