No więc pisałem już wielokrotnie o resetach komputera… ale nie dostałem jasnej odpowiedzi co może być nie tak… otóż teraz dojrzałem że… Vista mi sie resetuje podczas kopiowania plików z partycji C na D lub E… lub na dysk IDE… Czy to oznaka uszkodzonego dysku … i przez to są te resety ? Sprawdzałem pamięć memtesetm nie ma żadnych błędów… zresztą wszystko jest nowe… Gdyby ktoś nie znał sprawy… daje konfig…
Procesor: AMD Athlon64 X2 4400Mhz EE
Chłodzenie: Pentagram Freezone HP-100 AlCu Lite
Płyta gł.:DFI Infinity NFUltra II-M2
RAM: A-DATA EXTREME PLUS 2x1GB 800MHz CL4-4-4-12
Grafika: Palit 8600GT Sonic+ 1.0ns
Zasiłka: Amacrox Warrior 450W
Dysk: Maxtor SATA I 120 GB
Czasem bios się resetuje po restarcie. I muszę znowu podkręcać… wszystkie ustawienia. Wszystko jest nowe a resety występują i już mnie to naprawdę denerwuje. Pierw myślałem że to wina płyty gł. ale zaktualizowałem bios… ( i nic to nie dało ).
Jak komp sam sie zresetuje to podczas odpalania kompa zatrzymuje sie wszystko na " Detecting ide drivers " i zwis. Musze wył i wł. ponownie by odpalił. Co jest nie tak ? Może być to wina dysku ? Wszystko inne jest nowe i wykluczam… Chyba że ten Brisbane gryzie się z tą płytą ( ale bios jest nowy )…
Proszę… pomóżcie…
PS… wcześniej resety na XP występowały najczęściej podczas wgrywania sterowników… potem sie wkurzyłem i wgrałem Viste… ale i tak problem nie znika… Fakt mniej się resetuje ale występuje to nadal… Dysk sprawdzałem różnymi defragmentatorami i było… wszystko w porządku…Hdd regeneratorem i też nie bylo żadnych badów…