Tak, jest to trochę upierdliwe, szczególnie jeśli zmieniasz kraj na inny niż ten, który automatycznie wykrywa Steam - ale nie robi się tego codziennie
Zmieniam na inne ale gdy wyjdę z tego, np. do biblioteki steam automatycznie sie restartuje i znowu jest Polska
Pisz do sprzedawcy, że masz problemy z aktywacją. Steam ustala geoblokady po geolokalizacji w danym momencie - dlatego klucze RU działają poprzez VPN. Wygląda mi na to, że dostałeś klucz na inną geoblokadę. Niestety nie da się łatwo sprawdzić, który region jest przypisany.
Więc jest szansa że wymienią mi na działający klucz?
Napisz to się dowiesz. Co najwyżej mogą zwrócić Ci pieniądze o ile takowa informacja nie była podana na stronie.
Tego nikt Ci nie powie. Napisz do nich z problemem. Na Twoim miejscu wolałbym zwrot pieniędzy i zakup w ultimie
Masz przynajmniej pewny region.
Pieniądze w formie paysafecard są wstanie mi zwrócić?
Zwrot prawdopodobnie tylko na konto bankowe. Nie pytaj ciągle o każdą rzecz tutaj tylko pisz do sprzedawcy, bo zaraz powie, że się ociągałeś i kasy nie odda. Tam też dostaniesz wszystkie informacje. My tutaj nie wiemy co sprzedawca zrobi.
Daj dokładnie linka dowersji którą kupiłeś.
LOL - tak to się nie dogadamy miałeś zmienić z NIEMCY na POLSKA
Skoro masz tam Polskę - to znaczy, że coś innego powoduje, że jesteś traktowany jak ktoś z Niemiec. Używasz VPN?
Z tego co mi wiadomo to nie używam vpn
Trzeba znaleźć przyczynę tego:
" Region :
WORLDWIDE"
reklamuj
A w opisie:
Note:This key cannot be activated in Germany
Dlatego mamy pewne przypuszczenia skąd bierze się problem, a autor pisze coś o rejestracji laptopa w DE i tym, że automatycznie wybierany jest u niego język niemiecki na stronie.