Witam
W piątek kupiłem rtx 3060 12 gb i nie mogę zainstalować sterowników. Nie wiem co mam zrobić.
Rtx 3060 nie jest wykrywalny przez komputer
Czy to nie czasem ta karta graficzna, której premiera jest 25 lutego?
Wracając do tematu widoczna jest w menadżerze urządzeń?
Wszystkie inne sterowniki zainstalowane?
Jaki system operacyjny (wersja/build) ?
widzi jako podstawowa karta microsoft co do systemu to windows update pokazuje że mam najnowszy windows.16139337654286443990970412893921|668x500 na zdjęciu wersja systemu i pokaz karty graficznej z menedżera urządzeń
A inne sterowniki też są zainstalowane, czy masz jakieś znaki zapytania w menadżerze urządzeń?
Tak przy okazji chyba lepiej Ci będzie robić zrzut ekranu niż zdjęcie smartfonem.
Wciśnij Print Scrn na klawiaturze, a tutaj w polu tekstowym na forum tylko Ctrl+V
(jak chcesz do pliku zapisać to klawisz Win+Print Scrn wtedy w obrazach będzie w folderze “Zrzuty ekranowe”)
Aktualnie mam też sterowniki od amd, ale jak ich nie miałem bym ten sam błąd, w menedżerze urządzeń żadnych znaków zapytania.
Karta kupiona z pewnego źródła a nie od firmy “kogucik, wystawił, sprzedał, zniknął z internetu i ucikł*”?
* - na Bahamy/Seszele/“w Bieszczady”
[quote=“krystian3w, post:6, topic:643144, full:true”]
Karta kupiona z pewnego źródła a nie od firmy “kogucik, wystawił, sprzedał, zniknął i ucikł”?
[/quote]Karta kupowana z dobrym sklepie, ma same dobre opinie. Produkt prawidłowy bo zarejestrowany na stronie msi.
Na stronie MSI nie ma brandowanego sterownika w takim razie?
Nie ma żadnych sterowników tylko do dragon center i live update.
Na stronie Nvidii nie ma dla tej karty jeszcze sterowników. Są, ale tylko dla RTX 3060 Ti, który został wydany wcześniej.
Musisz dorwać jakieś BETA o ile gdzieś są dostępne lub poczekać na premierę do 25.02.2021.
To trochę nieuczciwe, że sprzedają karty tylko po to by zarobić, a sterowników nie ma i można tylko patrzeć do czasu premiery. Jest jakaś strona z beta sterownikami?
Jest https://www.nvidia.pl/drivers/beta ale nie ma tam sterowników dla RTX 3060.
Ciesz się, że w ogóle są dostępne :), ktoś najwidoczniej się pośpieszył. W każdym razie oficjalna premiera jest 25 lutego i wtedy też będą wydane sterowniki do niej oficjalne publiczne.
BIOs z kosmosu, wbity na siłę,do działającej karty, albo trup. Nie ma 3060 na rynku
A jednak już jest 3060, już dawno górnicy mieli te rtx-y.
Są, ale od lewych dostawców.
Oficjalnie: https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/graphics-cards/30-series/rtx-3060-3060ti/
Jeśli jest zarejestrowany produkt jako rtx 3060 12 gb na stronie msi to raczej nie lewy dostawca.
Taa . Lewi dostawcy z Darknetu z ogłoszeniami na Alegro
Ja w sklepie stacjonarnym kupiłem nowego rtx, wątpie że z dark netu.