Skąd pobrać Windows Vista Aero Glass?

Nie trudno, tylko właśnie dobrze. Sam zobaczysz, że 7 jest o wiele lepszy od Visty…

Nie ma, bo 7 nadpisał MBR, więc automatycznie wykasował grubasa, bo grubas tak jak bootloader 7 i bootloadery innych systemów zapisuje się w MBR…

kamyk92 , a aero jest :smiley: ,gierki śmigają :smiley: ?

Podobno są magicy, którym się to udało, jednak mnie instalator sypał błędami po przeróbce vlite, dla tego polecam dedykowanjy dla 7 program - rt7lite. Proszę: http://www.pub.rt7lite.com/7lite-rc-bet … 86_sp1.exe tą wersją programu można sobie zintegrować nawet SP1, jeżeli nie masz. Instrukcja do integracji SP: http://windows7forum.pl/integracja-serv … 14234.html. Jeżeli wywali Ci error, to po prostu skasuj folder roboczy z plikami, skopiuj poprzez program pliki z płyty na dysk, zmodyfikuj i jeszcze raz włącz integrację SP. Co do legalności, to integracja SP chyba jest legalna, ale usuwanie komponentów systemu z tego co się nie mylę już jest niezgodne z licencją, czyli nielegalne, bo jest zapis, że nie można ingerować w pliki systemowe Windowsa, a każda funkcja tego programu modyfikuje pliki systemowe, ale jeżeli masz pirata, no to co Ci zależy?

Aha, o to Ci chodzi. IE niby można wyłączyć, ale podobno jest potrzebne do funkcjonowania systemu, tak więc możesz spróbować, tylko utwórz sobie na wszelki wypadek punkt przywracania systemu. WMP i pocztę nie wiem czy się da. Wejdź w programy i funkcje i tam po lewej stronie w menu będziesz miał możliwość wyłączenia/włączenia składników Windowsa. Jeżeli nie będzie tam poczty i WMP, to bez rt7lite nie pozbędziesz się tych składników.

Spróbuj tak: uruchom komputer z płytki z Windowsem, wybierz napraw, które znajduje się w dolnym lewym rogu i wybierz napraw komputer, wybierz wiersz polecenia a następnie wpisz komendy:

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuild

Po każdej komendzie dajesz oczywiście enter i przy fixboot będziesz musiał zatwierdzić klawiszem t i znowu dać enter. To po mojemu powinno na dobre go uśmiercić…

Spróbuj, jak nic nie pomoże, to spróbuj w dziale Linux, bo to w sumie ich działaka jest to raz, a dwa tak na marginesie z tego robi się offtop, bo niby temat tyczy się braku Aero, a my wałkujemy temat bootloadera Grub.