Pytanie o moderatora

Witam! !!

Mam pytanie: jeżeli ktoś ma ostrzeżenia może być moderatorem???

no chyba jednak trzeba mieć ‘czyste konto’. :smiley:

ostrzeżenia znikają z czasem …

to że ktoś raz dostał warna zapewne nie przekreśla jego szans na zostanie modem

ale jeśli wyłapuje je notorycznie to zapewnie nie zostanie modem

ale w ogóle to jest sprawa indywidualna administracji i zapwne patrzą na całokształt forumowego “życia” usera :stuck_out_tongue:

hmm jeśli go admin przyjmie to czemu nie

tz. ??

Każdy ma prawo popełniać błędy. Wszystko zależy od tego, jakie się wnioski z tego wyciąga i jakie jest zachowanie usera w późniejszym czasie. Nie ma czegoś takiego jak sztywny kodeks. Wybór moderatora może przebiegać różnie i bierze się pod uwagę wiele czynników.

Tak więc, odp., na Twoje pytanie - to Tak i Nie.

To zależy od stosunku moderatora. Jak będzie chciał to zauważy warna i nici z bycia modkiem. 8)

Tak apropo ciekawe ile płacicie za bycie modem na dobrychprogramach?? :lol:

z tego co wiem to za darmo

nie, no chyba ze jakas koperta to załatwi :slight_smile:

Nie sądzę, żeby ktoś chciał wydać chociaż 1 PLN po to, żeby użerać sie z lepiej-wiedzącymi użytkownikami.

Ja bym nawet za darmo nie chciał być moderatorem na tak dłużmy forum, za dużo mam własnych problemów, chociaż z drugiej strony fajnie jest czuć, że ma sie nad kimś władze…

co Ty piszesz jaka władzę :o

Moderator ma większe uprawnienia od ciebie, czy ma władze nad tobą.

Tajemnicy nie zdradzę …ale powiem, że całkiem przyzwoicie :mrgreen:

stała podstawa+premia za każdego warna, bana etc.

do tego okazyjnie nagrody …no i 13-nastka :lol:

A tak serio wracając do tematu, to zależy od administracji.

Zawsze możesz sobie forum postawić i będziesz nawet adminem …a i warnów się bać nie będziesz :stuck_out_tongue:

adpawl - zapomniałeś napisać o deputacie węglowym za każde 24 nałożonego zakazu pisania :smiley:

hehe niezłe :smiley:

zapewne:

1. Użeranie się z dziećmi neo

2. Godziny spędzone nad czyszczeniem forum

3. Nieprzyjemności od niektórych userów (ostatnio jakiś “osobnik” doczepił się do Monczkina )

a tak na serio bodajże moderator nic nie dostaje za swoją trudną pracę, od czasu do czasu jakąś gierkę lub mini nagrodę (niedawno coś takiego było jak doszli nowi modzi w tym Joan , adpawl i Agaton (jak kogoś pominąłem to przepraszam :wink: )

jeden admin dostał wtedy Windows XP PRO BOX ale już nie pamiętam kto to był, więc jak widać praca na forum nie jest ani łatwa ani opłacalna ;]

panowie moderatorzy mam pytanie do was :

mianowicie kolega L.B.G napisał jak napisał wiec czy Wy jako moderatorzy forum na DB "czujecie jakakolwiek władzę " nad użytkownikami ,bo wg. mnie uprawnienia a władza to dwa rożne pojęcia tak czy nie ??

ps.

może wyjaśnicie te pojęcia koledze L.B.G

Dziecko drogie , coś Ci się pomyliło , przecież moderator ma za zadanie pilnować porządku na forum.

Następnym razem google , wikipedia potem forum

Coś kiepsko wam ostatnio płacą, ja po 4 latach moderki wystawiłem chałupę i rozbijam się Maybachem

Nie jesteś moim ojcem , więc nie mów tak do mnie.Jak sobie zrobisz dziecko to będziesz mógł sobie do niego tak mówić

Wiem jakie zadania nalezą do moderatora.

Google ma ustawioną jako stronę startową a z Wikipedii też często korzystam(tobie tez radze tam czasami zajrzeć)

Nie wyciągajcie zdania z kontekstu

Władza - to stosunek zachodzący między jednostkami lub grupami, w którym jedna ze stron tego stosunku [b]ma możliwość w sposób trwały i uprawniony narzucania własnej woli drugiej stronie, nawet pomimo jej oporu, i ma środki zapewniające kontrolę tego postępowania[/b]; tak pojęte stosunki władzy występują w każdej grupie społ., w której ktoś wydaje polecenia, a ktoś inny je wykonuje. Ważne jest, że władza istnieje także wtedy, gdy możliwość ta nie jest realizowana

źródło:Wikipedia

Moderator ma możliwość narzucić swoją wole, pomimo oporu usera i ma środki zapewniające kontrole tego postępowania w postaci ostrzeżeń.

A więc Lost World (dziecko drogie)