Reklamy popup na vortalu

No mężczyzna chyba nie może zajść w ciąże, chociaż nie wiem jak jest teraz z dzisiejszą medycyną.

Jeśli chodzi o reklamy, to jeden administrator w tym temacie wypowiedział się chyba jasno.

Poza tym, jeśli reklamy to jedyny dochód Vortalu… to wybacz ale Vortal musi się jakoś utrzymać, a administratorzy/pracownicy też muszą za swoją pracę czerpać korzyści materialne, choćby pieniądze z reklam…

Feelek , weź pierw przeczytaj mój post jeszcze raz. Nie napisałem, że reklamy na vortalu są złe, wręcz przeciwnie. Polityka jaką prowadzi firma zajmująca się stroną jest niemal idealna. Nie znam drugiej takiej strony, gdzie brak pop upów i innych badziewi.

Tu masz wyjaśnienie skąd się wzięły: viewtopic.php?f=5&t=304207

Nie będę się znów rozpisywał bo pod tym linkiem masz wszystko opisane, jak pisał Monczkin bronimy się jak możemy ale serwery i łącza same się niestety nie opłacą…

No to już chyba nie u nas :wink:

Grr… Maiło być program. Ostatnio jestem rozkojarzony…

Krogulec, ja Was doskonale rozumiem. W dzisiejszych czasach wszystko kosztuje.

Cieszę się i dziękuję

Fakt jest tam taki bannerek ale za to nie ma tego kwadratowego pod opisem. IMHO w niczym to zresztą nie przeszkadza…

A ja mam pytanie z innej beczki :slight_smile:

Klikając prawym na reklamę można ustawić jakość w jakiej się wyświetla, czy da się ustawić na stałe niską jakość lub średnią ?

Bo po odświeżeniu wraca do normalnej.

Ostatnio zauważyłem (na szczęście nie na stronie głównej) na dobrych reklamy z dźwiękiem.

Jest to reklama w postaci kwadratu (lub prostokąta zbliżonego wyglądem do kwadratu) pod newsem lub programem, reklamuje ona chyba Microsoft SQL Server 2008 lub coś w tym stylu.

Z tego co wiem, takie reklamy są niemile widziane przez użytkowników. I zgadzam się z tym - gdy w nocy wchodzisz na dobre, a przez przypadek masz ustawioną głośność na maksimum, taka reklama może nawet obudzić sąsiadów :slight_smile:

Ponadto wróciły “narożne” toplayery na stronie głównej, jednak teraz nie reklamują one już pakietu NOD32, a produkty Adobe.

@KPC21: Proponuję poczytać definicję słowa “toplayer”. To, co jest obecnie w rogu to expand corner, który - mimo iż flash - to nie należy do jakiś super dręczących reklam, ba… jest to jedna z bardziej przyjaznych form reklam :slight_smile:

Definicja toplayera z Wikipedii:

Expand corner kwalifikuje się pod tą definicję.

I zgadzam się, że jest bardziej przyjazny dla użytkowników niż tradycyjny toplayer (uruchamiający się automatycznie po wczytaniu strony).

I pomyśleć, że kiedyś był tylko banner obok loga na Vortalu i mały banner na forum :slight_smile: Rozumiem, że Vortal się rozwija, a do tego potrzeba kasy (trzeba w końcu utrzymać nową serwerownię co pewnie wcale mało nie kosztuje). A żeby była kasa, potrzebne są reklamy. Ale mam nadzieję że na DP nigdy nie pojawią się pop-upy w dowolnej formie.

Wręcz przeciwnie - właśnie się pod tą definicję nie łapie. Toplayer NAJPIERW zasłania treść, dopiero po kilku chwilach lub po naciśnięciu “X” daje do niej dostęp. Expand corner natomiast niczego nie blokuje - wyświetla się “grzecznie” w rogu - jeżeli chcesz to możesz go rozwinąć, jeżeli nie to nie…

Jeżeli masz lepszy pomysł jak to sfinansować to jestem do dyspozycji :stuck_out_tongue:

1%? :smiley: Przecież można by was potraktować jako Organizację Użytku Publicznego :smiley:

W tej definicji nie ma nic na temat tego, że toplayer musi się odtworzyć po załadowaniu się strony.

Widocznie znalazłem złą definicję :slight_smile: @tomcik, proponuję żebyś ją poprawił :slight_smile:

Dobre :stuck_out_tongue:

Ależ jest :wink: Nie ma jednak sensu kłócić się o definicje. Ważne jest to, że ta forma reklamowa nie przysłania treści “na dzień dobry” po wyświetleniu strony. Możesz ją rozwinąć ale nie musisz…

Z tym 1% jest niezły pomysł :slight_smile:

Swoją drogą, reklama, nawet dwie przysłaniające kawałek newsa i dające się zamknąć - takie to straszne? Cieszę się, że DP mają takiego admina jak Krogulec - bo gość myśli (tak wnioskuję :stuck_out_tongue: ), że vortal ma być dla ludzi, nie na odwrót :slight_smile: