Wszyscy zainteresowani dostali SMS i dawno o tym wiedzą
Tu Cię “zaskoczę”, jeszcze wczoraj pod wieczór odbierałem przesyłkę z paczkomatu, całość powiadomień otrzymałem “tradycyjną” drogą smsową, a o tej “rewolucji” wskazanej w linku, nie mam śladu żadnej informacji, więc …
Sprawdź dokładnie. Ja dostałem SMS dzisiaj o 10:18.
Jeszcze niech wymyślą że mail jest be i shackowany od 30 lat.
Nie obrażaj mojej inteligencji…
U mnie żaden ale baba chcąca seksu
z morele / ruski spam doszedł kolejny raz.
Też mi się wydaje, że obsługa SMS mogła być dla nich niewygodnym kosztem i znaleźli dobre usprawiedliwienie.
W sumie nie żałuję, bo te SMS tylko mnie wkurzały, dublując informacje z aplikacji.
Widać jesteś młodszy, bo do mnie tylko dzwonią z ofertą darmowych badań
A ja w życiu nie zamówię już niczego via InPost, chociaż miałbym przepłacić. Zgubili moją przesyłkę i mają mnie w dudzie - reklamacja ciągnie się od miesiąca, pani na infolinii z rozbrajającą szczerością odpowiedziała, że InPost jako firma nie ponosi odpowiedzialności, bo wina leży po stronie (ich) oddziału w Warszawie. Od połowy sierpnia kopię się z koniem, końca nie widać, nadziei już nie mam.
Wyżaliłem się, o.
Jeśli ktoś ma w pobliżu placówkę PP to jaki zysk z InPosta? Cenowo nie są konkurencyjni a i czas na odebranie paczki mocno ograniczony w porównaniu z PP.
Sprzedający nie miał innej opcji do wyboru.
Następnym razem opłacę swojego kuriera.
“Do Bydgoszczy będę jeździł!”
O ile nie otwarte 8-18 / 8-20 i zostają ci 2 - 4 godziny na odbiór lub niby masz na osiedlu tylko ajencję, którą umieją zamknąć na tydzień i przenoszą tymczasowo do punktu z 300 metrów dalej, który i tak jest normalnie przeciążony - i mówią przyjdź pan jutro dzisiaj nie wszystko dojechało i szkoda nam sprawdzać nawet co mamy a co nie.
Nawet chciałem napisać co o tej durnej decyzji myślę, ale wyręczyli mnie komentujący linkowany artykuł:
Czy to znaczy, że nie będzie już obowiązku podawania numeru telefonu adresata?
Nie dostałem SMSa od inpost o takiej akcji (przeszukałem SMSy od nich z ostatnich 2-3 tygodni). Dostałem natomiast wczoraj wieczorem SMSa, że “moja paczka jest w drodze”.
Ludzie panikują z jakimiś aplikacjami A przecież kod przychodzi również mailem, większość osób ma już telefony które obsługują taki format wiadomości
Ponoć wstrzymują tylko u tych co już mają zainstalowaną aplikację. U reszty smsy przychodzą po staremu.
No to jestem farciarzem, bo ja mam blisko, czynne 8-20 (a w soboty do 14ej). Jak tylko mogę zamawiam z odbiorem w punkcie PP (przesyłka może poleżeć dłużej niż w paczkomacie). A kurierów unikam jak ognia, ale to już inny temat.
8-20 w dni robocze, w soboty do 14, a w niedzielę wcale, czyli przed pracą nie bardzo, ewentualnie po pracy, ale wtedy już jest karamba z kolejkami, bo nie tylko ja pracuję, a zostaje tylko kilka godzin otwartości dla wszystkich pracujących. W dodatku śmierdzi (taki typ klienta chyba ), wciskają ci czekoladę, książki patriotyczne i obrazek z jakimś papieżem (niebawem pewnie stoisko ze świeżym mięsem otworzą). Jak zapomnisz dowodu to wracasz z kwitkiem. Czas transportu woła o pomstę do nieba tak jak i jakość obsługi klienta (coraz mniej, ale ciągle pracujące chodzące skanseny prl w okienku ). O listonoszach z przyzwoitości nie wspomnę.
Wystarczy mi doświadczeń z PP do których jestem zmuszony durnymi przepisami prawa (korespondencja urzędowa) i sporadycznymi przesyłkami gdzie nie było wyboru cywilizowanej firmy
Ja raz zamówiłem, zamiast normalnej dostawy w dwa dni czekałem chyba tydzień, nazwy miast zmienione, ale przesyłka z Warszawy do Poznania szła przez Rzeszów “pomylili się” i 4 dni tam leżakowała.
Co do rezygnacji z SMS,: koszty. Wysłanie kilkuset tysięcy SMS rocznie , nawet po 5 groszy sztuka, to kwoty idące w Miliony PLN.