Witam! Jak w temacie. Mam problem taki, iż jak włącze lepszą gre np prostreet to komp się wyłączy. Gdy już ma obciążenie to wydaje takie gwizdy. Nie wiem co może być przyczyną. Specyfikacja jest taka jak w linku:
http://www.allegro.pl/item488255694_qua … b_dvd.html Dodam jeszcze, że gdy gram w slabszą gre np GTA San Andreas to komp się wyłaczy po około 5 minutach gry, a prostreet odrazu jak włączam. Zasilacz się nie przegrzewa (tak mi się wydaje) ,grafika jest zimna, radiator z napisem “Gigabyte” wydaje mi się że ma temp ponad 60 stopni. Dziękuje za odpowiedzi.
Sorry ale ja mam taki sam zestaw tylko że ati hd2600 i 2gb ramu i jakoś jestem od roku na zasilaczu 350W i jakoś nic się nie dzieje, chyba że to karta geforce 9600 potrzebuje znacznie więcej watów niż hd2600 ale nie wiem
Czyli mówicie, że zasilacz lipny. Pytałem się kolesi co kupili ten sam zestaw i 4 których sie pytałem twierdziło, że STALKER idzie bez problemu. A mi nawet się nie włączy
Kompa mam juz od 6 miechów. Gram wyłącznie w cs 1.6, po zainstalowaniu prostreet dostrzegłem problem. Starsze gry ida jak żyleta i grać mogę smiało (nawet po 18h testowałem)
Nic nie robiłem od kupna. Wszystko jest ustawione seryjnie.
Nie znam sie, aż na tyłe ale możliwe, że wadliwa jest płyta głowna. Ale nie jestem pewny. Mam 4gb ramu a pokazuje np podczasz skanowania ccleaner’em ze ma 3gb … Na ramach pisze 2x2048 i podczas gdy włączam kompa też pisze ze 4gb.
Dobra zobacze to. Ale narazie musze poczekać gdyż nie mam pod ręką żadnej surowej płyty cd ;/
I jeszcze jedno. Jeszcze nie miałem wypadku z tym gdy np słuchałem mp3, wypalałem płytę, włączony steam, opera włączona na raz, i nic. A to tylko podczas gry się robi…
Gdy dam mu jakieś zadanie temp procka rosnie do 50 stopni przy czym sie wyłącza (próg ustawiony na 50 stopni) nie wiem ile mozna ustawic zeby nie przegrzewac procka.
Ok dam 80 , bałem się że się może spalić, kumpel mi mówił że procek ma wytrzymałość do 100 stopni.
Dałem do 80 i jak włączałęm prostreet wyłączył sie przed samym menu. Żeby włączyć ponownie komputer musialem wylaczyc zasilacz na okolo 5 sekund i po ponownym wlaczeniu zasilacza , uruchomienie komputera sie powiodlo. Wszedlem natychmiast w biosa i sprawdzilem temp, w biosie pokazuje ze procek ma temp 35 stopni :|. Niemożliwe żeby tak szybko ostygł… Wydaje mi się że zasilacz jest do kitu ;/