mam słuchawki z mikrofonem media tech. Mają one regulacje dźwięku na kablu. Jeżeli dam wszystkie suwaki w windowsie na max. i w słuchawkach tak samo nie uzyskuje dobrych efektów. Są one dosic ciche i to samo dotyczy mikrofon a. Mam zintegrowaną kartę dźwiękową. Jak zwiększyć wydajnosć słuchawek i mikrofonu? (w opcjach mam zanaczone "zwiększ wydajnośc mikrofonu ale i tak mało to daje).
kup lepsze sobie
Obawiam się, że pysiu ma rację. Nie przeskoczysz ograniczeń samego sprzętu.
A tak z ciekawości - możesz podać model tych słuchawek ??
to jest jakiś matrix normalnie!! jak można za pomocą programu poprawić wydajność?? :roll: jakie kupiłeś takie będą
kup lepsze to i wydajność się zwiększy!! :rotfl:
nic się nie zwiększy, podłączam do wierzy to grają super, a do kompa słabo pozatym jakie bym do kompa nie podłączył słuchawki każde cicho grają, może jest jakiś program żeby zwiększyć moc wyjściwą a słuchawki nie sa takie złe kosztowały ok. 40zł a sa po 18-20zł i graja głośno.
to połącz wierzę z komputerem i po problemie!!
Cześć, nie napisałeś jak masz podłączone te słuchwaki-czy bezpośrednio do karty czy może pośrednio (np. pilota w przypadku Głosników Creative)
Ja też mam zintegrowaną kartę dźwiękową- w moim przypadku, muszę zmieniać w ustawieniach sound managera(software dołączony do zintegrowanej karty)z głośników 5.1 na słuchawki- jeśli tego nie zrobię też mam cicho-więc może to pomoże Pozdrawiam
A jak podłaczysz głośniki to wszystko gra normalnie?? Zobacz czy jak podłączysz same słuchawki bez mikrofonu czy coś się zmienia.
słuchawki podłaczam bezpośrednio do kompa jak podłącze przez wierze to grają głośno bo sa wtedy wzmocnione!
jak podłącze głośniki tyo wszystko jest normalnie bo przecież głośniki też mają wzmocnienie. a jak odłącze mikirofon to nic się nie zmienia
Widocznie twoje słuchawki(inne zresztą też) są za mocne na twoją kartę dźwiękową , karta niewyrabia i grają cicho.
nie no musi być jakiś sposób (dla zainteresowanych mam płyte główną kobian kob 735 FSX)
PS jeszcze spróbuje ściagnąc najnowsze sterowniki!
być może gdybyś nie był aż tak uparty to już byś dawno o problemie zapomniał
nie rozumiem tylko dlaczego nie podepniesz ich przez wieżę?? ja tak robiłem przez 6 lat i było git!! :rotfl:
upartość nieraz się przydaje a tak w ogóle jak podłącze pod wierze słuchawki to mi nie starcza kabel do mikrofonu do kompa
Słabiej może tak ale nie cichutko. Ja mam podpięte do karty dzwiękowej i grają normalnie. :?
Zresztą nie każdy chce mieć włączoną wieżę która bierze więcej prądu niż monitor.
no to masz trzy wyjścia:
-
przemeblowanie w pokoju
-
kupienie mocniejszych słuchawek
-
szukanie wiatru w polu
PS. jakoś nie wydaje mi się żeby wieża aż tak wiele prądu pobierała :roll:
a po za tym, wszyscy wiemy “co potrafią” zintegrowane karty dźwiękowe!!
Zobacz z tyłu ile pobiera prądu.
Bez sensu to nie wina słuchawek to po co mocniejsze?? Lepiej już szukać wiatru w polu.
bez sensu jest szukanie sposobu poprawienia wydajności słabiutkiej karty dźwiękowej i podłączoncyh do niej słuchawek!!
tak czy inaczej ja podpiąłbym to poprzez wieżę
PS kombinujcie dalej!! chętnie się poprzyglądam :rotfl:
Jak by Kiepas był ambitny to by zbudował sobie mały wzmacniacz słuchawkowy sam chciałem sobie taki zbudowac kosztem kilkudziesięciu złoty , ale moje słuchawki grają dość głośno więc zrezygnowałem z tej opcji.
jak już napisałem słuchawek mocnieszych nie kupię bo mam oprócz tych z tematu takie philipsa za 300zł i one też cicho grają. Mój kumplel ma te samą płyte główną i grająmu b.dobrze nawet nie ma na fula w systemie. Kiedyś widziałem taki program do popraiwania wydajności tych wejść.
No to pogrzeb w ustawieniach sterowników bądź kodeków bo widocznie masz coś poprzestawiane skoro u twojego kolegi jest normalnie.