Przeczytajcie
Noo…Nie myślałem,że HD4870 może być lepsza niż 8800GTX i GTS…Za 2 tygodnie powinna być już w sklepach.Ciekawe będzie jakie będą sterowniki.
Pzdr KJB
No no… Ciekawie się to zapowiada Ale jeszcze zobaczymy co ATI zwojuje seria HD4xxx na rynku
Jednak myślę że to będzie naprawdę udana seria
Pod względem wydajność/cena HD4870 jest dużo bardziej opłacalny niż GTX 280 :)…
Tak.Można podłączyć 2 karty w CrossFire (HD4870) i wydajność będzie taka sama albo większa niż GTX 280.Oby dobre stery wyszły. ![-o<
Dobre stery to już teraz są (prawie). Ostatnio wypuszczono hotfixa dla HD4xxx do catalyst 8.6, który zwiększa framerate i obniża :!: temperaturę o blisko 10 stopni.
Ciekawe co NVidia zaprezentuję…
już HD4850 jest lepsza od 8800GTX, 8800GTS i 9800GTX
No właśnie ciekawi mnie kiedy ta karta będzie w sklepacha w Polsce…Ostrze sobie na nią zęby od premiery a tu pewnie dopiero za 2 tygodnie będzie yhhhh #-o
Szkoda że nie mają HDMI, bo nie chce mi się kupować tych przejściówek DVI->HDMI…
jeszcze niech zrobią jakiś fajny procek na AM2
A po co Ci HDMI?
Więc skoro tak napisali to bardzo możliwe, że tak będzie.
Np. do oglądania filmów HD, oraz do tego że nie muszę łączyć telewizora kilkoma kablami tylko jednym.
taką przejściówkę mój kolega otrzymał razem z HD4850 więc tutaj pewnie też będzie : )
Ale o co chodzi z tym HDMI? Na wikipedii przeczytałem, że to coś obraz + dźwięk… to dźwięk jest przecież z kart dźwiękowej. więc jakie ma zastosowanie to HDMI?
Z jakiej firmy? Gigabyte?
A pod Linuksem dalej kuleją ;/ nie wydadzą dobrych sterów pod ten system to nadal userzy Linuksa będą kupować karty NVidii nawet jak będą mniej wydajne od kart ATI/AMD
Teraz tak ale nie wiadomo co będzie za jakiś czas.
Pod AM2 już nie zrobią, raczej mogą zrobić fajny procek pod AM2+ lub AM3.
@ noname321 tego nie zdążyłem się dowiedzieć, jak się go spytam, to powiem
Dzięki swoim wielkim budżetom i wielkiej liczbie użytkownicy linux’ów stanowią wielką rzeszę graczy, a więc i entuzjastów kupujących oddzielne karty graficzne mid/high end’u. :]