Przenoszenie danych ze starego dysku na nowy

Ja nie miałem nic złośliwego na myśli tylko wskazałem że nazwana integracja raczej nie ma prawa nastąpić jeśli stary dysk ze starym systemem się włoży do kompuera z nowymi częściami. I nic więcej nie miałem na myśli przy najmniej z mojej strony podkreślam to zdecydowanie.

Dobra panowie a moglibyście odpowiedzieć czy poprawnie rozumuje ci mam zrobić?

Mam nadzieje, że zrozumiałem :smiley:

@AnoReksiu

Przepraszam ale myślę że trzy strony pisania w zasadzie o jednym i tym samym wystarczą. Wszystko zostało już wytłumaczone wyżej. Naprawdę chciałbym ci to jaśniej wytłumaczyć ale prościej się już nie da.

Ja nie chcę żebyście mi to jaśniej wytłumaczyli tylko odpowiedzieli czy ten tok rozumowania jest właściwy:

Jeśli nie to mnie poprawcie i dziękuje.

Tak trudno odpowiedzieć czy dobrze myślę?

Zamiast pisać takie głupie posty napisałbyś czy dobrze rozumuje…

Tak będzie najłatwiej. Choć możesz też odrazu zamontować dwa dyski w komputerze. Jeśli płyta główna nie ma złącza ATA stary dysk podłaczysz poprzez przejściówkę.

Komputer uruchamiasz z płyty instalacyjnej i instalujesz na nowym dysku. W trakcie instalcji aby nie narobić sobie większych problemów, podziel dysk na partycje. Jedną na system, pozostałe na twoje dane.

Powinien uruchomić się nowy system czyli Windows 7.

Do kopiowania danych ze starego dysku na nowy wykorzystaj metodę kopiuj-wklej. Możesz także stary dysk zostawić w komputerze i na nim trzymać swoje dane, bez ich przenoszenia.

Całe twoje zamieszanie bierze się chyba stąd że mylisz pojęcie klonowanie danych ze starego dysku na nowy w jednym komputerze z przenoszeniem danych ze starego komputera na nowy.

Od samego początku każdy w tym temacie stara ci się pomóc więc nie wiem skąd takie stwierdzenie.

Jedyne kwestie których nie rozumiem :slight_smile:

Nie za bardzo wiem czy mam uruchomić z płyty instalacyjnej MOBO? Jeśli tak to czy pokaże mi się jakiś komunikat?

I jak mam w trakcie instalacji podzielić dysk na partycje?

Dwa razy starałeś się zakończyć ten temat więc się nie dziw :P.

Instalacja systemu:

http://www.trochetechniki.pl/Jak-zainst … ,1050.html

Podział dysku na partycje:

http://windows7forum.pl/nowy-dysk-tward … cje-1113-t

Naprawdę jeśli się nie znasz poproś kogoś z najbliższego otoczenia o pomoc. Rzeczy o które pytasz to typowe podstawy a gotowe rozwiązania można znaleźć np. poprzez wyszukiwarkę Google.

Trzeba tylko chcieć.

Nareszcie rozumiem :stuck_out_tongue:

Szukałem tego w necie ale obawiałem się że znalazłem coś innego bo to dla mnie było dość skomplikowane :smiley:

W każdym razie dziękuję za pomoc

i życzę wszystkim Wesołego Alleluja!

Do zamknięcia!

bless 'ya bro…

=D\>