Rozważanie kupna windows 10

Większe obciążenie sieci

Microsoft wprowadził w Windows 10 funkcję pozwalającą na rozproszoną dystrybucję plików aktualizacyjnych dla systemu operacyjnego. Takie rozwiązanie teoretycznie może przyspieszyć pobieranie aktualizacji na nasz komputer, ale z drugiej strony warto mieć na uwadze, że Microsoft rozwiązał problem szybszego dostarczania aktualizacji systemowych, wykorzystując po prostu łącza internetowe użytkowników najnowszego systemu.

Oznacza to, że każdy standardowo skonfigurowany komputer z Windows 10 działa jak węzeł sieci P2P. Otrzymuje szybciej aktualizacje, ale i sam udostępnia producentowi część pasma użytkownika na potrzeby dystrybucji fragmentów pakietów aktualizacyjnych. Jeżeli nie chcemy, by nasza sieć była wykorzystywana do takiej transmisji, można ten mechanizm wyłączyć w ustawieniach systemowych, w oknie Wybierz sposób dostarczania aktualizacji klikając na odpowiedni przełącznik.

Twój wybór chcesz mieć zablokowany komputer proszę bardzo

Czego to dowodzi?
Że możesz pobrać aktualizacje bezpośrednio z 2-go komputera i nie potrzebujesz do tego serwera Microsoftu.
Źle?
Domyślnie o ile pamiętam jest ustawione wewnątrz własnej sieci czy w zasięgu grupy domowej.
Dalej nie widzę dowodów na szpiegowanie i blokowanie nielegalnego softu albo całego komputera za jego posiadanie.
Pochwalę się że mam na wszystkich kompach lewy pakiet Office, wszystko hula nic się nie blokuje a przecież to produkt Microsoftu i działa tak od lat…

Poczytaj se na internetach bo mi się nie chcę już z tobą kłócić słuchaj kiedyś też miałem taki hype na wina 10 , twoja decyzja dla mnie to strata pieniędzy

Nie będę czytał bzdur które trolle wypisują aby tacy jak ty mieli pożywkę.
Zaktualizuj sobie 7-mkę do dyszki, poużywaj, wyrób sobie opinię i wtedy zabieraj głos bo obecnie powielasz bzdury.

Mam aktualnie 10
-_-

Wiesz co to sa sterowniki do sprzetu??

Wszystkie mam zaktualizowane do najnowszej wersji -_-

Skoro ma dychę to ma prawo nie wiedzieć bo ona sama załatwia problemy z nimi.

Wiem co to sterownik bo instalowałem je do dychy i 7-ki

Nie wszystkie, np. kontrolery dyskó Sata Intel/AMD czesto sa domnyślne z 2006 roku, ale po co wgrac od producenta, skoro system twierdzi, że dobre :stuck_out_tongue:

To nie jest forum do kłócenia się tylko do pomagania ludziom jak mają problemy z komputerem więc skończmy ten temat że nie bo 7-ka jest lepsza nie bo 10-ka

Jeżeli szukasz oryginalnego oprogramowania to masz https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 bo szkoda pieniędzy lepiej pozbierać na coś innego np. nowy komp czy coś

Sam zaczołes. Pozdrawiam :slight_smile:

Teraz to skończmy ?

Tak właśnie teraz

“Aby rozpocząć, przede wszystkim musisz mieć licencję na zainstalowanie systemu Windows 10.”

Jak tworzysz nośnik ms nie prosi o to :wink: tak samo jest jak instalujesz system ja zainstalowałem bez żadnej licencji jak miałem zainstalowanego windowsa 10 wszedłem w ustawienia informacje aktywacja i rozwiąż problemy i licencje miałem cyfrową

więc możemy powiedzieć że win 10 jest nadal darmowy

Ależ ty zmieniasz tematy…
Jeżeli masz Win7 lub nowszy ciągle możesz go zaktualizować do dyszki ale nikt ci nie da systemu za darmo, chyba że wersję próbną.