W Irlandii Asus nie ma żadnej fabryki.
No ja sobie tego nie wyryłem na routerze, aż taki zdolny nie jestem. Zresztą szkoda czasu na Spamowanie z tobą ty i tak wiesz lepiej.
Jak możesz to pokaż zdjęcie, bo mnie zaciekawiło.
Nie chce mi się teraz odłączać go, może w dzień.
Paradoks jest ciekawy bo co innego na sprzęcie, a co innego na pudełku. Na pudełku Made in China.
iPhone też ma na pudełku Made in China to smao MacOS. Mówiąc o TP-Linku Chińszczyzna nie chodzi gdzie go “skleili”
Przypomnę się, dzięki.
PS a ten Twój Asus czasem nie jest robiony też w Chinach?
Przeczytaj post wyżej po edycji.
Asus to produkt Chiński.
O wiele bardziej dopracowany sprzętowo jak i software-owo (Firmware).
I bardzo dobrze. Nie znam routerów Asusa obecnych teraz na rynku. Jak coś jest lepszego w podobnej cenie to tylko lepiej dla konsumentów, bo konkurencja musi “gonić”.
Zgłaszajcie się do testów “cwaniaki”
TP Link nie robi fajnego sprzętu, robi co najwyżej szajs.
To że drogie nic nie znaczy. Archer za 800 złotych kurzy się, bo się wiesza i grzeje tak, że schabowego byś na nim usmażył.
Jak będziesz miał chwilkę, wrzuć proszę zdjęcie routera Asus wyprodukowanego w Irlandii. Dzięki.
W poniedziałek Redakcja po zamiata nasz hejt na sponsora serwisu dobreprogramy, ale nigdy nie widziałem w internecie takiego narzekania i tyle problemów z żadnym innym sprzętem sieciowym jak TP-Link. Owszem zdaży się, ze są problemy z innym sprzętem, ale to 2 90% przypadków problem z konfiguracją firmware-u, w TP-Linku, grzeje się, piszczą zasilacze, wiesza się, a aktualizacja firmwareu polega na poprawieniu działania firmware-u w M$ Edge co jest już żałośne. Kupiłem drogiego Asusa bo poprawiają firmware, ostatnio poprawili coś z WiFi i działa fenomenalnie, aktualizują firmware wbudowanych modemów ADSL, VDSL, LTE. To świadczy o firmie, która nawet w tak starych modelach jak RT-N14U czy RT-N18U aktualizuje nadal firmware, a TP-Link wyda nową wersję sprzętową, a firmware jak spaprany tak spaprany nadal. Co gorsza wcale nie płacimy mniej niż za średniej klasy router Asusa.
A ja nigdy nie miałem problemów z TP-Link… ich urządzeń też nie miałem.
Zauważcie, że hejt jest zawsze, natomiast pozytywne opinie rzadko są pisane bo się nie chce. Dlatego zazwyczaj wydaje się, że X produkt/firma jest fatalny/a.
Kiedyś patrzałem na msgm.pl aby poczytać opinie i zauważyłem, że też pozytywów mniej ludzi pisze. Ale za to aby zje*ać firmę i produkt to już znajdują kilka chwil.
Czemu się bawisz w adwokata diabła z którym w dodatku nie miałeś styczności? Piszesz, starasz się wybielić producenta na podstawie tego że wydaje ci się że nie może być aż tak źle.
Mam od kilku lat kilka routerów Tp-linka i z żadnym nie mam problemów. Minusem faktycznie jest brak aktualizacji softu, albo firmware, gdzie ostatnia wersja na stronie producenta to wersja beta…
Skoro nie miałeś, to po co piszesz? Ja mam w domu Archera 2600, który kosztował 800 PLN i nadaje się co najwyżej na śmietnik. Mam Mikrotika za 250 złotych, który możliwościami zjada tego Archera na śniadanie. Netgear w tej samej cenie co Archer działa stabilnie i się nie grzeje, tp link po 2 dniach wymaga restartu i grzeje się tak, że zimą okna muszę otwierać, aby obniżyć temperaturę w domu.
W dwóch dużych sieciach mam po kimś switche TP Linka, bugi w firmware są przerażające. SNMP nie włączysz, bo switche robią pętle. STP strach włączyć, bo topologia przebudowuje się 2 minuty, co powoduje wyłączenie całej sieci. Ze switchami Netgeara, HP nie ma takich problemów. To sprzęt biznesowy, a ostatni firmware wydano w 2015, gdy pozostali producenci dożywotnio aktualizują swój sprzęt. Roznica w cenie, to może 200 PLN.
@anon54006378 nie bawię się w adwokata, po prostu wkur@#$ mnie jak jeden hejtuje, a drugi przytakuje mimo iż sprzętu nie mial w ręce. Druga sprawa, stwierdzam fakty, że hejty będą częścież niż pozytywne opinie - zazwyczaj.
@roobal widzisz, Ty masz problem z X produktem, który możesz oddać przez pewien czas niesprawny/wadliwy do sklepu. Chyba, że nagle po 2 latach przestał działać, ale to zaczyna być standardem w dzisiejszych czasach. W sprawie bugów i błędów pisałeś/wysyłałeś list do TP-Linka ? Nie chcę słyszeć, że inni pisali… nie obchodzą mnie inni i ich bajka bo pewności brak, że skontaktowali się z firmą.
Dzięki temu, że napisałem moja opinię, odezwał się @djfoxer, który jak sam pisze ma kilka urządzeń tej firmy i problemów nie ma. Dzięki.
Hejterzy piszcie wady gdzie trzeba, a tych którzy nie mają problemów z urządzeniem proszę o tym pisać, choć wydaje się to zbędne… bo dużo osób wychodzi z założenia, że jak działa to dobrze i nie trzeba “chwalić”.
EDIT
Nie, nie liżę tyłka nikomu. Nie muszę dostać X produktu do recenzji. Nie potrzebuję powerbanka o pojemności 2600mAh, na główną nagrodę nawet nie liczę, bo jeśli chodzi o recenzje to są tutaj spece od tego