Rozważanie kupna windows 10

A tak serio to dowidzenia nie chce mi sie o tym pisac

Miłego weekendu i dziękujemy. Wszyscy odetchną jednego trolla na windows 10 mniej.

To są bzdury.
Nieważne jaki posiada się system, gier pirackich i innego pirackiego oprogramowania tak czy siak nie wolno używać. Skąd w ogóle wziął się w Internecie jakiś termin 24 czy 48 godzin na usunięcie nie mam pojęcia, ale to kolejna bzdura. Następna to "zablokowanie komputera w ciągu 24h, gdy masz “pirackie” pliki. Kolejna - “7 nie szpieguje”. Otóż 7 wysyła dokładnie to samo co 10 (no poza aplikacjami UWP). Kolejna to “szpiegowanie” wszystkiego i wszystkich plików przez MS w Windows 10. Microsoft wie o tobie wiele, zna aplikacje UWP, zna pliki, które przechowujesz na OneDrive czy kolekcję zdjęć, które dodałeś do “Zdjęć”, ale nic nie wskazuje na to, aby wiedział co masz na wszystkich dyskach i partycjach komputera.

A poza tym zawsze ważny jest rozsądek i jak się podpina swój komputer do Internetu, to zawsze trzeba liczyć się w wyciekiem danych. I to nie przez system operacyjny, a raczej przez różnego rodzaju złośliwe oprogramowanie. Dlatego nieważne jaki masz system, jeśli masz poufne czy tajne dokumenty, to takiego komputera nie podłączasz do Internetu. Koniec, kropka.

1 polubienie

Skąd masz takie “rewelacje” ?? Przypomnę, ściągnięcie pirackiej wersji Windows jest karalne, od pierwszej sekundy ściągania więc nie wiem skąd wziąłeś informację o 24 godzinach.

Jeżeli reszta twoich twierdzeń ma tak “solidną podstawę” jak powielanie mitu o 24 godzinach to nie warto z tobą dyskutować. Powielasz tylko głupie opinie gimbazy, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

Już nie blokują. 24 godziny po uruchomieniu pirackiej gry, komputer wybucha. To jest mikrowybuch, który rozrzuca w powietrzu cząsteczki grafitu, które unieruchamiają sprzęt elektroniczny bo zatrzymują przepływ elektronów. Można to jednak obejść crackiem ‘nosmoke’, którego trzeba załadować bezpośrednio do zasilacza :wink: Wiem to bo uwielbiam teorie spiskowe i oglądam X Files :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Windows 10 tylko wtedy jak interesuje Cię DX12* i lubisz szpiegowanie dla “Twojego dobra” W każdym innym przypadku polecam starego dobrego Windows 7

*który to jakimś cudem jest “niekompatybilny” ze starszymi wersjami a UE kładzie lachę na ten monopol…

PS. Ja na laptopie z 2009 mam XP x64 SP2 + wszystkie poprawki i najnowsze stery i chodzi jak marzenie :smiley:

1 polubienie

Jaki monopol ?? Zawsze możesz używać Linuksa czy BSD albo kupić komputer z MacOS :slight_smile:

Używanie XP w dzisiejszych czasam to nie wiem czy powód do chwalenia się.

1 polubienie

Prosty przykład - monopol polega na tym że ponad 99% gier jest robionych “przypadkiem” pod DX a nie OpenGL

1 polubienie

A to wina Microsoftu ??

PS
Sprawdź na czym jest nowy Wolfentein 2 :stuck_out_tongue:

A wiesz że M$ obraził się srogo* na AMD na stworzenie Mantle a potem Vulkan ? Mówi się że dał za karę kod źródłowy do Windowsa i DX nVidii i tak właśnie “jakimś cudem” GTX 1050 Ti z 2,1 TFlopa jest o 20 % wydajniejszy od RX 560 z 2.6 TFlopa co tłumaczy się TYLKO nagłym “geniuszem” tej pierwszej w pisaniu sterów.

*za to że wyłamał się z jego monopolu

PS Wiesz że kiedyś AMD a jeszcze wcześniej ATI niszczyła nVidie w grach aż tu nagle nagłe “olśnienie” nVidii w kwestii sterów…

1 polubienie

Aha

Jezu dobra ja się już nie wypowiadam po prostu powiedziałem że wolę wina 7 i 8.1 czy to jest coś złego ? To jest tylko moja opinia

Tia …A to zły ten Microsoft :stuck_out_tongue:
Nawiasem mówiąc gdzie ty widzisz monopol Microsoftu ?? Bo ja tylko widzę zdrowy rynek. Studia tworzą na te platformy, na jakie jest popyt.

Przypomnę, tworzono porty gier AAA na linuksa i wiesz co ?? Sprzedaż takich wersji wahała się w okolicach 1 %.

Coś masz do dodania ?

Więc dlaczego wszystkie gry nie są pisane pod Vulkana skoro daje mega kopa w FPSach co wykazał Wolfenstein 2 ? Wiesz czemu ? Bo w te gry mogliby grać z powodzeniem posiadacze Linuxa i to boli Microsoft bo jedyna przewaga jej systemu ległaby w gruzach.

XDD

Jaki procent ludzi posiadający komputer z Windowsem kupił w tym czasie te same gry? Masz może takie dane? :wink:
ps.
Nie czytałem dyskusji, ten argument mnie tylko zaciekawił :wink:

Chodzi o to że w ciągu 24h musisz pliki usunąć pirackie XD

Porty z definicji to towar drugiej kategorii gdyby robiono odwrotne porty to nagle okazałoby się że Windows ni ma NIC do zaoferowania czego nie ma Linux

A co ma Microsoft do tego bo nie rozumiem. Przeca nie w Redmond piszą te gry …Developerzy bardzo chętnie portują gry np. na Playstation i tutaj raczej MS nie ma nic do tego. Podpowiem, to się opłaca i SONY i wydawcom gry.

I nadal nie widzę tu “czarnej ręki” Microsoftu.

Naprawdę? O nie, to jakim cudem wciąż mi działa komputer? Stara muzyka, kilka starszych gier… “Bierz co dają, nie dawaj nic w zamian.”

1 polubienie