Q6600 9600gt 4gb ram WYŁĄCZA SIĘ :<

Wg .mnie ten

w zupełności wystarczy do tego sprzętu

pzdr.

może któraś z kości ramu jest skopcona sprawdź każdą pojedyńczo jak nie ram to zasiłka

Ram sprawdzalem i to nie jest tym spowodowane. Odczepiłem karte graf chcąc zmniejszyć obiciążenie zasilacza, ale nie mam zintegrowanej karty na plycie :(. Moj zasilacz dokladnie nazywa sie “ATX 450w” po rozkręceniu obudowy zobaczylem. Ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie zasilacza?

Yyyyyyyyy co jest? Jaki model płyty głównej? :shock: :shock: :shock: ZESTAW Z ALLEGRO

ATX-wymiar

450w-moc

Spisz jeszcze nazwę np. MODECOM, FOX, MEGABAJT, OCZ, AmacroX, CODEGEN itp.

Płyta GA-P31-DS3L

Zestaw z allegro.

nazwa Procomp.

Procomp… i wszystko jasne

proponuję wymienić na Corsair 450W / OCZ SxS 500W rev.2

A jakiś zasilacz do 200 zł da radę pociągnąć taką maszynę ?

Q6600 4x 2.4

4 gb ram ddr2

Dysk samsung 500 gb

Grafika GF 9600gt 521 mb/ 256 bit PALIT

Napęd optyczny multispeed

Obudowa wizzard .

http://www.ceneo.pl/1246938

chłodzenie sprawdź czy wogóle działa

Nie zmieniaj zasilacza! Jestem pewien że to nie jego problem gdyż mam podobny problem na

E8400

Abit IP35-E

DDR2 2x 1GB Patriot Extream CL4

Gainward HD4850 512 MB

i sprawdzałęm 3 zasilacze ModeCom FEEL 400W, Amacrox 400W, ModeCom Premium 500W

i bez róznicy żadnej. Ustaw pamieci na single channel i pewnie bedzie Ci chodzić… ale dalej nie wiem czego to wina może płyty może ramu ;/ karte sprawdzałęm tylko ustawienie w single channel pomaga a na karcie 7300GT nie było problemu. HD4850 sprawdzałem i też działa więc masz ten sam problem co ja. Tymaczasowo go rozwiążesz zmiana połozenia ramu że bedzie koło siebie. Ale to chwilowe bo po kilku godzinach bledy są w 2D nawet

Tylko jak mi się wyłączy komp to cały czas się pali kontrolka na klawiaturze i bez wyłączenia i włączenia zasilacza kompa nie włączę go . Z ramem kombinowałem , wyciągnąłem jedną kość i to samo, zmieniałem położenia kości i to samo, z drugą kością tak samo robiłem. W starsze gry mogę grać typu GTA VC itp. Jedynie jak odpalę coś mocniejszego to się dzieje :(. Jeżeli jakiś z podzespołów jest uszkodzony to mam jeszcze 2,5 roku gwarancji. DarthTemplar opisz dokładniej w jakich okolicznościach się wyłączał .

Jeżeli problem z włączaniem/wył to ja bym stawiał zasilacz/płyta gł

NAJLEPIEJ ZROBISZ JEŻELI ODEŚLESZ NA GWARANCJĘ I ONI CI TO ZROBIĄ !!

Właśnie daj całość na gware bo to jest problem z wybrzydzaniem HD4850 który pewnie twojej płyty nie lubi ;/ tak jak mojej

Dostrzegłem jeszcze jedną rzecz. Grając rano w RTL ski jumping 2007 grałem od 8 do 11. Była wtedy w pokoju temp 18*. Gdy tata zapalił w kominku temp w pokoju wzrosła do 22* i komputer się wyłączył.

No to coś z temperaturą karty graf/procka.

Zdejmij chłodzenie procka, załóż nową pastę

Wyczyść chłodzenie grafiki

Graj z otwartą boczną ścianką

Zobacz czy wszystkie wiatraki działają

DarthTemplar

Gdzie tu w tym temacie jest napisane, że autor ma w puszcze Hd4850 :|???

Wszystkie wiatraki działają , grafa ma temp 38* (podczas gry) w spoczynku ma 30*. Procek max miał 55* przy nasileniu 85% procka więc tu chyba winy niema ;/ Dysk twardy ma temp 20-30* więcej jeszcze nigdy nie miał. Dotykałem płytę gdy ściągnąłem boczną ściankę , jedynie taki jeden element co ma napisane na sobie “Gigabyte” wydawał się troszkę ciepły , ale nie gorący. Chyba tu będzie winny zasilacz. Gdy gram w nowszą grę to wydaje taki gwizd , to chyba wiatrak od grafiki podkręca obroty.

na zdrowy rozum to albo obwody zasilania MB albo zasilacz nie kasuj gierek na których komp Ci się resetuje reklamuj sprzęt na gwarancji bo sam nic raczej nie wskurasz tylko opisz im że na tej czy tamtej gierce po kilku chwilach grania masz reset

pożycz od kogoś zasilacz i sprawdź (tylko jakiś dobry)

jeśli będzie działało to masz 2 wyjścia: odesłać kompa na gwarę i czekać trochę na naprawę/wymianę albo kupić nowy zasilacz

Ściągnąłem boczną obudowę i jak dam mu jakieś lepsze zadanie to gwizd o którym wspomniałem że to z karty graf. okazał się wydobywać z zasilacza. Więc to nie grafika gwiżdże tylko zasilacz.