Z fileserve jest dobry serwer mam nadzieje że nie zamkną ale mam inne informacje :
sla17 o tym zapomniałem,jeśli piszą ze tylko ten co wykupi prawa autorskie ma dostęp do treści,a pokazywanie nawet w rodzinie jest zabronione.To może przy kupnie platformy cyfrowej wczepią nam chip,i sparują człowieka z dekoderem :o .A dekodery platform z dyskiem muszą być wyposażone,w czytnik linii papilarnych,by osoby nie upoważnione nie miały dostępu do dysku :shock: .Oby kiedyś się nie sprawdziły filmy Science Fiction,ze będą każdego człowieka chipować.Takie ustawy to istny absurd,zamiast zwalczać przyczynę.Oberwie się zwykłym ludziom,a piraci przeniosą się na stragany.Bo kto był nieuczciwy takim zostanie,cóż globalizm zwalcza uczciwych,łupie z podatków itp,by szarej mineci żyło się dostatnie.Nawet czytałem ze ta ACTA jest po to by wprowadzić cenzurę,tak zęby ludzie myśleli ze bohaterzy uwolnili Irak i Afganistan,a zło tego świata to Araby.
Przykład z kursem gotowania - pod tym względem obecne przepisy nie ulegną zmianie, czyli z rodziną mogłeś i będziesz mógł się takim przepisem dzielić, natomiast teoretycznie nie będziesz mógł (i dotychczas też nie mogłeś) publicznie go rozpowszechniać, o ile autor przepisu nie wyraził tego zgody. Trzeba wziąć pod uwagę, że film powstał (najprawdopodobniej) w USA, a tam przepisu odnośnie dozwolonego użytku osobistego mogą być inne (nie wiem czy tak jest w rzeczywistości), dlatego tam przekazanie takiego przepisu rodzinie może być już złamaniem praw autorskich.
Monitorowanie komunikacji - bzdura, z ACTA nic takiego nie wynika. W poprzednich postach masz wielokrotnie zacytowane odpowiednie fragmenty ACTA, możesz sam wyciągnąć wnioski.
Dlaczego to miałoby być nielegalne? Dopóki nikt nie zmieni Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (co może zrobić tylko Sejm) jeśli chodzi o definicję dozwolonego użytku osobistego, dopóty filmy czy wydarzenia sportowe będzie można nagrywać z telewizji. Nie można tylko takich nagrań rozpowszechniać, choć tutaj też są wyjątki, np. instytucje naukowe i oświatowe.
Dobra, to pomyślę nad zakupem
Jeszcze referendum nie weszło w życie i zobaczymy.
ciekawe
To można jeszcze pobierać np.anime ? ( bez kary ) ?
antiferno jeżeli to jest prawda,to są istne jaja.A co jeśli kierowca autobusu puści muzykę,chociaż ma kupione płyty,to ma wydać Komedę zatykać uszy,albo wysiadać.A o zgrozo jeśli ma opłacony abonament,a puści radio i usłyszy radio osoba nie posiadająca abonamentu (np:dziecko) ,dobrze mówią ze tą ustawą można podetrzeć tylną cześć ciała,tyle tu niedomówień prowadzących do absurdu.No cóż filozofom z Ameryki zachciało się bawić w Sokratesa
.Tyle że on był mądry a nie przeciwnie jak oni
.
Chodzi chyba o materiały chronione DRM-em, który działa pod Windowsem.
Kojarzę że parę lat temu w związku z podobnymi przypadkami bodajże w zakładach fryzjerskich była afera.
http://wyborcza.pl/1,75478,8364146,Cich … iKS_u.html
http://media2.pl/media/34563-W-sklepie- … -plac.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Na-wlas … 04440.html
Nieraz spotykam się z włączonym na cały pojazd radiem w liniowych busach prywatnych firm, spotkałem się też z głośno włączonym radiem w tramwaju czy autobusie MPK.
Można pobierać dopoki nie wprowadzą ACTA tak ?
Było napisane wielokrotnie…
Przeczytałbyś ACTA najpierw zanim zadasz takie pytanie.
Czytać sobie może i co z tego ? Ten dokument jest tak napisany że prawnicy mają problemy z interpretacja a ponoć wersja anglojęzyczna odbiega od PL …
Ale akurat to, że zakazane zostanie pobieranie z Internetu plików chronionych prawami autorskimi, w żaden sposób z niej nie wynika.
Będą działać jak SB po cichu będą mieć swoich donosicieli w w dostawcach internetu wszystko będzie jak teraz tylko więcej osób dostanie kary za pobierani takich plików z sieci nikt nikomu przecież nie zabroni ukraść samochodu z ulicy jak ktoś się uprze to ukradnie tak samo będzie z plikami w necie jak ktoś się uprze znajdzie i pobierze taki plik ale czy będzie dalej mógł spać spokojnie stoi dziś pod wielkim znakiem zapytania ?
CIągle pobieraniem plików sie martwicie. A ponoć mogą być problemy z tanszymi zamiennikami leków czy części samochodowych
To znaczy że można teraz dostać kare za pobieranie przed wprowadzeniem ACTA ?
Nie można (chyba że ktoś będzie nadgorliwy, ale to trzeba się odwoływać). I po wprowadzeniu ACTA też nie będzie można.
Chyba będę musiał napisać jakieś FAQ…
Też nie będzie można kary dostać po prowadzeniu z tego co przeczytałem ?
PRAWDOPODOBNIE jeśli chodzi o ściaganie to nic sie nie zmieni - czyli sciagasz bez udostepniania media to legalnie …