Zamierzam w najbliższym czasie złożyć sobie komputer i mój wybór padł na ten właśnie sklep - morele.net. Mieszkam w Koszalinie i w pobliżu mojego domu nie ma, niestety, żadnego “fizycznego” sklepu tej sieci, dlatego pozostaje kupno przez Internet.
Nie zamierzam samodzielnie składać PCta, bo boję się, że coś uszkodzę - złożenie kosztuje tam 65 złotych i zamierzam skorzystać z tej usługi.
Mam natomiast pytanie do wszystkich, którzy korzystają/li z usług tego sklepu. Mój wybór uzależniony jest od wielu opinii i raczej go nie zmienię (najwyżej na agito, o którym wiem niewiele, a wiele dobrego słyszę), dlatego chciałbym się upewnić, czego mam się spodziewać.
Czy części stamtąd są dobrej jakości?
Czy są dobrze zamontowane?
Jak długo będę musiał czekać na kuriera?
Jak wygląda obsługa klienta, czy korespondencyjny charakter transakcji nie przysparza problemów?
Czy transport jest na tyle bezpieczny, aby wszystkie zamontowane wewnątrz podzespoły nie poodrywały się?
Nie piszcie, proszę, postów w stylu “nigdy nie kupowałem tu i nawet nie znam tego miejsca, ale za to polecam ci XYZ.pl”. Oczekuję wyłącznie opinii od byłych i obecnych klientów morele.net.