Z amigą wygrałem, ale to inne czasy. Teraz bym nie dał rady.
Tutaj nie chodzi o silnik, tylko samouczące algorytmy. Bez znajomości zasad, samą rozgrywką w 24 godziny SI, dobra algorytm nauczył się wygrywać z każdym człowiekiem.
A programy? 4 godziny tyle dawno temu trwało rozpracowanie Stockfish . link
Amiga, ech szkoda, że to padło, taki piękny był komputer i system. Miałem kiedyś serwis który naprawiał Amigi, piękne czasy były.
Pamiętam pierwszy kontakt z Amigą. To było zbyt mocne. Grafika, muzyka na dedykowanych chipach i do tego środowisko amigowe skupiało bardzo dobrych artystów wizualnych i dźwiękowych. Osobiście byłem fanem gier z serii Lotus. Wiele czasu minęło zanim PC’et dogonił.
Było kilka Alienów. Ten izometryczne były spoko, ale potem był 3D, pamiętam jak mordowałem z karą turbo z morotolką 030 szło ładnie. Ale potem wyszedł np. Genetic Spcecies. Obsługiwał karty graficzne, coś pięknego. Ale i tak jeśli chodzi o wygląd to Napalm był śliczny, po dziś dzień robi wrażenie
Takiego stero do dzisziaj nie robią.
Ech jeździło się na party, dema, moduły, picarty, wydawano wtedy magazyny na dyskietkach.
ale wiesz że mam 50 lat? i mam w dupie całaą resztę.
Po za tym stary film Wanted
Ja bym ci dał najwyżej 12-13.
Pozwolenie na dziecko widzę raczej w formie podobnej do zdania egzaminu na prawo jazdy niż w formie odgórnego planowania totalitarnego reżimu, gdzie człowiek nie ma nic do powiedzenia.
Jednym słowem, każdy chcący będzie mógł takie pozwolenie uzyskać ale będzie wymagało ono pewnego wysiłku, wykształcenia się w wielu aspektach. Pytanie co zrobić z dziećmi bez pozwolenia? Myślę że jednak zdecydowana większość będzie chciała spełnić wymagania. Zawsze ktoś się wyłamie.
Chodzi o obcięcie jajec.