Pytanie o moderatora

Władza. Dobre.

Powiem szczerze, że moderator, w większości przypadków ma mniej do powiedzenia niż user.

Od moderatora wymagane są wysokie standardy postępowania. Niestety, w wielu przypadkach trzeba wysłuchiwać o rzeczach, których w najgorszych snach człowiek sobie nie wyobrażał. Gdyby zebrać wszystkie epitety kierowane pod adresem moderacji, to wyszłaby niezła hybryda skrzywionej psychiki, pozbawiona inteligencji, z dziwnym połączeniem upodobań seksualnych.

Moderator, to tez człowiek, jak zwykły user. Ma swoje uczucia, lepsze i gorsze dni. To nie jest kłoda. Popełnia pomyłki, powie czasem coś, czego żałuje. W niektórych przypadkach dostaje ciepłe słowa otuchy od admina. Niech mi wierzą userzy, nie chcą takich słów usłyszeć.

Moderator traktowany jest jak wróg, i nie jest to przypadłość tylko tego forum. Wszędzie jest to nagminne. Dlaczego ?? Może właśnie z przekonania o władzy ?? Podejrzewam tez, że jest to zwykła reakcja na żądania osoby, która stoi nad nią. Tak, nie oszukujmy się. Moderatorzy, z racji swoich obowiązków, muszą mieć uprawnienia i narzędzia do egzekwowania zasad. A to, nie wszystkim się podoba. Zwłaszcza osobom o wysokim mniemaniu o sobie i przekonaniu, że rację mają tylko oni.

Czy władzą jest upominanie usera ?? Czy władzą jest proszenie usera o przestrzeganie zasad ??

Jeśli tak, to faktycznie mamy władzę.

Kończąc ten przydługi i nudny post, pragnę zaapelować do wszystkich. Bądź człowiekiem, bo rozmawiasz z człowiekiem.

Korzystając z okazji, pragnę przeprosić userów, którzy zostali potraktowani w sposób niesprawiedliwy czy niewłaściwy.

Pozdrawiam.

To akurat nie jest.

Ale masz możliwość, skasowania tematu,zmiany tematu,edycji posta,możesz również dać ostrzeżenia.Według definicji masz władze na userami.Twoją pracę na tym forum porównał bym do policjanta,on również stoi na straży prawa,(niektórzy policjanci czasami usiłują być ponad nim ).

Złączono Posta : 20.07.2007 (Pią) 9:38

Przeprosiny przyjęte :mrgreen: :lol:

hm … a ja tam jakoś nie traktuję moderacji tego forum jak wrogów :stuck_out_tongue:

a nawet was podziwiam że wam się w ogóle chce użerać z niektórymi userami :stuck_out_tongue:

ja to bym od razu zbanował połowe userów :twisted: a pozostałych profilaktycznie bym upomniał :twisted: :lol: :stuck_out_tongue:

hehe :slight_smile:

Wiecie co ja wam powiem…

Nie chciałbym byc moderatorem na forum o rozmiarach DP :stuck_out_tongue: Niby wydaje się, że to same plusy, a jednak… Kilku modów vs. kilka (dziesiąt) tysięcy userów, i na wszystkim trzeba zapanowac. Wiadomo, że na ‘władzę’ jest największa nagonka i największe narzekanie. Zresztą na jakimkolwiek forum z liczbą aktywnych userów większą niż 20 bycie w ‘elicie’ to zadanie trudne i odpowiedzialne. W sumie to nawet mam RISPEKT do modów, mimo MIMO kilku zachowań i decyzji, hmmm, kontrowersyjnych.

Bycie moderatorem to odpowiedzialne zadanie. :stuck_out_tongue:

ostatnio jednak miałem przykry incydent z pewnym moderatorem (nie z tego forum ;P).

Ja bym niechciał być modem. A co do modów to ostatni mod dał mi 6 ostrzeżeń za jegnaego posta…był nie w tym temacie co trzeba a akurat miał zły chumor, bo zamochód sobie rozbił w wypadku :shock:

:hahaha:

Ty naprawdę masz jakiś problem ?! , a jeżeli nie to na pewno masz poczucie niższości .

Poczytaj dobrze to co napisał Monczkin a na pewno zrozumiesz :-k

ze moderatorzy nie maja tu władzy,jeżeli będziesz korzystał (będziemy korzystać) z forum zgodnie z regulaminem to jestem pewny ze nie będzie

takiego czegoś jak :

:stuck_out_tongue:

ps.

jeszcze ze dwa posty tutaj i … jak sadzicie co sie stanie ??

Jaki??

Wiesz wogule co to jest poczucie niższości??

Rozumiem

A ty przeczytaj moje posty, to może też zrozumiesz(chociaż wątpię :mrgreen: )

Przeczytaj definicje “władzy” to zrozumiesz, że mają

Jeżeli będziemy prowadzić kulturalną rozmowę, to raczej nic się nie stanie

L.B.G. xulu nie kłóćcie się już.Na swoje pytanie odpowiedź dostałem i dziękuje. 8)

fantastycznie, a teraz KOSZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ SZ SZ :smiley:

Ja dostaje 300zł miesiąc za bycie adminem na pewnym forum.

Jak wy 0zł to wasza strata.

Niektórzy pracują za darmo, bądź co bądź robienie czegoś dla kogoś to praca na zlecenie. Pracujecie dla portalu uhahaha za freee uahahaha :lol:

z czego się śmiejesz?

hmm masz na to umowę? bo jak nie to robisz na czarno…

nie dla wszystkich kasa jest najważniejsza i myślą tylko o niej, są wyższe wartości ;]

proszę wybaczyć za OT ale kasa jest ważna :stuck_out_tongue:

przynajmniej dla mnie :stuck_out_tongue:

tylko tyle :o

sie pochwaliłeś :x

zainicjowałeś temat w temacie to go skończ proszę, na którym forum ??

author_vision kasa… to tylko papierki :mrgreen: naprawdę są inne wartości i to dużo więcej znaczące od “monety”

ale ile radochy dają te “papierki” :smiley:

dla Ciebie oczywiscie :x

ps.

jaką radochę Ci dają pieniądze ?? jak “dorośniesz” to może zrozumiesz (powinieneś zrozumieć ) ze

A co w tym dziwnego?? Moderatorzy największych for w Polsce zarabiają do 5000zł.

Nie mam już 12 lat i drobne na lizaki mi nie wystarczają.

Gratuluje widocznie moderacja to twoja pasja i przyjemność.

Zakaz reklamy REGULAMIN

Tak posiadam umowę cywilno prawną (umowa zlecenia)

Wiadomo że to nie wszystko ale komercyjny portal nie daje moderatorom nic za to że poświęcają swój cenny czas by trzymać to forum w porządku.

Śmieszne hahaha i z tego sięśmieje

Hahahahaha, skąd żeś się urwał ??

Chyba nie z choinki, bo do swiąt jeszcze daleko

:silly:

fiesta zrozum go, on chciał nam zaimponować 8) …

wżyciu nieuwierze :wink: