Sklep morele.net - proszę o opinie

Duży negatyw, ze względu na bardzo długi czas serwisowania.

Sprzęt wart około 150 zł odebrałem dopiero po około 5 tygodniach!

Absurd! morelowcy twierdzą, że serwis producenta tak długo trzymał,

bardzo mało prawdopodobne, aby sobie trzymali złom po 4-5 tygodnie.

W takim wypadku producent musiałby wybudować ogromne magazyny na złom i

ponosić nie małe koszty ze składowaniem zepsutego sprzętu

Ale jeżeli rzeczywiście producent tak długo trzymał sprzęt (w co nie wierze) to morelowcy

sami powinni tą sprawą sie zająć, ponieważ nie otrzymałem gwarancji tylko sama fakturę, więc oni powinni tego dopilnować,

ale jak już za sprzęt zapłaciłem to…

Dopiero moja interwencja ruszyła sprawę, gdybym sie nie przypomniał

to dalej bym nie odebrał sprzętu. Totalna olewka klientów.

Chodź jestem (byłem) stałym klientem od kilku lat, to nie mam zamiaru

przechodzić ich chorego systemu serwisowania bo to są jakieś kpiny.

I żebym nie był gołosłowny to poprzednio sprzęt o wartości 60 zł też trzymali 4 tygodnie…

I jeszcze zauważyłem ze w ostatnim czasie zbierają bardzo dużo negatywów…

Ja także tego sklepu morele.net nie mogę polecić. Oddałem pamięć Kingstona do reklamacji,od początku była zepsuta i na rozpatrzenie reklamacji,czekałem 6 Miesięcy !!

Ja polecam ten sklep. Kupowałem u nich 2 razy komputer ze złożeniem. Paczka przyszła dobrze zabezpieczona i wszystko było dobrze poskładane. Raz trafiły mi się wadliwa kość pamięci. Reklamacja na ich koszt została załatwiona ekspresowo. Dostałem nowe kości, które były już ok. Kontakt też bardzo dobry.

Skoro macie gwarancję PRODUCENTA to dlaczego oddajecie sprzęt do sklepu? Na własne życzenie marnujecie swój własny czas.

A jeżeli chodzi o morele.net to mają duże koszty dostawy oraz trzeba czekać kilka dni aż wyślą zamówiony towar. BOK odpowiada rzetelnie, ale trzeba długo czekać na odpowiedź (dopytywałem o kody NVIDIA F2P). Na plus w morele było pakowanie - paczkę a kartą graficzną wypełnili powietrzem w folii. Dodam jeszcze, że bardzo pozytywnie zaskoczył mnie sklep http://sklep.gamestore.pl/ - zamówiłem obudowę SilentiumPC M40 w sobotę, a dostałem w następny wtorek. Jeszcze dołożyli smycz oraz 5 zł rabatu, a już i tak mieli najtaniej tą obudowę.

A według ciebie człowiek kupujący,kości pamięci,obudowę,kartę pamięci i tak dalej gdzie ja ma oddać.

Google/Bing/DuckDuckGo > “nazwa producenta” > Serwis/Wsparcie/Pomoc techniczna/RMA itp.

Bravo Jaro za myślenie,już widzę jak ty wysyłasz obudowę PC do Tajwanu a kartę pamięci do USA.Proszę cię nie pisz bredni bo bo bym się udławił chlebem ze śmiechu.

@galy1

Obudowę PC (SilentiumPC), pamięci RAM, pendrive oraz karty pamięci (Wilk) kupiłem od polskich producentów (importerów), więc za granicę nie muszę ich wysyłać. Poza tym większość producentów ma swoje serwisy w Europie np. Acer w Czechach - i właśnie tam wolę wysłać laptop niż odsyłać do do sklepu i czekać na niego tygodniami. Odesłanie uszkodzonego sprzętu do sklepu wybieram w ostateczności lub w ramach Ustawy (Niezgodność towaru z umową).

P.S. Skończmy OT.

Uwaga na zakupy w tym sklepie, Oszukują]!!! Morele.net Sprzedają produkty używane albo odnawiane jako produkty nowe, otrzymałem laptopa który nie miał gwarancji producenta, był zadrapany i miał zapadnięty jeden klawisz na klawiaturze, Przed realizacja zamówienia pytałem czy pochodzi z Polskiej dystrybucji, czy nie pochodzi z jakiś zwrotów, zostałem zapewniony ze laptop jest z polskiej dystrybucji i jest to nowy produkt, natomiast po otrzymaniu produktu okazało sie, ze jest to produkt z dystrybucji USA, z jakiegoś zwrotu, odnawiany i bez polskiej gwarancji producenta, zapakowany w karton zastępczy, posiadał gwarancje 3 miesięczną na terenie USA, powyższe dane potwierdził mi sam producent w oficjalnym piśmie. Poza tym sprawy reklamacyjne na podstawie Rękojmi to jakaś fikcja w tym sklepie, robią wszystko żeby tylko naciągnąć i oszukać klienta, wyjaśnienie powyższej sprawy zajęło mi 5 minut natomiast sklep zajmował się tym 10 dni i to jest dla nich tryb ekspresowy, dalej robią same problemy. Sprawdzajcie każdy produkt jeżeli coś tutaj już kupicie. Ostrzegam i radzę zakup w innym sklepie. Do tego na swojej stronie osuwają opinie które są dla nich niewygodne, więc nie sugerować się tym co jest w opiniach na ich stronie.

Kupowałem u nich części komputerowe, monitory, laptopy, nawet słuchawki i inne peryferia i nigdy nie miałem problemów z realizacją, czy jakością towaru. Jestem ich klientem od wielu lat i zawsze ich polecam.
Oczywiście wierzę, w powyższe emocjonalne opinie, każdemu zdarzają się pomyłki w pracy, szczególnie przy tak dużej ilości klientów, tylko miejmy na uwadze, że negatywne opinie są bardziej medialne i pewnie procentowo więcej klientów zdecyduje się wyżalić o swoim nieszczęściu w postaci 5 tygodniowej reklamacji, niż zadowolonych klientów pochwalić.

Ja unikam tego sklepu. Byli ok, ale obecnie bym ich zdecydowanie nie polecił.

Może jakieś drobniejsze zakupy to tak, ale nic więcej.
Sklep stosuje złe CEO - ustawiają dostępność towaru na “dostępny” i tylko parę sztuk, aby w wyszukiwarce Google ich oferta pojawiała się na górze listy i często z niższą ceną, tylko aby zwabić klienta.

Kupujesz, przy okazji bierzesz parę innych rzeczy i wysyłają do Ciebie maila, że towaru nie mają. (tej rzeczy na której najbardziej Ci zależało), doradzają zamianę lub zwrot pieniędzy (w drugim przypadku to trochę niestety trwa, a poza tym generuje koszty, bo i tak tą rzecz musisz zamówić w innym sklepie generując dodatkowo koszt kuriera).

Gdy zwrócisz im uwagę, żeby produkt zdjęli ze stanu na stronie, ponieważ Ci zgłosili, że go nie mają i mieć nie będą w najbliższym czasie, to zdejmują na 1 dzień żebyś się odczepił, a potem znowu na minimalny stan i kolejnych klientów tak ściągają.

Do tego można trafić na niekompetentnych pracowników, którzy wprowadzają Cię w błąd.
Przykład:
Chciałem zapłacić przelewem online, ale strona bankowa poprosiła mnie o zmianę hasła (czasowo tak robią ze względów bezpieczeństwa).
Przez to nie mogłem dokończyć transakcji.

Po wystosowaniu zapytania, czy jest możliwość wznowienia sesji i zapłaty tym sposobem to odpowiedzieli, że nie ma takiej możliwości i żeby to zamówienie anulować i utworzyć nowe.
Cwaniaki w międzyczasie podbili ceny tych rzeczy, co miałem w zamówieniu i po ponownym dodaniu do koszyka i zamówieniu miałbym ok 140zł na górkę.
Od operatora płatności następnego dnia dostałem e-mail z linkiem pozwalającym na wznowienie płatności.
Po napisaniu kolejnej wiadomości Pani z obsługi klienta Morele.net przeprosiła za wprowadzenie mnie w błąd.

Także jak bierzesz coś, czego stan jest w okolicach 1-10 sztuk to możesz się spodziewać e-maila, że danej rzeczy nie ma na stanie.

Co więcej weź spróbuj się zapytać o daną rzecz przed jej zakupem.
Wraz z odpowiedzią na pytanie na 99,9% podbiją jej cenę zanim dodasz ją do koszyka.

Obecnie do X-kom nie mam zastrzeżeń i mogę polecić. Komputronik też, ale przesadzają z niektórymi cenami.

Też kupuję w tym sklepie od dawna i nie miałem żadnych problemów. Jedyne co to przydarzyła mi się wadliwa płyta choć była oryginalnie zapakowana. Odesłałem ją wraz z opisem problemu a po ok 2 tygodniach otrzymałem nową.[quote=“pocolog, post:21, topic:392220”]
Oczywiście wierzę, w powyższe emocjonalne opinie, każdemu zdarzają się pomyłki w pracy, szczególnie przy tak dużej ilości klientów, tylko miejmy na uwadze, że negatywne opinie są bardziej medialne i pewnie procentowo więcej klientów zdecyduje się wyżalić o swoim nieszczęściu w postaci 5 tygodniowej reklamacji, niż zadowolonych klientów pochwalić.
[/quote]

Ja uważam, że wręcz jest to nie możliwe żeby nie było niezadowoleń przy takim ogromie sprzedaży. I tak jak napisałeś - nabijesz 100 plusów i nic ale jednego Ci zapamiętają.

Ludkowie, to post z 2012 :wink: Czyżby archeologia?

Sklep działa nadal, a skoro ktoś to odkopał to szukał aktualnych opinii, ale fakt: nie sprawdziłem, że to wykopaliska :wink:

No i co, jest w 100% na temat a wielu forumowiczów odsyła się do tego sklepu.

No i nic.
Morele istnieje, w przeciwieństwie do wymienianego w wątku na przykład Agito, które padło jakiś czas temu, a którego resztki przejęła firma eMAG.

Po prostu tak stare wątki powinny być zamykane z automatu po powiedzmy 3 latach, właśnie przez (nie)aktualność informacji.

1 polubienie
https://forum.dobreprogramy.pl/t/nowe-forum-discourse-2017-bledy-propozycje-sugestie/?source_topic_id=392220

Wiem, wiem :wink: Nie sprawdzałam, czy czasem już to gdzieś tam nie było. Za dużo przewijania.
Tak mi tylko to wpadło do głowy przy okazji, bo zazwyczaj na forach admini psioczą, gdy się odkopuje stare wątki.
Edit: Wrzuciłam już.

Tyle, że tutaj informacje są nadal aktualne. Ba, czytający może porównać “jakość sklepu” względem kilku lat, a to jest czasem cenne.

1 polubienie

Szczerze nie polecam. Kupiłem u nich najdroższe powietrze. Dostarczono mi pusty karton i mimo reklamacji stwierdzili, że wysłali towar. Tylko nikt nie potrafił wytłumaczyć wagi przesyłki 100 g. Jakość obsługi również na bardzo niskim poziomie. Sprawa zgłoszona do rzecznika praw konsumenta.

1 polubienie