Microsoft wprowadził w Windows 10 funkcję pozwalającą na rozproszoną dystrybucję plików aktualizacyjnych dla systemu operacyjnego. Takie rozwiązanie teoretycznie może przyspieszyć pobieranie aktualizacji na nasz komputer, ale z drugiej strony warto mieć na uwadze, że Microsoft rozwiązał problem szybszego dostarczania aktualizacji systemowych, wykorzystując po prostu łącza internetowe użytkowników najnowszego systemu.
Oznacza to, że każdy standardowo skonfigurowany komputer z Windows 10 działa jak węzeł sieci P2P. Otrzymuje szybciej aktualizacje, ale i sam udostępnia producentowi część pasma użytkownika na potrzeby dystrybucji fragmentów pakietów aktualizacyjnych. Jeżeli nie chcemy, by nasza sieć była wykorzystywana do takiej transmisji, można ten mechanizm wyłączyć w ustawieniach systemowych, w oknie Wybierz sposób dostarczania aktualizacji klikając na odpowiedni przełącznik.
Czego to dowodzi?
Że możesz pobrać aktualizacje bezpośrednio z 2-go komputera i nie potrzebujesz do tego serwera Microsoftu.
Źle?
Domyślnie o ile pamiętam jest ustawione wewnątrz własnej sieci czy w zasięgu grupy domowej.
Dalej nie widzę dowodów na szpiegowanie i blokowanie nielegalnego softu albo całego komputera za jego posiadanie.
Pochwalę się że mam na wszystkich kompach lewy pakiet Office, wszystko hula nic się nie blokuje a przecież to produkt Microsoftu i działa tak od lat…
Poczytaj se na internetach bo mi się nie chcę już z tobą kłócić słuchaj kiedyś też miałem taki hype na wina 10 , twoja decyzja dla mnie to strata pieniędzy
Nie będę czytał bzdur które trolle wypisują aby tacy jak ty mieli pożywkę.
Zaktualizuj sobie 7-mkę do dyszki, poużywaj, wyrób sobie opinię i wtedy zabieraj głos bo obecnie powielasz bzdury.
To nie jest forum do kłócenia się tylko do pomagania ludziom jak mają problemy z komputerem więc skończmy ten temat że nie bo 7-ka jest lepsza nie bo 10-ka
Jak tworzysz nośnik ms nie prosi o to tak samo jest jak instalujesz system ja zainstalowałem bez żadnej licencji jak miałem zainstalowanego windowsa 10 wszedłem w ustawienia informacje aktywacja i rozwiąż problemy i licencje miałem cyfrową
Ależ ty zmieniasz tematy…
Jeżeli masz Win7 lub nowszy ciągle możesz go zaktualizować do dyszki ale nikt ci nie da systemu za darmo, chyba że wersję próbną.