fake300 , Rozkładówka to gotowe strony tak jak są zszywane. Np. masz 8 stron, 4 kartki a więc kolejność stron na rozkładówkach jest następująca:
1-8
2-7
3-6
4-5
Gotowa impozycja różni się tym, że drukarnia podaje ci rozmiar papieru na jakim drukuje a ty na tym użytku układasz im rozkładówki na odwrotkę. Czyli 1-8 a na górze odwrócone o 180 stopni 3-6 i drugi użytek z 2-7 i 4-5 plus wszystkie znaczniki drukarskie.
Monczkin , Ja też, z Corelem 12 z ustawionymi profilami i monitorem Eizo z kalibratorem, a także z w/w Corelem i drukarnią offsetową (4+0), a także z pantonami, gdy musiałem określać który kolor jest który, wtedy owszem wychodziło
Pominę sytuacje, gdy puszczałem do druku projekty klientów bez żadnych korekt z braku czasu, efekty w były opłakane, ale klienci byli uprzedzeni.
dragongirl , chyba pseudo drukarni, z maszynami sprzed 20 lat schowanymi w garażu. Osobiście współpracuję z jedną tylko drukarnią która wymaga takiego formatu, a to tylko dlatego, że są tani i tylko proste rzeczy. Wszystkie lepsze drukarnie jak Imielski, Cud, Wydruk i wiele innych posługuje się nowocześniejszym oprogramowaniem.
Jeżeli cię nie zawiódł to jest tylko kwestia czasu. A jak tak bardzo kochasz Corela zrób test. Narysuj sobie koło, zamień na krzywe, skopiuj, to skopiowane koło odwróć o 90 stopni w dowolną stronę, wyrównaj oba koła do wspólnego środka, obejrzyj sobie krawędzie. Ciekawe prawda? 
Podkreślam po raz kolejny. Corel nie jest profesjonalnym programem graficznym, ma masę niedoróbek i błędów przy eksportowaniu wektorów, tworzeniu efektów, cieni, gradientów itd. I profesjonalistom tylko sprawia problemy. Jest popularny bo jest tani. Ot wszystko.
A tu przykład osoby, która uważała, że Corel jest fajny blad-drukarni-czy-blad-projekcie-t294696.html