Miałem pół roku iphone 13, niestety nie ma żadnej magii, dodatkowo miałem makbook pro, może fajnie działa przełączanie airpodsów, ale tylko tyle.
Cała reszta jest nie do życia, a same iphony nie mają nic więcej do zaoferowania jak telefon z androidem.
Powiem więcej, ekran w iphone 13 trąci biedą, jak wziąłem do ręki note 9 to czujesz telefon, jest przyjemny w dotyku, iphone nie. Idź obmacaj w punkcie.
Nic więcej nie odczujesz, jakie bezpieczeństwo w iphone? Naprawdę wierzysz, że robią więcej niż androidy? I wierzymy w to, że nagle ktoś zniszczy androida xD i wszyscy będziemy mieli iphone?
Serio nie ma nic magicznego w iphone, wiesza się jak każdy telefon bo aplikacje nie pisze Apple, tylko trzeci dostawcy, NFC działa tak samo jak w innych telefonach, a odblokowywanie twarzą w porównaniu od palca jest mega irytujące już po tygodniu.
Więc podsumowując, co kto lubi, ale miałem cały ekosystem Apple zakupiony w 2021 roku razem z airpodsami etc i nie było w tym żadnej, ale to żadnej magii o wiele lepiej sprawdza się zwykły laptop, telefon z androidem i fajne słuchawki na kablu np. Marshale za 200 zł do tego masz pakiet Microsoft 360 za 30 zł miesięcznie gdzie Ci sę wszystko synchronizuje i 1 TB miejsca w chmurze.
Naprawdę jesteś tak ograniczony, że myślisz, że pytając o zbędne pliki spowalniające system chcę zainstalować Androida na iPhonie?
To ja chcę się zorientować czy faktycznie to generuje problem i zadając pytania nie wyciągam słów z kontekstu.
Jak w każdej elektronice, wiele zależy od sposobu użytkowania, od aplikacji jakich używasz. Jedna osoba będzie miała przymuły po 2 latach inna po 7 latach prawie wcale. To dotyczy zarówno iOS jak i Androida.
Nie przejmowałbym się tym zbytnio teraz, zwłaszcza że telefon Ci dobrze działa. Zadbaj po prostu o to, żeby zawsze było dużo wolnej pamięci RAM jak i miejsca na storage, kasuj nieużywane aplikacje, nie instaluj rzeczy, których nie potrzebujesz.
Jeżeli uznasz, że system jednak zamula, to proponuję samemu przetestować aplikacje typu "Cleaner"appstore iphone system cleaner - Szukaj w Google - sam stwierdzisz, czy coś pomogło, czy to placebo.
Musisz pamiętać, że iPhone mają ogromną zaletę w tym, że system jest przez wiele lat aktualizowany, dostaje się poprawki bezpieczeństwa itp, ale jest to również wada, ponieważ każdy kolejny system zazwyczaj ma trochę większe wymagania sprzętowe i z czasem sprzęt zwolni właśnie z tego powodu.
Super, bardzo dziękuję za odpowiedź Ale właśnie mam w tym problem, że ciężko o wybór dobrego „Cleanera”, bo cześć z tych na App Store próbuje wymusić opłaty na użytkownikach. Dlatego chcę się zorientować u tych co mają takie aplikacje - którą najlepiej wybrać
Jak w każdym współczesnym systemie warto zostawić ze 20% wolnego miejsca na „dysku”. RAMem zarządza system. „Cleanery” na iOS to scam, tak samo zresztą jak antywirusy.
To nawet nie twój wątek, zaspamowałeś jakiemuś Odysterowi e-mail jak nie wyłączył tej formy powiadomień o aktywności na forum (w dobie powiadomień pod ikoną awatara i web push).