Zauważyłem ostatnio że na karcie SD tworzone są pliki o nazwach cyfrowych z rozszerzeniem .miuigallery, tych plików jest dość sporo już utworzonych - wygląda to tak jak na screenie
Nie ruszaj tego. Po to ma kropkę z przodu, aby było ukryte.
To m. in. pliki optymalizacji (cache) wyświetlania miniatur i katalog operacyjny jak np. coś przycinasz/kadrujesz. Jeżeli masz synchronizację włączoną z MiCloud to też zdjęcia się kolejkowane tam do wysłania w chmurę.
@Domker a czy czasami ta kropka to nie jest przed rozszerzeniem nazwy pliku?.
Chyba że kropka ma być przed nazwą nadanego pliku to wówczas by był ukryty plik… .
Hm… czyżby za każdym razem co będzie się działo na zdjęciach / miniaturach / wysyłaniach / synchronizacji to będą tworzone pliki?. To z czasem będzie ich straszna ilość jak by nie było.
@Domker, @blumberplumber czyl jak bym dał kropkę przed ciągiem cyfr w nazwie pliku *.*miuigallery to zostanie ukryty plik. A może inaczej, da się seryjne / hurtowo ukryć wszystkie takie pliki które są *.*miuigallery?.
Ja delikatnie mówiąc wszystko w… a nazbierało się tego ok 77 pliczków o wielkości ,0" Jak na razie działa a mam Redmi 9 note PRO Jak jestem przy temacie,co prawda dzwoniłem szomej czy jak oni tam się zwą i miała babka oddzwonić i cisza.Dotyczy pewnych ustawień;po odłączeniu ładowarki wyłącza mi wcześniej włączone oszczędzanie baterii i uruchamianie przez podniesienie nie wiem gdzie to zmienić…
Dobrze piszesz i to wszystko jasne, tyle że po odłączeniu ładowarki po jej naładowaniu automatycznie odłącza te opcje.Muszę ponownie tam ,wchodzić" by je aktywować…
@Madafaker, @anon70869275 podam na swoim przykładzie. Mam Redmi 9 mam też ustawione Oszczędzanie Baterii nie mam aktywnej opcji Podnieś, Aby Wybudzić i jak włączam ładowanie czy to będzie 20% czy 25% czy nawet 19% bateria się ładuje, dobija do 100% i opcja Oszczędzania Baterii nie znika, a jest cały czas aktywna po naładowaniu.
@anon70869275 jak usunąłeś wszystkie pliki *.*miuigallery to wszystko poprawnie się wyświetlało - zdjęcia, minitaturki?.
Jak najbardziej Jak potrzebuję dokonać zmian np.własnej tapety to:ustawienia\tapety\menadżer plików\karta SD i czy tapety czy kontakty itp.Mam na karcie SD odpowiednie katalogi: Kontakty foto,dzwonki itd. mam dopasowany dzwonek do każdej osoby itd.Te pliki o które pytasz, zaglądałem zaś się potworzyły.Łatwo je usuwać po podłączeniu telefonu do komputera i masz wszystko jak na dłoni.Może nieco chaotycznie piszę ale sam jeszcze dobrze nie opanowałem tego Redmi bo mam chyba miesiąc.
Nie wiem ja wywaliłem bo jak pisałem nie ma się kogo zapytać,dzwoniłem do sklepu w W-wie nie wiedzą kazali dzwonić do serwisu a w serwisie do dziś brak odpowiedzi.Z kolei brak takiej pełnej instrukcji bo to co dają to śmiech na sali.Napisano;włącz wyłącz i jak będziesz wyrzucać pamiętaj gdzie oddać baterię :-)) Już kilkakrotnie przywracałem do ustawień fabryczny ale to w celach testowania różnych opcji i edukacji o tym cudzie.Tak ogólnie jestem zadowolony…
To pobierz najnowszą wersję bez dopisku “global”, bo na niektórych smartfonach właśnie wersja global po aktualizacji się wykrzacza.
Oczywiście najpierw usuń poprzednią aktualizację.
Nie wiem, bo ja mam Mi5 Pro aktualizacje wielu apek systemowych się skończyły.
Skoro nie jest w kanale aktualizacji i jest APK jest po angielsku to możliwe, że nie będzie po polsku. Zawsze możesz aktualizacje odinstalować.
Pewnie w swoim czasie będzie normalnie dostępna aktualizacja.