No tylko sciągam i nigdy nic nie udostępniłem nawet cracka.
No ok :). Jednak mam nadzieje, że ACTA nie przejdzie w sejmie, można mieć ku temu pewne nadzieje lub jeszcze zostaje referendum.
ale jeśli ściagasz program / gre to jest to już nielegalne wg polskiego prawa
ale jeśli ściagasz program / gre to jest to już nielegalne wg polskiego prawa
szczerze to nie wiem… jednak wydaje mi się że cześć rzeczy można pobrać legalnie…
No te darmowe tak
Telewizja Polska, TVN , Polsat, a także inne organizacje i instytucje wiedziały o podpisaniu ACTA już w 2010 roku.
Więcej na ten temat znajdziecie Państwo na nowym portalu informacyjnym: ************************************
Zapraszam do lektury.
Marcin Kętrzycki - eRzecznik serwisu ********************
antiferno , Glaca dobrze prawił.
Ja mam jeszcze jedno podejrzenie co do tej calej acty
Kto jest najsliniejszym sojusznikiem iranu i jednoczesnie najwiekszym producentem podróbek ?
antiferno , Chiny . Moim zdaniem również ta cała ACTA to cios rządu/koncernów USA w Chiny. Pionki jak zwykle poszły na pierwszy ogień.
Poprawka - już w 2008 roku.
Żadnej gry ani programu, która nie jest demem, shareware, freeware lub z pochodną _ darmową _ licencją według polskiego prawa ściągnąć nie możesz z sieci i udostępniać. Chyba, że znasz jakiś serwer FTP i masz legalny klucz do tejże gry/programu (nie udostępniasz tego, a masz “zgodę” na używanie poprzez posiadanie legalnego klucza aktywacyjnego - takie rzeczy można na allegro spotkać, część gier jest ściągana przez Steam, część przez Origin, a część należy własnoręcznie znaleźć lub pożyczyć, aby zainstalować - przykładowo HAWX 2), bo najczęściej tego typu paczki z grami mają zawarte aktywatory / cracki czy inne cudawianki, co już jest nielegalne. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi.